Vraag & Antwoord

Communicatie & hosting

Minder spam

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Het kan aan mij liggen maar ik krijg al een dag of 10 bijna geen spam meer binnen. Eindelijk verlost van die ellende.
  Zijn er meer mensen met die ervaring?
 • Hier nog onverminderd. :(
  [i:078545fcc5]Filtert je ISP het sinds die tijd niet voor je?[/i:078545fcc5]
 • Het gaat om mijn hotmail accounts, misschien zijn de spammers voorzichtiger met de aanstaande rechtszaken.
 • Was het maar waar! Ben ooit, lang geleden, zo argeloos geweest om mijn e-mail adres op een nieuwsgroep achter te laten (wist je veel destijds, als beginneling?). Minstens 40 mails per dag, gemiddeld 90% rotzooi. De meeste troep gaat door middel van berichtregels rechtstreeks naar de prullenbak.

  Andere adressen die ik beheer hebben er geen last van.

  Jan de Boer

  Edit:
  Die rechtszaken, dat moet allemaal nog, zeker in Nederland. Veel te prematuur om daar nu al op vooruit te lopen lijkt me. En de hotmails van mijn vrouw en van mijn dochters lopen nog steeds over van die troep.
 • Toch nog een berichtje gevonden uit de automatiseringsgid":
  :
  [quote:cddbd11247]Anti-spambedrijven krijgen sinds de uitbraak van het Sobig.F-virus vorige week aanzienlijk minder spam binnen. Hun zogenoemde honeypots, systemen die spam afvangen, zijn naar verluidt nagenoeg opgedroogd.

  De oorzaak ligt waarschijnlijk in overbelasting van netwerken die spammers gebruiken om hun reclameboodschappen te verspreiden. Met name China is zwaar getroffen door het virus en juist daar wemelt het van de open proxyverbindingen, onbeveiligde computers die door spammers worden gekaapt. Overigens heeft ook de normale mailbezorging zichtbaar te lijden onder het virus. Berichten zijn langer onderweg of komen in het geheel niet aan.

  Dat het virus de stroom spamberichten tegenhoudt, is op zijn minst gezegd ironisch. Experts vermoeden namelijk dat Sobig.F is juist ontwikkeld om op specifieke tijden spam te verspreiden. Dat zou ook het doel zijn geweest van de geheimzinnige aanvallen die afgelopen weekend werden verijdeld.

  Spammers zouden berichten kunnen versturen op piektijden en daardoor meer geld kunnen vragen. Ook zouden ze geen open proxies meer hoeven op te sporen omdat het virus zelfstandig grote hoeveelheden mail kan versturen vanuit iedere computer. De worm beschikt namelijk over een eigen SMTP-server[/quote:cddbd11247]
 • Het kan toeval zijn, maar dat is mij ook al opgevallen op het hotmail-adres.
  Bijna geen spam in de inbox en beduidend minder in de map "Ongewenste Post".
  Op mijn werk komt echter nog steeds de gebruikelijke hoeveelheid bagger binnen, wat Mozilla resoluut naar de junkmap verplaatst.
  W.
 • Hotmail had altijd al een spamfilter, maar die deed niet zo veel, of iig niet genoeg. In de bulk mail folder wordt overigens best nog flink wat rotzooi afgevangen. Misschien pakken ze het nu gewoon wat serieuzer aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.