Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Forumproblemen met Kerio Firewall

9 antwoorden
  • Zoals gezegd doet de Kerio firewall uitstekend zijn werk, maar met fora levert het wat problemen op. Op dit forum bijvoorbeeld kan ik alleen posten als ik de firewall uitschakel. Anders komt er te staan 'invalid_session' wanneer ik een geschreven post wil plaatsen. Ook kan ik niet meer zien aan welke topics een nieuwe reactie is toegevoegd, de icoontjes voor de topics zijn allemaal wit. Ik heb o.a. www.computertotaal.nl en forum.computertotaal.nl al in de exception-lijst gezet waarin ik allee cookies e.d. toesta, maar dat helpt dus niet.
  • Ik geloof dat ik het probleem van het niet kunnen posten heb opgelost. Ik kwam op het idee om een wildcard te gebruiken bij de exception-sites. Als dit bericht gepost wordt, werkt het :D Edit: behalve dat ik nog steeds geen andere kleur icoontje zie bij nieuwe posts :(
  • http://forum2.computertotaal.nl Da's het adres dat uiteindelijk de cookies plaatst.
  • Ik heb dat adres toegevoegd (hoewel *.computertotaal.nl voldoende zou moeten zijn), maar het helpt niet. Ik kan posten, de icoontjes op de hoofdpagina van het forum 'werken' naar behoren, maar zodra ik een bepaald onderdeel aanklik kan ik niet zien welke individuele topics nieuw zijn.
  • Hoi Count Uilesnor, Ik heb hetzelfde probleem op alle phpbb forums, maar alleen in Opera (7.22), niet met IE. Heb jij hetzelfde? Misschien dat er dan iets in de instellingen van Opera veranderd kan worden, omdat Kerio dat al blockt?
  • Yep Metallica, ik heb dit probleem ook alleen onder Opera (7.23). Op een YaBB-forum heb ik een soortgelijk probleem met Kerio-Opera. Ik denk dat het op de een of andere manier wat te maken heeft met de locatie waar Opera de cookies opslaat. Maar hoe dit op te lossen... :-?
  • Het YaBB probleem kon ik oplossen door de sites toe te voegen onder Web > Exception sites en dan referrer op allow te zetten. Voor phpbb heb ik al van alles geprobeerd, identify als MSIE6.0 zorgt er in ieder geval voor dat ik maar één keer in hoef te loggen, maar dan werkt het op DSLR weer niet (kan dan niet posten). Houdt deze thead maar in de gaten: http://my.opera.com/forums/showthread.php?threadid=37592
  • Aangezien ik de topicstarter daar ben zal ik dat zeker doen ;-) Goede tip trouwens, die identify als IE. Op het Opera-forum kan ik nu iig posten met Kerio enabled. Sites op de exceptionlijst zetten deed ik al. Daardoor kon ik wel op dit forum posten.
  • [quote:07fb75fce3="Count Uilesnor"]Aangezien ik de topicstarter daar ben zal ik dat zeker doen ;-) [/quote:07fb75fce3] ROFL. Ik had al met die Opera instellingen zitten rommelen toen ik een probleem met Google had. Bleek achteraf aan Google te liggen, maar zo kwam ik ook bij dat forum terecht.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.