Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Smoothwall Express20 OK- geen internet

4 antwoorden
  • Hallo mede forummers, Ik ben dan eindelijk zover dat m'n ISP het ADSL signaal op de lijn heeft staan en ik - zo te zien - bij hem binnen kom. Toch kan ik geen internet verbinding openen naar b.v. google of welke andere firma dan ook en na all het spitten in de boeken heb geen reden kunnen vinden. Ik heb een instalatie met een Smoothwall box met de nieuwe versie Express 2.0 en ook mijn Router, een 3Com OCR812, is geconfigureerd. Voor zover ik kan zien, zou alles moeten werken, maar niet dus. Ik heb een hele berg plaatjes gemaakt van de diverse schermen en zou er graag een paar van willen bijsluiten maar ik heb geen idee hoe dat gaat dus dan maar een beschrijving. Als ik via Internet explorer het IP vam de Router in tik, opend de 'Home page' van de router. Daar zijn dan diverse opties waarvan een de 'Monitor' is. In de monitor kan ik zien dat mijn "Remote site Status" is enabled met de correcte Vci/Vpi voor de provider en het netwerk service protocol (PPP). Ook de "Connection Status" ziet er perfect uit met de naam van de provider(Auna), Line status- Connected, Clearing code- Success. Het " Connection Event Log." geeft ook aan dat ik sinds 1 Nov.2004 om 17:24:07 ben verbonden via IP Link (IP nummer van ISP) en dat de Authentication complete is en ook de juiste DNS addressen zijn 'ge-linkt'. Als ik nu via Internet Explorer 'www.google.com in tik, krijg ik dus na een poosje de mededeling dat er geen verbinding kan worden gemaakt. Ook als ik een traceroute vanuit de 'tools' in Smoothwall run naar het IP van de ISP(dat ik dus zie in de "Connection Event Log.) zie ik alleen de 1e hop naar de IP van de Router (192.168.0.2) maar verder de boodschap dat "Reverse lookup failed". Via "Pathping" naar het IP van de router zie ik alle 'hops' en zonder verlies, dus ik neem aan dat de "Smoothwall" Ok is geconfigureerd. Het netwerk bestaat uit 3 PC's, één met XP Pro en 2 met 98SE en 2 printers. All deze staan ingesteld in de range 192.169.1.5 tot .25.deze zijn aangesloten op een 100Mhz Switch met 8 poorten. Allemaal geven een correcte echo op het ping commando. Op de Switch is ook de Smoothwall aangesloten via 192.168.1.1 op de 'groene' netwerk kaart en vandaaruit naar de Router("rood") met IP 192.168.0.1 en de Router zelf staat op 192.168.0.2. In de "Firewall Log Viewer" zie ik b.v.vanaf 20:15:45 en dan om de 30 seconden geactualiseerd, dat de "connections listed here have been blocked" met als IN: eth1, OUT:-, PROTO UDP, Source 192.168.0.2 (het IP van de Router), Src Port 520(ROUTER), DESTINATION 192.168.0.255, DST Port:520(Router). en dit alles 3 paginas lang met -bijna - hetzelfde. Het -bijna - zijn de 3 pogingen om een traceroute te doen naar het IP address van mijn ISP en hetzelfde van de pogingen een traceroute te doen naar de 2 DNS addressen van de ISP- (Resultaat was alleen de hop naar 192.168.0.2 1,07ms-0,769'0ms-0,754ms en dan reverse lookup failed. Hier staat dan IN: eth0; OUT: eth0; Prot: ICMP; Source: 192.168.1.5 ( het ip van mijn XP machine);Src Port:....; Destination:62.81.xxx.x (DNS van IP provider).Deze entrees zijn om de 4 seconden gerepeteerd. Nou, het is een behoorlijk verhaal geworden en ik hoop dat het een beetje te volgen is en dat een van jullie specialisten mij een helpende hand kan(kunnen) bieden. Bedankt vast, Jos.
  • Heb je wel verbinding op je smoothwall server ? Je kan dit testen door de commando regel van je smoothwall server een ping opdracht uit te voeren "ping google.nl" Als dit niet werkt heeft je server geen verbinding en zullen je clients dit ook nooit krijgen. Als je nu je pc eens direct in die router plugt krijg je dan wel verbinding?
  • Hallo Error 404, Eerst al bedankt voor je meedenken. Als ik een ping uitvoer in de 'iptools' van de Smoothwall, krijg ik alléén een echo van het IP address van de router, maar niets vanuit het www. Het idee om de router direct aan een PC te knopen ga ik met een beetje medewerking van de familie vanavond uitproberen, want ik moest eerst even een ander PCtje opzetten voor dit experiment. Ik heb een 'bakkie' met een P3/1G met 256Mb RAM en een HD van 40G samengesteld en daarop XP Pro, inclusief SP2 geinstaleerd en daarop een goede AV van Eset, Nod32, de laatste complete download (op de zaak). Als ze me m'n gang laten gaan weet ik waarschijnlijk morgen wat meer. Dan meld ik me wel weer even. Vr. Gr. Jos.
  • Hallo medeforumers, Na een paar weken stilte ben ik dan eindelijk in de lucht. Ik heb m'n ISP bijna moeten bedreigen om ze zover te krijgen dat een echte techneut me thuis belde om nogeens de hele configuratie door te lopen. Op een gegeven moment zag hij het ook niet meer zitten en stelde voor een ander 1ste DNS address te proberen. Dat was uiteindelijk de truuk want zoals je kunt zien werkt het eindelijk als een speer en heb ik ook eindelijk m'n NOD32 en de Smoothwall kunnen actualiseren zonder een ekel probleem. het blijkt dus weer eens dat de aanhouder wint. Vr.Gr. Jos.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.