Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Instellingen firewall Terminet

4 antwoorden
  • Situatie: Netwerkje via crosskabel. Server is via ADSL modem verbonden met internet. Daarom heb ik de firewall Terminet geinstalleerd. Nu is het zo dat ik vanaf de client geen gebruik kan maken van de gedeelde schijf op de server. Ik kriig de melding het station of de netwerkverbinding is niet beschikbaar. Als ik de firewall uitschakel, verbinding maak en daarna de firewall weer inschakel heb ik verder geen probleem. Ik heb al diverse regels uitgeprobeerd in Terminet maar tot op heden is het niet gelukt. Wie weet hoe terminet in dit geval geconfigureerd moet worden?
  • Als Terminet op de server staat dan moet je voor het interne netwerkverkeer de poorten 137, 138 en 139 (NET BIOS) openzetten. Als deze het inkomende verkeer blokkeren dan werkt je LAN niet. Let er wel op dat je deze poorten niet voor inkomend verkeer vanaf internet openzet want dan staat je systeem wijd open. Ik werk zelf niet met Terminet dus ik weet niet precies hoe je dat moet instellen. Succes, Noztra.
  • Gebruik anders Tiny Win route Lite veel eenvoudiger , handleiding is ook gewoon te downloaden op de site van Tiny Greetz
  • http://www.hccnet.nl/alt0128/index.html Als je deze link klikt zie je links onder 'vast voordeel' staan Firewall. Klik hier op. Klik dan op 'product info'. Nu zie je 2 links, nl. 'Terminet FAQ' en 'handleiding'. De handleiding laat mbv screenshots de configuratie zien. Misschien heb je hier wat aan. Groetjes, Noztra.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.