Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

SpywareGuard

De huismeester
13 antwoorden
 • Van de maker van SpywareBlaster is er nu ook SpywareGuard

  Het programma werkt net als een antivirusprogramma maar dan tegen spyware.

  Grtz,
 • Voldoet Ad-aware niet ?
 • Als je nog een halve maand (of meer) geduld hebt wel. Adaware is al sinds september niet meer geupdate. Een goed alternatief voor Adaware is Spybot S&D. Die twee zijn on-demand scanners. SpywareGuard verhindert de installatie van een aantal spywareprogramma's (nog niet veel, maar daar wordt aan gewerkt)

  Grtz,
 • [quote:7a81b810e0="De huismeester"]Voldoet Ad-aware niet ?[/quote:7a81b810e0]
  De makers van Ad-aware hebben zelf aangegeven dat ze volop bezig zijn met de ontwikkeling van de nieuwe versie, maar hier gaat zoveel tijd inzitten dat ze geen tijd hebben voor de up-dates van de huidige ad-aware. Ik zou voorlopig dus maar niet meer vertrouwen op ad-aware.
 • Ad-Aware heeft voor mij wel afgedaan eigenlijk. Als je ziet hoeveel completer Spybot is (ik gebruik het sinds een week of twee), echt een prachtig programmaatje.

  Kan iemand mij trouwens het verschil tussen Spywareguard en Spywareblaster uitleggen? Ik heb de info op de site gelezen, maar begrijp de meerwaarde van Spywareguard eigenlijk niet. Ik bedoel, Blaster zorgt toch dat er van allerlei troep niet geinstalleerd kan worden? Waarom zou je Guard dan nog nodig hebben?
 • Volgens mij zijn het ook twee handen op dezelfde buik. Het lijkt mij echter een kwestie van definities. Misschien is de een net iets meer en eerder in staat om Spyware te herkennen dan de andere.
 • Ik vind het een beetje een overbodig programma. Tenzij je dagelijks een aantal freeware programma's installeert, zit dat ding duimen te draaien en daarmee onnodig CPU ruimte in te nemen, ook al is het nog zo weinig. En of een programma spyware bevat, kun je van te voren controleren op een site als http://www.spychecker.com.
 • Brigitte,

  I.p.v. spychecker kun je beter http://www.tom-cat.com/spybase/index.html gebruiken. Ook spychecker wordt nog maar weinig geupdate. Je hebt gelijk als je zegt dat het programma overbodig is, als je oplet wat je installeert en waar je op klikt, maar helaas zijn er nog genoeg mensen die dat minder onder de knie hebben.

  Bennie,

  De programma's zijn inderdaad van dezelfde maker, maar SpywareBlaster verhindert ActiveX installaties van bekende spyware en SpywareGuard controleert exe en cab bestanden om te zien of er geen spyware geinstalleerd wordt. SpywareBlaster hoeft dus niet actief te zijn om je te beschermen. SpywareGuard wel.

  Grtz,

  Pieter
 • [quote:fab109d4a8="BrigitteW"]Ik vind het een beetje een overbodig programma. Tenzij je dagelijks een aantal freeware programma's installeert, zit dat ding duimen te draaien en daarmee onnodig CPU ruimte in te nemen[/quote:fab109d4a8]

  Naar ik van de site begreep zet Sp.Blaster 'killerbits' in het register die installatie van spyware verhindert. Het programma zelf is dus niet steeds actief en je CPU zal er dus weinig voor hoeven werken. Wat dat betreft vind ik het programma zeker wel de moeite waard.
  Een programma (wat betreft spyware dan) dat constant actief vind ik idd ook wat zonde van mijn resources.
 • Duimen draaien is er bij prog. er niet bij.
  Er wordt op een aantal onderdelen gecontroleerd op je PC.
  Spy ware > Ad Aware > Register sleutel wijzigingen.

  Update zijn regelmatig aanwezig.

  Ad Aware heeft thans een verouderde ref. list 24.9.02.
  Spy blaster vond niets bij mij.

  Bovenstaande kwam een 10 tal register wijzigingen en 1 spy ware tegen.

  Groet CHEN.

  http://security.kolla.de/
 • [quote:69f19057d7="chen"]

  Spy blaster vond niets bij mij.

  [/quote:69f19057d7]

  Ik wist niet dat het programma ook kon scannen :roll:
  Of bedoelde je iets anders dan SpywareBlaster?

  Grtz,
 • SpywareBlaster vond [b:b1fb27539b]81 [/b:b1fb27539b]dingen bij mij, van homepage kapers tot progjes die informatie van mijn computer verzenden.
  Blij dat ik spywareblaster en spywareguard heb geinstaleerd.
  En de blaster kan gewoon scannen hoor, ad-aware heb afgedaan bij mij.
  Bedankt voor de tip Metallica
 • Heb je ook die regel gelezen die onderaan het venster met de definities staat :)

  It is NOT a list of spyware on your system.

  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.