Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hardware beschadiging door Virus?

4 antwoorden
  • Is het mogelijk dat een virus je hardware beschadigt, zoals je harde schijf en geheugen etc. ???
  • Dat verschilt per onderdeel. Geheugen is bij mijn weten niet te vernielen (er kan wel een virus inzitten, naast alle andere data die daar opgeslagen is, maar zodra je reset is het geheugen weer leeg). Harde schijven zijn in principe wel onbruikbaar te maken. Ik geloof dat ze dan de masterbootrecord om zeep helpen en dan is 'ie niet meer te benaderen en te repareren. Volgens mij kunnen virussen ook je BIOS "flashen" met foute data, maar dat is nog wel op te lossen zonder dat je een ander mobo moet kopen :)
  • Virus kan ook je CPU beschadigen. Bijv. De FSB heel hoog zetten en voltage veranderen in het bios, zodat er overhitting ontstaat. En er zullen nog wel veel meer manieren zijn.
  • ik heb een ouwe bak en ik moet nog OCen dmv jumpers, dus ik heb daar geen last van. Maar als je een monitoring programma installeert en de waarschuwingen goed insteld, dan heb je nog wel tijd genoeg om de boel uit te zetten. (bijv CPU temperatuur-waarschuwing slechts 5 graden hoger zetten dan de normale waarde, dan krijg je bij de geringste verhoging al een waarschuwing, en met het voltage precies zo).

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.