Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Map "Verwijderde Items" is leeg en toch 201 Mb?!?

Anoniem
J. de Boer
5 antwoorden
 • Gebruik Outlook Express en probeer de omvang van mijn mail wat te reduceren. Best een boel emails verwijderd, de map verwijderde bestanden leeg gemaakt en toch blijft deze map 201 Mb groot.

  Hoe kan dat?
 • Ik zou het niet weten. Ze worden op een of andere manier nog vastgehouden.
  Je kunt ze zo verwijderen:

  1) Klik rechtermuisknop op Starten en dan op Verkenner.
  2) Klik dan rechtermuis knop op je hardeschijf, in de meeste gevallen is dat C:
  3) Klik dan op Schijfopruiming, en hij gaat z'n gangetje naar overbodige bestanden zoeken.
  Naar een poosje komt er een venster, en daar kun je dingentjes aan vinken. Vink ze allemaal aan, en dan verwijderd ie alle overbodige dingen. En als het goed is moet ie dan ook alle verwijdere emails verwijderen!
 • Email staat bij mij op de D-schijf misschine dat dit de redenis dat bij schijfopruiming hij de verwijderde itema ongemoeid laat.

  Met andere woorden: nog steeds 201 Mb groot…..
 • In principe blijft op de dbx-files na wissen van de berichten vrijwel alles staan. Op de een of andere manier (hoe, daar ben ik eigenlijk wel een beetje nieuwsgierig naar) worden in die dbx-files kenmerken gezet, waardoor de berichten niet meer worden getoond. Heb je wel de optie Bestand/Map/Alle mappen comprimeren aangeklikt? Pas dan wordt nl. alles wat je hebt verwijderd werkelijk gewist. Een "lege" dbx-file is 59 kB groot.

  Jan de Boer
 • Is nu inderdaad 59 kb. Probleem opgelost. Thx!

  Rest van de mappen zijn nog even groot. Waarschijnlijk is het comprimeren dus ook op de achtergrond een keer gebeurd want ik heb enkele mappen welke tussen de 100 en de 250 Mb groot zijn en deze zijn slecht enkele Kb's kleiner geowrden van omvang.

  Blijft een ondoorzichtig geheel……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.