Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Is het nou echt zo dat IE de definitieve winnaar is?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Ik kom verdorie niet om IE heen !? Ik ben een praktisch persoon en heb me dan ook aangetrokken gevoeld tot andere browsers zodra deze tabbed browsing introduceerden. Ik heb inmiddels dan ook de volgende geprobeerd. Netscape 7.1 / Opera / Mozilla 6.0.1 Waarvan ik mozilla veruit de mooiste vind qua handeling en lay out. Echter nu hebben al deze browsers wel 1 of meerdere kritieke problemen met de weergave van content. Hierdoor moet ik zeer tegen m'n zin terug naar IE, of toch niet? Hebben jullie nog tips om bv Mozilla te kunnen blijven gebruiken + alle functionaliteit? De problemen; Opera doorstaat de veiligheidsregels niet die Girotel aan haar stelt. Netscape & Mozilla hebben oa. problemen met het weergeven van bepaalde submenu-tjes. Zoals op ad.nl & wanadoo. Bovenaan deze pagina's vind je kopjes met een naar beneden pijltje , wanneer je hierover beweegt dan komt er in IE automatisch een submenu tevoorschijn. Dit gebeurt niet in Netscape & Mozilla? Hetzelfde geldt voor de correcte weergave in lycos mail oa. bij het weergeven van een bijlage. Deze blijven bij Netscape & mozilla zelfs helemaal buiten beeld? Toch wel lastig je bijlage's niet kunnen aanklikken?? Ik begrijp dat bijna alle sites tegenwoordig gericht zijn op IE , maar moet dit nu zulke gevolgen hebben. En kunnen die jongens en meisjes van Mozilla deze technologie niet bijhouden? Ik dacht dat Microsoft juist conservatief was? Nu ben ik niet zo'n opgever dus heb op download gezoch naar skin's die tabbed browsing mogelijk maken in IE. Deze heb ik gevonden oa. fastbrowser. Alleen deze wil ik uit principe niet gebruiken omdat deze er zo lelijk uitzien en zo Amerikaans met als die links naar AOL enz Deze ontnemen me vrijwel iedere controle over het zelf inrichten van mijn werkbalken enz.
  Is er nu echt geen mooie oplossing? Ik heb niets tegen IE , alleen ik wil tabbed browsen met alle functionaliteit. Zijn er skins die ALLEEN tab's toevoegen? of zijn er nog mogelijkheden binnen bijvoorbeeld Mozilla?
  Alvast dank voor het meedenken. rh
 • zolang de website ontwerpers alles bouwen op bassis van MS, dus IE., zit je er in principe aan vast.
  Zonder IE bv geen windows update. :evil: :evil: :evil:
  ik heb ook meerdere browsers en IE is bij mij weggewerkt..lees …verborgen.
  mozilla is de beste vindt ik.

  Opera heeft een optie om IE-achtige neigingen te kunnen vertonnen middels een optie aldaar in de browser.

  Is neo-planet een optie? Deze draait op de technologie van MS…(IE), dus
  maar ziet er niet uit als zodanig.
  http://www.neoplanet.com/index.html
 • Bij het gebruik van Mozilla ondervind ik amper problemen, vrijwel elke site werkt in Mozilla.
  Wel is het zo dat IE fouttoleranter is, en er maar weinig websitebouwers te vinden zijn die een fatsoenlijke HTML kunnen afleveren. Hierdoor werken sites vaak beter in IE dan in andere browsers.
  Maar ook IE laat het wel eens afweten, terwijl andere browsers de site dan wel goed weergeven.

  Dat Postbank Opera afkeurt vanwege de veiligheid is opmerkelijk, aangezien je dan zou verwachten dat IE ook niet door de keuring heen komt.
  Bovendien is de Postbank onder druk van de gebruikers geschikt gemaakt voor Konqueror.

  Microsoft heeft aangekondigd dat ze zullen stoppen met het verder ontwikkelen van IE. Er zal dus geen IE 7 uitkomen als we de berichten mogen geloven. In plaats daarvan zullen nieuwe browserversies alleen worden uitgebracht in combinatie met nieuwe versies van Windows.

