Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

uunn.exe ?

Anoniem
strik
9 antwoorden
 • Ik heb vandaag een e-mailtje opgehaald en daar zat een attachment bij, wat doet het stomme Outlook Express 6.0 haalt automatisch het attachment binnen en ik lees niet goed genoeg en druk op Open, :oops: gigantische upload. Ik installeer Sygate Personal Firewall en ik zie dat er een bestand dat zich identificeert als ScreenSaver een verbinding probeert te maken, ik ga kijken hoe het bestand heet, nu zie ik daar uunn.exe staan. Is dit een virus, ik heb het programma een block gegeven. Nu is de upload bijna nihil.
 • Dit duidt op Yaha. Dit virus vermomt zichzelf als screensaver. Klik hier voor meer info over Yaha.
 • [quote:d925a19423="Leo S"]Dit duidt op Yaha. Dit virus vermomt zichzelf als screensaver. Klik hier voor meer info over Yaha.[/quote:d925a19423]

  Inderdaat, ik kreeg het virus 9 keer binnen van dezelfde persoon, 6 keer als een *.scr bestand en 3 keer als een *.bat bestand, iederekeer een andere body-text. Ik was net op de site van mijn XS4ALL (ISP) en daar blijkt dat bij mijn internet abonement een Virus scanner in begrepen is (McAfee) Die ga ik nu even downloaden.
 • Download even een verwijdertooltje op

  http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php
 • [quote:d955a0d381="Longthing"]Download even een verwijdertooltje op

  http://www.bitdefender.com/html/free_tools.php[/quote:d955a0d381]

  Thanks, ik heb deze file nu van mijn computer verwijdert.
 • Maar heb je ook de registersleutel aangepast? Als je dat niet doet krijg je een foutmelding bij het starten van Windows dat ie een bepaald bestand niet kan vinden wat nodig is bij het uitvoeren van .exe-bestanden.

  Hiervoor moet je de registersleutel HKLM\software\classes\exefiles\shell\open\command de volgende waarde geven: "%1" %*
  Dit is inclusief de aanhalingstekens.

  Ook is het zo dat wanneer het virus nog niet goed verwijderd is, je PC ontzettend traag is. Hieraan kun je merken of het virus nog actief is.
 • [quote:7211277436="Leo S"]Maar heb je ook de registersleutel aangepast? Als je dat niet doet krijg je een foutmelding bij het starten van Windows dat ie een bepaald bestand niet kan vinden wat nodig is bij het uitvoeren van .exe-bestanden.

  Hiervoor moet je de registersleutel HKLM\software\classes\exefiles\shell\open\command de volgende waarde geven: "%1" %*
  Dit is inclusief de aanhalingstekens.

  Ook is het zo dat wanneer het virus nog niet goed verwijderd is, je PC ontzettend traag is. Hieraan kun je merken of het virus nog actief is.[/quote:7211277436]

  Ik heb de computer gewoon geformateerd en Windows XP er opnieuw oppgezet, ik heb nu ook mijn virus definities bijgewerkt (McAfee)
  Nu is het virus
 • Da's dan wel een heel rigoreuze actie :o
 • [quote:21c8d14d78="Tweaker"]Da's dan wel een heel rigoreuze actie :o[/quote:21c8d14d78]
  maar ZEER doeltreffend :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.