Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

McAfee start traag na opstarten pc

Boei
6 antwoorden
  • Ik gebruik McAfee en heb het volgende "probleem": Na het opstarten van mn pc startte McAfee automatisch op. Dat was de bedoeling. Maar nu is het zo dat nadat de pc opnieuw is opgestart, het eerst een minuut duurt voordat McAfee geladen wordt. Dit is heel irritant, want het is regelmatig zo dat als ik voordat hij geladen is, iets anders doe op mijn pc, het allemaal heel traag loopt of zelfs vastloopt. Ik had eerst versie 6 en hoopte dat met versie 7 het probleem verhoplen zou zijn. Weet iemand wat de oorzaak is van dat trage opstarten van McAfee??? Het vage is, is dat ik daar vroeger nooit problemen mee had, ook eerst niet met versie 6! Ik heb geen idee wat de reden daar van is…
    Ik gebruik WinXP Home…
  • Hallo

    McAfee 7.0 werkte bij mij ook niet (windowsXP)
    Ik draai nu Norton en geen problemen meer

    groet
  • Bedankt voor je reactie, maar zoals ik al zei: met versie 6 had ik het probleem al…. :roll:
    Someone else?
  • McAfee scant tijdens het opstarten wellicht een aantal "standaard" directorys inclusief Ingezipte bestanden.
    Als daar op enig moment een enorme ingezipte executable van 30 Mb in is gekomen, kun je je lol op.
    Ik werk nog met 4.03, (Ik hou niet van updaten als er geen echte reden is) dus kan het bij jou net iets anders zijn. Maar probeer eens wat opties uit.
    Ga es naar je schildje, klik rechts, kies voor properties en haal eens bij systeemscan, tapblad "Detection", het vinkje weg bij "compressed files" Of haal eens het vinkje weg bij "all files" en zet het op "program files only"

    Ga eens na of je directory "Temp Internet files steeds wordt gescant, want die wil ook wel tijd vreten als die nokkie vol is.
    Leeg die directory eens, Pleur al je cookies es weg.
    Leeg al je Temp directory's eens.

    Heb je Lavasoft AD-aware al es door je machine gehaald tegen meefietsende spyware.

    Wat voor systeem heb je trouwens met hoeveel geheugen?

    Zabadak
  • Nee, het mocht jammergenoeg allemaal niet baten…
    Alleen moet ik nog Ad-Aware er een keer doorheen jagen…
    Ik heb een AMD Athlon 1800+ 512 Mb…
  • Lijkt me dus voldoende snelheid en geheugen
    Heb je de DOS scan in je autoexec.bat al eens uitgezet door REM voor je scanregels te zetten…
    Al bekeken of er een servicepack is.
    Heb je de laatste scan engine. (schildje rechtsklikken en "about")
    De mijne is nummer 4.1.60 en dat is de laatste versie omdat ik altijd de sdat gebruik…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.