  Windows-update werkt overigens ook via Mozilla.
  De geautomatiseerde Windows-update weliswaar niet, maar je kunt ook handmatig de updates van de Microsoft-site halen en zelf installeren. Laatste gaat vaak sneller en comfortabeler..

  Max
 • [quote:de25535632]
  En kunnen die jongens en meisjes van Mozilla deze technologie niet bijhouden?[/quote:de25535632]
  Ik denk dat technologie een groot woord is.
  De sites die je aangeeft zijn gewoon brak geschreven. En vervolgens alleen getest in IE.
  Met als gevolg dat IE ze goed laat zien, en de rest niet.


  Als je zelf wilt nagaan of een site goed geschreven is of niet, check hem dan even bij w3c:
  http://validator.w3.org/

  Verder kan MS bepaalde technologie ook niet bijhouden, deze afbeelding moet een transparante bloem voorstellen.

  [img:de25535632]http://www.libpng.org/pub/png/img_png/RedbrushAlpha-0.5.png[/img:de25535632]
  Alle browsers tonen die, behalve IE :-?

  Max
 • [quote:f92db2c4bc="rhooijer"]Ik kom verdorie niet om IE heen !? Ik ben een praktisch persoon en heb me dan ook aangetrokken gevoeld tot andere browsers zodra deze tabbed browsing introduceerden. Ik heb inmiddels dan ook de volgende geprobeerd. Netscape 7.1 / Opera / Mozilla 6.0.1 Waarvan ik mozilla veruit de mooiste vind qua handeling en lay out. Echter nu hebben al deze browsers wel 1 of meerdere kritieke problemen met de weergave van content. Hierdoor moet ik zeer tegen m'n zin terug naar IE, of toch niet? Hebben jullie nog tips om bv Mozilla te kunnen blijven gebruiken + alle functionaliteit? De problemen; Opera doorstaat de veiligheidsregels niet die Girotel aan haar stelt. Netscape & Mozilla hebben oa. problemen met het weergeven van bepaalde submenu-tjes. Zoals op ad.nl & wanadoo. Bovenaan deze pagina's vind je kopjes met een naar beneden pijltje , wanneer je hierover beweegt dan komt er in IE automatisch een submenu tevoorschijn. Dit gebeurt niet in Netscape & Mozilla? Hetzelfde geldt voor de correcte weergave in lycos mail oa. bij het weergeven van een bijlage. Deze blijven bij Netscape & mozilla zelfs helemaal buiten beeld? Toch wel lastig je bijlage's niet kunnen aanklikken?? Ik begrijp dat bijna alle sites tegenwoordig gericht zijn op IE , maar moet dit nu zulke gevolgen hebben. En kunnen die jongens en meisjes van Mozilla deze technologie niet bijhouden? Ik dacht dat Microsoft juist conservatief was? Nu ben ik niet zo'n opgever dus heb op download gezoch naar skin's die tabbed browsing mogelijk maken in IE. Deze heb ik gevonden oa. fastbrowser. Alleen deze wil ik uit principe niet gebruiken omdat deze er zo lelijk uitzien en zo Amerikaans met als die links naar AOL enz Deze ontnemen me vrijwel iedere controle over het zelf inrichten van mijn werkbalken enz.
  Is er nu echt geen mooie oplossing? Ik heb niets tegen IE , alleen ik wil tabbed browsen met alle functionaliteit. Zijn er skins die ALLEEN tab's toevoegen? of zijn er nog mogelijkheden binnen bijvoorbeeld Mozilla?
  Alvast dank voor het meedenken. rh[/quote:f92db2c4bc]

  Wat dacht je van Konqueror? Is een perfecte browser met tabbladen. Laad in SuSE trouwens ook véél sneller dan Mozilla of Netscape.
 • [quote:eb4382c2ed="Rynus Rein"]Wat dacht je van Konqueror? Is een perfecte browser met tabbladen. Laad in SuSE trouwens ook véél sneller dan Mozilla of Netscape.[/quote:eb4382c2ed]
  Volgens mij zoekt de topicstarter een browser die onder Windows draait.

  Zelf gebruik ik bijna altijd Opera als browser. Het tabbed browsing en de mouse gestures zijn erg handige features. Gelukkig werken de meeste sites gewoon in Opera, de enkele keer dat ik een site tegenkom die niet werkt start ik wel IE op.
 • [quote:3efea520e0="mephi"][quote:3efea520e0="Rynus Rein"]Wat dacht je van Konqueror? Is een perfecte browser met tabbladen. Laad in SuSE trouwens ook véél sneller dan Mozilla of Netscape.[/quote:3efea520e0]
  Volgens mij zoekt de topicstarter een browser die onder Windows draait.

  Zelf gebruik ik bijna altijd Opera als browser. Het tabbed browsing en de mouse gestures zijn erg handige features. Gelukkig werken de meeste sites gewoon in Opera, de enkele keer dat ik een site tegenkom die niet werkt start ik wel IE op.[/quote:3efea520e0]

  Gewoon, wat extra informatie :wink:
 • Bedankt jongens & meisjes voor jullie meedenken perfecte reacties.
 • Als je toch mozilla wilt gebruiken, kijk dan op www.mozdev.com voor handige tooltjes
 • [quote:03d2183f16="rhooijer"]Ik begrijp dat bijna alle sites tegenwoordig gericht zijn op IE , maar moet dit nu zulke gevolgen hebben. En kunnen die jongens en meisjes van Mozilla deze technologie niet bijhouden? Ik dacht dat Microsoft juist conservatief was?[/quote:03d2183f16]
  Een aantal websites maken gebruik van specifieke Microsoft technologie die alleen in IE voor Windows (soms niet eens in IE voor de Mac!) voorhanden is. Dergelijke websites zijn in feite niet ontworpen voor "het Internet", maar voor één specifieke (inmiddels behoorlijk verouderde) browser. Mozilla richt zich daarentegen juist op algemeen aanvaarde Internetstandaarden en niet op platform-specifieke technologieën. Dat laatste zou ook erg onpraktisch zijn, omdat Microsoft hun technologieën niet heeft vrijgegeven en het dus enorm veel moeite zou kosten om te proberen die technieken na te bootsen, terwijl de huidige webstandaarden zeer goede alternatieven bieden die wèl in [i:03d2183f16]alle[/i:03d2183f16] browsers bruikbaar zijn.

  Mozilla en Opera bieden beiden veel betere ondersteuning voor webstandaarden dan IE; juist IE is de laatste jaren niet meegegroeid met de ontwikkelingen van het Internet. IE biedt nog altijd geen ondersteuning voor transparante PNG plaatjes, een bug van de bovenste plank die alleen door pure hufterigheid van Microsoft nog altijd (na jaren van klachten hierover door webdesigners) niet gefixt is. Ook de user-interface van IE is al jaren praktisch onveranderd; een eeuwigheid in computer-termen.

  Het probleem van IE-only websites zal helaas niet van vandaag op morgen verdwijnen, maar gelukkig zijn er steeds meer webdesigners die zich realiseren dat ze zichzelf onnodig beperken met een narrow-minded focus op IE en dat slechte HTML code op de lange termijn alleen maar problemen oplevert, hoe tolerant IE dergelijke code ook behandelt.

  Bovendien kom ik in de praktijk maar zelden websites tegen die volstrekt onbruikbaar zijn in Mozilla. Ik gebruik Mozilla Firebird dan ook al maanden als mijn standaard browser, puur omdat hij veel prettiger werkt dan IE. De enkele keren dat ik (noodgedwongen) toch naar IE moet grijpen zijn echt op de vingers van één hand te tellen en meestal zijn dergelijke sites de moeite van een bezoekje niet eens waard.
 • [quote:a38015908f="MORA"]
  … Bovendien kom ik in de praktijk maar zelden websites tegen die volstrekt onbruikbaar zijn in Mozilla. Ik gebruik Mozilla Firebird dan ook al maanden als mijn standaard browser, puur omdat hij veel prettiger werkt dan IE. De enkele keren dat ik (noodgedwongen) toch naar IE moet grijpen zijn echt op de vingers van één hand te tellen en meestal zijn dergelijke sites de moeite van een bezoekje niet eens waard.[/quote:a38015908f]

  Dat geldt ook voor mij. Mozilla (firebird) en ook Opera werken prettig. En die sites die me dwingen IE te gebruiken krijgen van mij een protestmailtje. Laat ze maar weten dat er ook mensen zijn die daar weer problemen mee hebben! :wink:
  De laatste tijd krijg ik dan niet altijd meer het "standaard" antwoord terug dat de meeste surfers IE gebruiken maar steeds vaker dat men het probleem onderkent maar dat het nog even duurt voordat de nodige aanpassingen zijn gedaan.
  dat geeft de burger moed! :D
  Een goede browser gebruiken die "W3C conform" is heeft zeker zijn nut.
 • Verder kan MS bepaalde technologie ook niet bijhouden, deze afbeelding moet een transparante bloem voorstellen.

  Alle browsers tonen die, behalve IE :-?

  Max
  maximiliaan, wat is het geheim achter die prachtige bloem?
  (ik zie 'm in al z'n glorie, want ik surf met opera 7.22 dutch)
  :lol:
 • [quote:324f17dd6d="bertjes"]t is het geheim achter die prachtige bloem?
  (ik zie 'm in al z'n glorie, want ik surf met opera 7.22 dutch)
  :lol:[/quote:324f17dd6d]

  Het geheim heet "alpha transparatie bij *png files"
  IE kent het simpelweg niet.

  t.
 • Indien je de functionalitiet wilt van Opera, Mozilla etc etc, maar de ondersteuning van IE, dan raad ik Myie2 (een schil rond IE)aan. Tabbed browsing, skins, en allerlei andere handige functies van de eerder genoemde browser, tevens heeft hij een popup-killer ingebouwd. Hij is in diverse talen te downloaden, waaronder Nederlands. Je kunt hem hier downloaden.
  [img:18e669aa24]http://www.myie2.com/images_screens/full.gif[/img:18e669aa24]
 • Ik werk nu al tijden met Mozilla (sinds versie 1.0). Bevalt mij prima. Er zijn wel wat sites die niet werken, maar dan open ik IE wel ff. De sites die ik dagelijks bezoek werken in ieder geval allemaal prima in Mozilla.


  Ik heb net Firebird geinstalleerd. Fijne daaraan is dat je een hele waslijst aan Extensions kunt installeren met allerlei handigheidjes. Werkt echt prima!


  Als ik nu een site tegenkom die niet werkt in Firebird, dan zit er in m'n contextmenu een regeltje "View this page in IE". Dus dan opent 'ie IE met de betreffende pagina. Erg handig, hoef ik IE niet zelf op te starten en de url te copy/pasten :)


  IE is absoluut marktleider op het moment. Maar aangezien de ontwikkeling zo goed als stil ligt (ze komen binnenkort pas met een popup-blocker) en er dus nauwelijks (handige) verbeteringen bijkomen denk ik dat mensen op den duur wel over zullen stappen op een andere browser.


  Dingetjes die ik zelf erg irri/onhandig vindt aan IE 5 zijn o.a.:

  - nieuwe vensters worden niet maximaal geopend
  - met meerdere vensters geopend wil 'ie nogal eens naar een ander venster schakelen
  - met de standaard-veiligheidsinstellingen kunnen er allerlei dingen geinstalled worden op je bureaublad, favorieten, en inbelnummers. Nog afgezien van spyware.
  - geen tabbed browsing (dus hele taakbalk vol als je met meerdere schermen werkt - wat ik altijd doe).


  Klein handigheidje in Mozilla is dat je bij een Mailto-tag in het contextmenu te zien krijgt "Copy Email-address". In IE moet je gewoon de link kopieren en dan die "mailto:" deleten. En zo zijn er meer van die kleine details en handigheidjes die al met al voor mij een groot verschil maken.

  Dus ik surf standaard met Mozilla (/ Firebird) en als een site niet werkt open ik hem evt in IE, of ik sla de site gewoon over :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.