Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Gratis modem bij adsl van Xs4all

Anoniem
bvk
4 antwoorden
 • ik las op internetten.nl dat je dus dat gratis ethernet modem krijgt bij xs4all. is dit gelijk ook een hub zodat ik 4 pc's online kan zetten?
  en waar komt deze te staan in de meterkast ofzow? stomme vragen ik weet het.. maar er bestaan geen slechte vragen zegt men altijd :P
 • Als je meerdere PC's op 1 ADSL modem wilt aansluiten heb je een Multi-PC modem nodig… Dat is niet hetzelfde als die gratis Ethernet modem, die is eigenlijk bedoeld voor 1 pc…

  Misschien is er een manier om meerdere pc's erop aan te sluiten, maar daar heb ik geen verstand van…

  Mijn ADSL modem staat bij mijn computer, maar er komt wel een splitter in je meterkast… Volgens mij kan je modem ook in de meterkast…
 • vraag 1: Wat Capone al zei, voor meerdere pc's moet je een Multi-pc modem hebben, of Internet Connection Sharing gebruiken (ICS).

  Vraag2: Er komt een splitter op de plek waar je telefoondraad het huis binnenkomt.

  Hier een quote van het adslforum:

  [quote:5083339f8c="jessedej van het adsl forum"]
  De splitter moet als eerste geplaatst worden achter het ISRA punt. Dat is dus het punt waar de KPN leiding je huis binnenkomt (meestal in de meterkast ofzo, soms ook wel rechtstreeks in de telefoondoos in de woonkamer, maar meestal dus niet). Er mag best tien meter kabel zitten tussen het ISRA punt en de splitter als er maar geen enkele andere telefoonaansluiting (dus ook geen kostenteller, tweede lijn naar de slaapkamer, antwoordapparaat, analoog modem, of wat dan ook!) voor de splitter zit aangesloten. Dat is echt erg belangrijk. Anders krijg je bijna gegarandeerd storing op je telefoonlijn en/of op je adsl verkeer.
  Op de splitter zitten twee uitgangen: een voor de telefoons en een voor het modem. Op de telefoonaansluiting sluit je alles aan behalve je modem. Je kunt dus zeggen dat alles dat nu is aangesloten op je binnenkomende telefoonlijn straks allemaal moet worden aangesloten op de telefoonuitgang van de splitter (dus antwoordapparaat, tweede telefoonlijn, enz.).
  Op de modem-uitgang van de splitter wordt (uiteraard) het modem aangesloten. Dat gebeurt met een normaal telefoonsnoer met twee RJ11 stekkertjes. In het algemeen is het beter om de kabel tussen ISRA en splitter wat langer te maken en de kabel tussen splitter en modem wat korter te houden. Maar als je het andersom doet dan zal dat meestal niet echt tot problemen leiden.
  Als je een USB modem hebt dan moet je het modem sowieso vlak naast je pc zetten, want dat USB kabeltje is slechts iets van 60cm lang. Daar moet je ook geen langere kabel tussen willen zetten, want dat geeft storingen. Bij een ethernetmodem maakt het niet zoveel uit. Je kunt met een UTP cat5 netwerkkabel een behoorlijke afstand overbruggen zonder problemen. Maar in het algemeen is het handig om je modem naast je pc te zetten, omdat je dan de lampjes in de gaten kunt houden.
  Als het voor jou dus handig is om de splitter in de meterkast te plaatsen dan kun je dat doen. Soms betekent dat wel dat je kabels moet gaan doorknippen om stekkertjes te monteren. Als er voor de hoofdaansluiting in de woonkamer geen andere lijnen worden afgetapt tussen ISRA en die aansluiting dan kun je ook gewoon de splitter aansluiten met een telefoonstekker en een snoertje met een RJ11 (waar nu dus je telefoon mee zit aangesloten waarschijnlijk). Dat is wel zo handig. De splitter is maar klein dus die kun je ook in de woonkamer wel wegwerken.
  (bron: http://www.adslforum.nl/topic.asp?TOPIC_ID=5890)[/quote:5083339f8c]

  Hoop dat je er wat aan heb!

  Jochem
 • ik heb adsl van xs4all.
  met een eternetmodem getweakt naar een pro met een hub kan ik nu max 6 pc aan sluiten.
  zonder dat de hoost pc aan moet staan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord