Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Nieuwsgroepen ophalen?

Anoniem
mikezwet
10 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb adsl van wanadoo, bij outlook zie ik een knopje met news.wanadoo.nl, als ik daarop klik krijg ik diverse nieuwsgroepen, alleen ik vind ze wat beperkt,

  Is het mogelijk, desnoods met een extern programma alle nieuwsgroepen waar dan ook op het web op te vragen???

  Ik hoor het wel,
  Vr Gr Mike Zwetsloot
 • Dat kan ook met Outlook Express. Het is alleen zo dat de ene server meer nieuwsgroepen heeft dan de andere.

  XS4All heeft een hele uitgebreide newsserver, maar ik weet niet of je daar ook bij kunt als je bij een andere provider zit. Het adres is in ieder geval newszilla.xs4all.nl
 • ik heb hem net toegvoegd en outlook geeft de melding dat ie geen nieuwe nieuwsgroepen kan ophalen uit deze nieuwsserver

  Is er ergens een site waar nieuwsservers staan?

  En dan nof iets, ik heb nu een nieuws server met 10000 posts, maar er worden er maar +- 50 weergegeven, hoe laat ik ze allemaal zien?

  Vr Gr Mike Zwetsloot
 • xs4all mag je alleen benaderen als je een abonnement hebt en inbelt via xs4all. Qua nieuwsservers hoef je in Nederland in elk geval niet verder te kijken. De servers van de providers zijn m.u.v. xs4all bagger.

  Je kunt beter een serieuze nieuwslezer gebruiken zoals (Free) Agent. Lost je nieuwsserver probleem natuurlijk niet op, maar het werkt wel een stuk prettiger.
 • Oh ik vind het met outlook best wel aardig werken, alleen ik moet er nog wat vinden, bij google hebben ze er ook wel veel, gewoon http gebaseert volgens mij, ik krijg ze in ieder geval niet in outlook maar goed….

  Ik las iets over Usenet, ik kan alleen het adres niet vinden, weet iemand die toevallig??

  Vr Gr Mike Zwetsloot
 • Usenet is de algemene term voor nieuwsgroepen op internet. Er bestaat dus net zomin "het adres voor usenet" als er "het internetadres" bestaat.
 • Ik maak gebruik van Newsbin pro.
  Maar iid met alleen een programma ben je er niet.
  Chello is ook heel beperkt met de binaries, en die zijn te kort volledig.
  Ik ben uitgeweken naar een payserver, en kan tenminste weer lekker downen.
 • als ik nu ergens op wil reageren verstuurt outlook die reactie niet
  hoe zou dat kunnen komen?

  Vr Gr Mike Zwetsloot,
 • [quote:d061531e7f="BrigitteW"]xs4all mag je alleen benaderen als je een abonnement hebt en inbelt via xs4all. Qua nieuwsservers hoef je in Nederland in elk geval niet verder te kijken. De servers van de providers zijn m.u.v. xs4all bagger.[/quote:d061531e7f]

  Kleine tip: als je een abonnement hebt bij xs4all en je xs4all inlog gegevens gebruikt om in te loggen op de xs4all newsserver, dan kan je ook van buiten (b.v. van je werk) newsgroups lezen.
 • Volgens anderen met een xs4all acount worden die newsgroups ook minder. Helaas is dit een trend aan t worden, en moet je als je wilt programma's wilt downloaden uit die groepen, overgaan op een payserver. Ik gebruik zo'n payserver als aanvulling als ik iets niet compleet krijg. Helaas word de gratis en volledige toegang tot zaken op internet minder, en zul je de knip moeten trekken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.