Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Geen verbinding Windows en MSN Messenger, wie helpt ?

Anoniem
Ron2
3 antwoorden
 • Ik krijg sinds het installeren van MSN 6.0 geen verbinding met zowel Windows Messenger als MSN Messenger.
  Even in chronologische volgorde:

  - Ik had voorheen Windows Messenger 4.7 én MSN Messenger 5.0 zonder enige problemen naast elkaar draaien op mijn Windows XP systeem.

  - Gisteren had ik bedacht om de testversie van MSN Messenger 6.0 te installeren. Na installatie bleek deze geen verbinding te kunnen maken. De foutmelding die ik krijg luidt:
  "Aanmelden bij de .NET Messenger Service is mislukt, mogelijk vanwege een probleem met de service of met je Internet-verbinding. Controleer of je verbinding hebt met het Internet."
  Windows Messenger 4.7 werkte toen nog wél gewoon goed.

  - MSN 6.0 weer van het systeem verwijderd.

  - MSN Messenger 5.0 opnieuw geïnstalleerd.

  - Installatie lijkt goed verlopen te zijn. Echter, nu krijg ik zowel Windows Messenter 4.7 als MSN Messenger 5.0 niet aan de praat. Bij beide programma's krijg ik de bovengenoemde foutmelding als ik mij probeer aan te melden (verschillende .NET accounts geprobeerd).

  Ik heb al gechecked dat proxy in MSN uit staat en dat in Internet Explorer de optie 'Instellingen van Internet Explorere automatisch overnemen' staat uitgeschakeld. Ook heb ik de firewall tijdelijk uitgezet en dit helpt niet.

  Voor alle duidelijkheid: Internet Explorer, Outlook en ICQ werken allemaal, dus ik heb zeker weten een goede internet verbinding (gebruik LAN).

  Wie heeft iets soortgelijks meegemaakt en kan mij helpen.

  Edwin
 • Ik had hetzelfde probleem, waarna ik alles verwijderd heb, het register heb doorzocht en alle verwijzingen naar msn verwijderd heb.
  Vervolgens op de MSN site de nederlandse 6.0 versie gedownload, geinstalleerd en alles werkt weer.
 • Heb je dan in Regedit gewoon alles wat met msn messenger te maken had handmatig gedelete ?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.