Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Firewall van xp

None
10 antwoorden
 • Als ik de ingebouwde fire wall van Windows XP inschakel merk ik helemaal niks dat hij draait . Toen ik Zonealarm er nog op had kreeg ik steeds meldingen en moest ik alsmaar toestemming geven. Ik twijfel nu een beetje of die firewall wel iets doet. Hoe kom ik daar achter?
 • De XP firewall controleert alleen inkomend verkeer en heeft vervelende bugs. Uitschakelen die rommel. Ik zou Tiny Personal Firewall of Outpost eens proberen, en als je die te ingewikkeld vindt, terug te gaan naar Zonealarm.
 • dank je brigitte, dan ga ik dat maar weer doen, ik had er al een onplezierig gevoel over.
 • Ik heb sinds kort Windows XP geinstaleerd en gebruik nu even de firewall van XP zelf, bij http://www.symantec.com en bij http://www.grc.com heb ik deze firewall getest en alle poorten zijn stealth of closed.
  Nah …. da's toch niet slecht, hoe moet ik anders een firewall testen.

  Voor BrigitteW : Wat voor vervelende bugs zitten er dan eigenlijk in die XP-Firewall ?

  Maar goed stel ik wil een andere firewall
  Welke is goed, werkt effectief en is relatief eenvoudig:
  - Zonealarm PRO
  hierover lees ik:
  " Vanavond weigerde Zonelab Mxstream helemaal de toegang tot Internet (via poort 1723.) Pas nadat ik het veiligheidsniveau tot nul had teruggebracht en alle programmas op "allow connect" kon ik inloggen. "

  en verder lees ik:

  " Zonealarm is wel een redelijk goede firewall, maar de problemen ontstaan pas als je het van je systeem af wilt halen als je niet de juiste procedure volgt en er blijven bestanden ed. achter dan kan je pas echt je lol op. Er onstaan dan allerlei conflicten "

  Tja dus effe proberen is niet aan te raden ?

  - Tiny personal firewall

  Hierover lees ik:
  " Uit de on line engelstalige handleiding van TPF wordt ik niet veel wijzer. "

  - Sygate Personal Firewall PRO.5.0.
  Hierover is weinig bekend.

  O ja ik had vroeger BlackIce (onder ME)werkte goed maar dit is geen echte firewall (en volgens sommige weer wel).

  Kortom ik zie door de bomen het bos niet meer, en ik ben denk ik niet de enige. Als je op internet info over deze firewalls bekijkt zijn ze allemaal heel erg goed en een paar sites verder surfend worden ze weer net zo hard afgekraakt.

  Wie komt met goede argumenten waarom ik een bepaalde firewall zou gaan gebruiken.

  Alvast bedankt voor je reactie,

  Groeten,

  Mardag.
 • Citaat uit de CT (Computertechniek):

  "Waar het bij de XP-firewall vooral aan ontbreekt zijn waarschuwingsfuncties als een pc met bijvoorbeeld een Trojaans paard besmet is dat probeert gegevens naar buiten te zenden.
  Maar dat is lang niet het meest vervelende: bij het gebruik van de met XP geleverde software, bijvoorbeeld van de Windows Messenger, permitteert XP het zich om de op de firewall actieve filterregels aan te vullen, in dit geval met speciale regels die ervoor zorgen dat ook audio- en videogegevens kunnen passeren. Er gebeurt iets vergelijkbaars als een gebruiker remote-ondersteuning opvraagt, dus Windows via het netwerk op afstand bestuurbaar maakt. Plotseling zitten er tussen de uitzonderingsregels van de firewall ook regels voor het op afstand bedienen van de PC. Dat wil zeggen dat het systeem dan vanuit internet gemanipuleerd kan worden. De firewall-regels worden veranderd zonder dat de gebruiker gewaarschuwd wordt, dat is echt waanzin."

  Qua personal firewalls heb ik ook het nodige getest. Zonealarm is nogal simplistisch. Er valt weinig aan in te stellen: internet explorer naar buiten laten is internet explorer alles toestaan. Ik geef de voorkeur aan een firewall waarbij je de regels kunt specificeren: internet explorer mag over poort 80 en 443 naar buiten en verder niet.

  Dat vereist natuurlijk wat meer kennis van zaken. Maar als je bereid bent om wat basiskennis van netwerken op te doen, kun je eigenlijk niet beter doen qua softwarematige firewalls dan Tiny of Outpost. De laatste is relatief onbekend en nieuw. Hij is ook in staat cookies, javascript, banners e.d. te blokkeren en is als zodanig een goede vervanger van het helaas door Symantec verkrachte Atguard. Er zit zelfs een DNS-cache mogelijkheid in. URL: http://www.agnitum.com Overigens is ook Outpost gratis.

  [ Dit Bericht is bewerkt door: BrigitteW op 2002-02-08 18:45 ]
 • Maar als je bereid bent om wat basiskennis van netwerken op te doen, Brigitte W

  Waar kan ik die kennis op het internet vinden?? Enige tips?
  Harrie
 • http://www.helmig.com voor info over netwerken
  http://www.wilders.org over firewalls
  http://www.grc.com, afdeling Shields Up, voor een test van je systeem en uitleg.
 • http://www.pcflank.com/ is nog een goede site om je computer te testen. Bij GRC en sygate worden vaak alleen de bekende poorten bekeken, bij bovengenoemde site kun je wat andere poorten (laten) bekijken. Zelf ALLE poorten kun je checken, al waarschuwen ze je wel dat deze test in de regel meer dan 12 uur duurt…
 • De firewall van XP zou ik nooit gebruiken simpel weg omdat Microsoft nog geen eens in staat is om een veilige Webbrowser te maken, maar ieder keer een patch uitbrengen die soms wel werkt en de andere keer nog meer problemen veroorzaakt. Ik gebruik zelf SPF5.0 Pro, deze werkt zeer goed en is constant in ontwikkeling , maar hij is niet gratis en wij Nederlanders zijn zunnig. Maar je krijgt wel waar voor je geld. Ik zal je effe drie Url's geven waar je veel informatie kunt vinden over deze firewall :
  The unofficial Sygate Firewall Website http://homepage.ntlworld.com/susan.todd3/index.htm (let wel deze site is nog grotendeels op de oude versie van Sygate maar je kunt er veel nuttige informatie vinden.
  Sygate firewall forum : http://forums.sygatetech.com/ spreekt voor zich hier kun je alles vragen.
  Becky forums : http://www.morelerbe.com/cgi-bin/ubb-cgi/ultimatebb.cgi (een forum waar zeer veel informatie is te vinden over oa firewalls. Het enigste nadeel is dat ze soms zeer technisch engels gebruiken)
  Succes ermee!


  [ Dit Bericht is bewerkt door: ipje op 2002-02-25 13:28 ]
 • [quote:d744d104ab]
  Op 08-02-2002 18:39, schreef BrigitteW:

  Qua personal firewalls heb ik ook het nodige getest. Zonealarm is nogal simplistisch. Er valt weinig aan in te stellen: internet explorer naar buiten laten is internet explorer alles toestaan. Ik geef de voorkeur aan een firewall waarbij je de regels kunt specificeren: internet explorer mag over poort 80 en 443 naar buiten en verder niet.

  [/quote:d744d104ab]

  Hier wil ik even over zeggen dat dit in ieder geval bij ZoneAlarm Pro weldegelijk mogelijk is. Zie tabblaadje 'Programs', achter elk programma staat het knopje options waarna je bij het tabblaadje 'Ports' precies kunt instellen welke poorten wel of juist niet wilt toelaten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.