Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Bijlagen worden niet ontvangen

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Een vreemd probleem.
  Bij het verzenden (via Outrlook XP) van bijlagen (attachments) ontvangen een aantal geadresseerden de bijlage niet. Er komt geen enkele foutmelding. Het e-mial programma laat ook geen paperclip zien. De betreffende bestanden (bijv. JPG) zijn niet uitgesloten (beveiligingsnivo is niet te hoog). Andere personen ontvangen de e-mail zonder problemen.
  De systemen waarop de bijlagen niet worden ontvangen kunnen wel bijlagen zonder probleem verzenden.

  Wie weet wat hier de oorzaak van kan zijn?
 • Misschien is dit een instelling op de mail-server van de ontvanger(s)?

  Ik heb dit ook een keer gehad. Kon een persoon geen .zip-file ontvangen omdat daar een bestand inzat met scr in de bestandsnaam. Ik heb toen de .zip-file hernoemd naar .lol en toen werkte het.

  Greetz!!
 • Staat bij de ontvangers de beveiliging niet te hoog ingesteld?
  "Bijlages die mogelijk een virus bevatten, niet toegestaan" of zoiets!
 • [quote:fa710a350f="wajang"]Staat bij de ontvangers de beveiliging niet te hoog ingesteld?
  "Bijlages die mogelijk een virus bevatten, niet toegestaan" of zoiets![/quote:fa710a350f]Waarschijnlijk zal dit inderdaad het geval zijn. Verder niets aan de hand. Dit behoort intussen tot de top tien van meest gestelde vragen.

  Jan de Boer
 • [quote:436bab85e6="wajang"]Staat bij de ontvangers de beveiliging niet te hoog ingesteld?
  "Bijlages die mogelijk een virus bevatten, niet toegestaan" of zoiets![/quote:436bab85e6]Lezen is ook een kunst.
  Topicstarter schreef:[quote:436bab85e6]De betreffende bestanden (bijv. JPG) zijn niet uitgesloten (beveiligingsnivo is niet te hoog).[/quote:436bab85e6] 8)
 • [quote:90c2e50117]Lezen is ook een kunst.
  [/quote:90c2e50117]

  De tijd zal het leren. :roll:
 • nou stooffie …

  die beveiligingsinstellingen kunnen op nul staan … maar dat vinkje kan dan nog steeds gewoon aanstaan om te blokkeren …. :o

  blijkt dat niet alleen lezen een kunst is 8)
 • [quote:f6158f0020="Stoofie"]Lezen is ook een kunst.
  Topicstarter schreef:De betreffende bestanden (bijv. JPG) zijn niet uitgesloten (beveiligingsnivo is niet te hoog).[/quote:f6158f0020]Goed lezen is inderdaad een kunst. Het is echter maar net wat je verstaat onder dat beveiligingsniveau. B.v. in de internetinstellingen, firewall etc. Maar juist deze instelling in Outlook Express/Extra/Beveiliging wordt vaak over het hoofd gezien, getuige het ontzettend vaak verschijnen van deze vraag op verschillende forums. Het is vooral als men overschakelt van OE5 naar OE6, dat men hierop niet bedacht is. Dus om nou direct klaar te staan met die opmerking over goed lezen?

  Wat is namelijk het geval? Door dat bewuste vinkje worden bijlagen die een virus [b:f6158f0020] kunnen [/b:f6158f0020]bevatten geblokkeerd. Dus met name *.exe, *.com en meerdere. Blijkbaar wordt *.jpg niet als risicodragend beschouwd, en wordt daarom wel doorgelaten. Weet ik overigens ook uit eigen ondervinding.

  Jan de Boer
 • Toevallig hier vandaag ongeveer dezelfde vraag met het zelfde antwoord, hetgeen onmiddellijk tot succes leidde.

  Jan de Boer
 • [quote:3f2fe8fd81="J. de Boer"]Toevallig hier vandaag ongeveer dezelfde vraag met het zelfde antwoord, hetgeen onmiddellijk tot succes leidde.

  Jan de Boer[/quote:3f2fe8fd81]

  Het gaat NIET om een exe-bestand maar om JPG-bestanden. Bovendien was genoemde actie al uitgevoerd.
  Na verdere testen blijkt geen enkele bijlage binnen te komen (de betreffende personen zitten allen bij @HOME).
 • Het probleem kan te maken hebben met het RTF-formaat dat Outlook XP(niet Outlook Express) gebruikt. Outlook Express ontvangers kunnen de bijlage dan niet zien. In de bron van het bericht zie je overigens wel een winmail.dat staan.
  De volgende tekst beschrijft dit probleem en een oplossing. Succes.


  [i:848b06eb84]Als u een bericht met een RTF-opmaak verzendt naar een geadresseerde met een e-mailprogramma waarmee de RTF-opmaak niet kan worden gelezen, wordt het bericht ontvangen zonder opmaak en zonder de oorspronkelijke bijlagen. In plaats hiervan heeft het bericht een nieuwe bijlage met de naam WinMail. Als Outlook is ingesteld om de RTF-opmaak te behouden tijdens het verzenden van berichten over het Internet, kunt u deze instelling wijzigen. Deze berichten worden vervolgens geconverteerd naar een opmaak die in de meeste e-mailprogramma's kan worden gelezen. Als dit probleem alleen optreedt bij een bepaalde geadresseerde, kunt u ook alleen RTF-berichten voor deze geadresseerde laten converteren.

  [b:848b06eb84]Alle RTF-berichten converteren naar een andere opmaak tijdens het verzenden aan geadresseerden over het Internet[/b:848b06eb84]

  Klik in het hoofdvenster van Outlook op Opties in het menu Extra en klik vervolgens op het tabblad E-mailindeling.
  Klik op Internet-indeling.
  Selecteer de gewenste indeling onder Opties voor RTF-indeling van Outlook. Het wordt aangeraden om de instelling Converteren naar HTML-indeling te kiezen, omdat deze indeling in de meeste e-mailprogramma's kan worden gelezen. Als u deze indeling gebruikt, blijven figuren, de tekstopmaak, enzovoort in het bericht behouden.
  Opmerking Als u Converteren naar onbewerkte tekst gebruikt, gaat de tekstopmaak (vet, cursief, alineastijlen, enzovoort) die u hebt toegevoegd, verloren.

  [b:848b06eb84]RTF-berichten converteren naar een andere opmaak tijdens het verzenden aan een bepaalde geadresseerde over het Internet[/b:848b06eb84]

  Voeg de geadresseerde toe als een contactpersoon als u dat nog niet eerder hebt gedaan.
  Dubbelklik in het vak E-mail op het desbetreffende e-mailadres, terwijl de contactinformatie voor deze contactpersoon is geopend.
  Selecteer in de lijst Internet-indeling de gewenste indeling voor berichten aan deze geadresseerde. De aanbevolen instelling is Outlook de beste indeling laten bepalen voor verzenden.
  Opmerking Als u Converteren naar onbewerkte tekst gebruikt, gaat de tekstopmaak (vet, cursief, alineastijlen, enzovoort) die u hebt toegevoegd, verloren. [/i:848b06eb84]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.