Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Hoe werkt redirect(en)?

Anoniem
G_bud
5 antwoorden
 • Hi folks,

  sinds kort ben ik me gaan verdiepen in het 'hoe en wat' van de website. Nou heb ik een domein aangevraagd bij dot.tk en weet ik dat dat werkt via redirect. Ik heb een server een adres tot mijn beschikking bij xs4all, vanwege mijn adsl verbinding. Kan iemand mij uitleggen hoe dit redirecten werkt. En misschien dat het handig is als diegene dan mijn xs4all server als voorbeeld kan nemen. Of zeg ik iets heel doms, in ieder geval leg mij a.u.b uit hoe een 'redirect' domein werkt? alvast hartelijk bedankt en groeten,

  G_bud

  P.S zit ik in de goede box qua onderwerp of had ik andere moeten kiezen?
 • Het redirecten wil niets anders zeggen, dan dat je een domeinnaam registreert bij een bedrijf zoals .tk. Zij bieden je echter geen ruimte aan om informatie op te slaan. Dit doe je bij een (andere) provider bijv. xs4all.
  Door nu jouw URL van jouw homepage bij xs4all op te geven bij .tk, verbinden zij als het ware de bezoeker door naar jouw homepage bij xs4all.
  Voorbeeld: Jouw domeinnaam is www.bud.tk en jouw homepage bij xs4all is home.xs4all.nl/g_bud. De bezoeker typt in: www.bud.tk en zonder dat de gebruiker het merkt wordt de pagina home.xs4all.nl/g_bud geopend.
 • Het principe van redirecten is eigenlijk heel simpel, maar moeilijk uit te leggen, zonder hele lappen text. Hoop dus dat ik een beetje duidelijk ben.

  Redirecten:

  Jij heb een webserver bij xs4all, daar zet jij je site op. De link daar naar toe zal zoiets zijn als "http://g_bud.xs4all.nl".

  Nu is dit niet zo fijn te onthouden, en ziet er ook nog eens amateuristisch uit (vind ik). Daarom wil je een professioneel uitziende url. Namelijk zoiets als "http://www.g_bud.tk", makkelijk te onthouden en ook nog eens professioneel.

  Bij dot.tk hosten ze echter geen webservers, zodat je daar je site neerplof, en dan automatisch een gratis dot.tk adressje erbij krijg. Nee, je moet zelf voor een server zorgen (jouw xs4all domeintje).

  Maar, zoals ik al eerder zei, wil je wel een 'professionele' domein naam. Deze domeinnaam moet dan automatisch naar jou xs4all domein verwijzen.

  Dus als iemand intypt http://www.g_bud.tk wordt-ie automatisch doorgestuurd naar http://g_bud.xs4all.nl, zónder dat-ie het zelf in de gaten heeft (hij kan het overigens wel zien, door zijn muis stil te houden op 1 van de linken binnen je site naar 1 van jou pagina's. Hij zal dan namelijk links onder de link http://g_bud.xs4all.nl/pagina zien, maar bovenin zijn browser (in de adresbalk) blijft gewoon www.g_bud.tk staan.

  Dit kan ook met emailadressen (ondersteund dot.tk ook). De mensen typen bijvoorbeeld in bij 'to' (in outlook oid) info@g_bud.tk, maar de mail wordt automatisch doorgestuurd naar g_bud@xs4all.nl (als je wil dat de mail die naar info@g_bud.tk gaat, wordt door gestuurd naar g_bud@xs4all.nl. Je kan namelijk elk willekeurig emailadres geven, waarnaar het moet worden doorgestuurd).

  Dit kan je instellen als je inlog bij www.dot.tk. Zet dan ook meteen de banner uit! (Als je dat wil natuurlijk), niet is zo iritant voor mensen, als er een banner op popt. En het ziet er ook nog eens 'onprofessioneel uit' (terwijl je eigenlijk een professionele uitziende site, met een idem url wil hebben).

  Hoop dat het je een beetje duidelijk is geworden.

  Jochem
 • [quote:d0db26e673="Peter_C"]Het redirecten wil niets anders zeggen, dan dat je een domeinnaam registreert bij een bedrijf zoals .tk. Zij bieden je echter geen ruimte aan om informatie op te slaan. Dit doe je bij een (andere) provider bijv. xs4all.
  Door nu jouw URL van jouw homepage bij xs4all op te geven bij .tk, verbinden zij als het ware de bezoeker door naar jouw homepage bij xs4all.
  Voorbeeld: Jouw domeinnaam is www.bud.tk en jouw homepage bij xs4all is home.xs4all.nl/g_bud. De bezoeker typt in: www.bud.tk en zonder dat de gebruiker het merkt wordt de pagina home.xs4all.nl/g_bud geopend.[/quote:d0db26e673]Heb net een mooi verhaal getypt :(.

  Jochem
 • Beter twee antwoorden, dan geen antwoord . . . toch? :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.