Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Berichtregels in OE hoofdlettergevoelig?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Voordat iemand meteen zegt: "Gebruik geen Outlook Express". Er zijn inderdaad betere programma's, maar daar gaat het even niet om. Berichtregels in OE dus. Werken redelijk, er verdwijnt heel wat vullis meteen naar de plaats waar het hoort. Maar ik heb sterk de indruk dat ze hoofdlettergevoelig zijn. Heb b.v. "mortgage" tussen de vele ongewenste onderwerpen staan. Maar vervolgens komt er doodleuk weer eentje binnen met "mortGage". Om alle spellingsvarianten in te voeren is echt een beetje te veel van het goede. Ik vrees dus dat Mailwasher of zo iets de enige remedie is.

  Maar om op mijn vraag terug te komen, is dit probleem bekend, en is er misschien toch een verborgen optie die hoofdlettergebruik negeert?

  Jan de Boer
 • Regels maken op personen met provider heeft weinig nut omdat zij vaak
  wisselen.
  Maak een heleboel regels aan op trefwoorden in het onderwerp.
  Lees eens op http://www.tomsterdam.com/insideoe/tips/rules.htm,
  daar staat de hele gebruiksaanwijzing en klik ook op de urls in die tekst.
  Verder staat daar nog veel meer nuttigs over OE.
  Nog een paar tips.
  Maak de eerste regel met verwijderen van server.
  Tomsterdam zet (tref)woorden tussen '……….', dit is ter scheiding van
  tekst in dat artikel.
  In OE geldt het volgende in de berichtregels:
  Als je de woorden niet tussen tekens zet dan geldt dat als een
  <voorkomende letterreeks wat een woord kan zijn of er in voor kan komen en is niet hoofdlettergevoelig.>
  b.v. girl ==> ook wordt gerageerd op girls, HotGirls.
  Zet je het als string dus "………." , b.v "girl", dan wordt alleen maar
  gereageerd op het woord zoals het geschreven is en dus hoofdlettergevoelig.
  Gebruik dus woorden in enkelvoud en van werkwoorden de stam dan heb
  je meteen de vervoegingen.
  Je kan dus meer woorden in een regel zetten met de "of-functie",
  dat scheeld ruimte.
 • Oh en gebruik geen Outlook Express. :wink:

  Geintje hoor, ik gebruik het zelf ook.
 • [quote:c5e75f9315="De huismeester"]Regels maken op personen met provider heeft weinig nut omdat zij vaak wisselen.
  Maak een heleboel regels aan op trefwoorden in het onderwerp. . . . .
  knip

  In OE geldt het volgende in de berichtregels:
  Als je de woorden niet tussen tekens zet dan geldt dat als een
  <voorkomende letterreeks wat een woord kan zijn of er in voor kan komen en is niet hoofdlettergevoelig.>
  b.v. girl ==> ook wordt gerageerd op girls, HotGirls.
  Zet je het als string dus "………." , b.v "girl", dan wordt alleen maar
  gereageerd op het woord zoals het geschreven is en dus hoofdlettergevoelig.
  Gebruik dus woorden in enkelvoud en van werkwoorden de stam dan heb
  je meteen de vervoegingen.
  Je kan dus meer woorden in een regel zetten met de "of-functie",
  dat scheeld ruimte.[/quote:c5e75f9315]Bedankt André. Om te beginnen, het ging in de eerste plaats niet om regels op basis van afzenders, maar om woorden in de berichttekst. Ik citeer even een deel van mijn posting:

  [i:c5e75f9315]Heb b.v. "mortgage" tussen de vele ongewenste onderwerpen staan. Maar vervolgens komt er doodleuk weer eentje binnen met "mortGage"[/i:c5e75f9315]

  Dus het bericht met mortgage wordt verwijderd, en dat met mortGage niet. En ik gebruik geen aanhalingstekens! Dus toch hoofdlettergevoelig?

  Jan de Boer
 • [quote:9a5e2a81f4="J. de Boer"]Dus het bericht met mortgage wordt verwijderd, en dat met mortGage niet. En ik gebruik geen aanhalingstekens! Dus toch hoofdlettergevoelig?[/quote:9a5e2a81f4]
  Ja, dat is gek. :o
  In theorie (ik herhaal in theorie), is het zo dat als jij mortgage niet tussen aanhalingstekens zet, dan pakt hij alle berichten met mortgage of mortgaGe of Mortgage, hoofdletters zouden dan niet mogen uitmaken.
  Hij gaat gewoon op zoek naar het woord, hoofdletter of niet.
  Maar ja, dit is dus in theorie.
 • Aardige site overigens waar je op wees. Ik had hem al een hele tijd in de favorieten staan. Eén tip daarin (onder common errors) komt echter niet overeen met mijn bevindingen:

  [i:58e9fd8793]The most common cause of rules not working properly is due to a misunderstanding of how rules work. When a message first arrives, it is checked against the first rule in the list, then the second, then the third, etc. until it encounters the end of the list or the Action "stop processing more rules". This means that a message may be a hit for more than one rule! Not only that, a rule may specify more than one action (except those actions which stop the message from being downloaded at all). OE4 stopped processing rules automatically as soon as a message was a hit. If you install OE as an upgrade and select to import rules, many of your rules will stop working until you add "stop processing more rules" to the list of Actions in that rule.

  If you use a rule that moves a message to another folder, that rule must include "stop processing more rules" in order for the move to occur. Without the stop action, the message is checked against the rule, found to be a hit, but then is checked against all following rules. In order to be tested against rules, the message must remain in the Inbox, and so the desired move never occurs.[/i:58e9fd8793]

  In de Nederlandse versie heet die actie "Stoppen met verwerking van andere regels". Ik heb dat nooit aangevinkt, en toch functioneren de berichtregels op zich zoals ze dat moeten doen, zoals berichten in het alias van mijn vrouw altijd correct in haar map terecht komen (bij mij de eerste berichtregel). Hij onthoudt de "desired move" netjes tot het einde van de scans. Dus mogelijk is dit achterhaald.

  Jan de Boer
 • Ik had dit ook meteen kunnen doen, ik heb even de proef op de som genomen, en mezelf een paar testmailtjes gestuurd met verschillend gebruik van hoofdletters en kleine letters van hetzelfde woord mortgage. Blijkt inderdaad netjes te worden verwijderd. Dus inderdaad niet hoofdlettergevoelig. Er moet dus een of ander rotgeintje in die spammails zitten waardoor ze er toch doorglippen. Het gaat doorgaans wel om zuiver tekst, en niet een afbeelding van een tekst, want dat glipt er natuurlijk sowieso tussendoor.

  Jan de Boer

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.