Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

SpeedTouch 510 NAPT instellen

4 antwoorden
  • Hallo, Mijn netwerk thuis is als volgt ingedeeld: SpeedTouch 510 ADSL modem Tornado 242 router Server Computer Laptop De Server, Computer en Laptop hangen aan de Tornado router die weer aan de modem hangt. Nu wil ik een webserver op de server laten draaien die van buitenaf (op mijn externe IP) te bereiken is. Ik heb alle firewalls zo ingesteld dat dit mogelijk zou moeten zijn. Als ik vanaf de WAN poort op mijn router probeer de server te bereiken dan lukt dat wel, probeer ik het vanaf het internet (via de modem dus) dan lukt dat niet. Ik heb op de modem al van alles geprobeerd. Ik heb een NAPT entrie aangemaakt, die alles op de externe poort 11111 moet doorgeven aan het ip adres van de router (die het weer verder door geeft aan de server). Vervolgens heb ik de entrie aangepast zodat ie het rechtstreeks aan de server door geeft. Ik heb een multi-NAT entrie aangemaakt die alle poorten moet doorgeven aan de router, en vervolgens een die alles doorgeeft aan de server. Ik heb eerst de router ingesteld als default server, en later de server. Dit heeft allemaal niet geholpen... De modem weigert met elke instelling om de requests vanaf het internet door te geven aan de server. Kan iemand mij vertellen wat ik verkeerd doe? Groeten, El Loco
  • Het probleem bij deze router is waarschijnlijk dat ie steeds een error geeft als je een poort toe wilt voegen? [Error, unable to add a specified NAT entry??] Dit kan je oplossen door de poort óf via Telnet toe te voegen óf door de nieuwste firmware erin te flashen. Ook zou je nog even op GoT kunnen kijken, daar lopen grote Network troubleshooting topics waar dit ook voorbij komt.. :wink:
  • Ik krijg geen foutmelding van de router, de NAT etries worden gewoon aangemaakt. Maar ze doen het niet. Als ik bij verbindingen kijk, staat napt alleen aan voor 1 verbinding. Als ik napt voor een andere verbinding probeer aan te zetten dan loopt de webinterface en de internet verbinding vast. De modem kan dan nog wel gepingd worden. Pas nadat de mdem gereset is doet alles het weer, maar dan zijn de instellingen dus ook onverandred. Ik had nog niet geprobeerd de firmware te flashen, maar dat ga ik inderdaad eens doen. Weet iemand waar ik een nieuwe firmware kan vinden? Ik kan alleen de volgende site vinden: [url]http://www.speedtouch.net.nz/ST510v4.htm[/url]. Is dit de officiele site? (vind het adres niet echt klinken alsof het van een grote hardware fabrikant is...) Bedankt, El Loco
  • Ik heb hier alvast een linkje naar de [url=http://www.speedtouch.nl/drivers.html#510]firmwarepagina[/url]

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.