Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Problemen met Ad-Aware

None
9 antwoorden
 • elke keer als ik met ad-aware mijn systeem check op spy-ware dan geeft ie natuurlijk aan wat voor spy-ware mijn computer bevat.
  Nu is het elke keer het geval wanneer ik al die spyware eraf gooi dat mijn internet explorer het niet meer doet.
  Kent iemand dit???
  Ik heb het met windows 98 en windows XP.

  Het kan best zijn dat ik er teveel afgooi, maar hoe weet ik nu wat ik er wel en niet af kan gooien.

  Alvast bedankt Ronald
 • Adaware is redelijk veilig. Het is eerder zo dat de problemen met Explorer ontstaan omdat de spyware verwijderd is. Welke spyware vindt ie?
 • Dit is een bekend probleem. Een poosje geleden kwam dit op het forum van Webwereld ook aan de orde. Ik gaf daar toen het volgende antwoord:

  [i:7d3f771b42]Dat sommige programma's niet lopen zonder hun spyware, is vervelend, maar tot daaraantoe (zijn trucjes voor om te omzeilen). Wat veel erger is, er zijn er ook die stiekum wijzigingen aanbrengen in essenttiële Windows bestanden zoals Rundll32.exe. Vervolgens installeren ze een parallel daaraan lopende DLL-file met spyware, die de taken van het oorsronkelijke Rundll32.exe ongemerkt overneemt.

  Verwijder je nu die spyware, dan heb je kans dat internet helemaal niet meer loopt doordat Rundll32.exe niet correct meer werkt (het probeert het inmiddels verwijderde bestand aan te sturen dat een deel van zijn taken had overgenomen).
  Zie b.v. http://www.cexx.org/newnet.htm waarop een uitleg van dit verschijnsel wordt gegeven.

  Ik heb dit zelf ondervonden toen een van mijn kinderen argeloos iets vanaf het internet had geïnstalleerd en weer had verwijderd d.m.v. Ad-aware. Alle internetverkeer was geblokkeerd (op een via een netwerkkabel verbonden client-PC werkte het internet merkwaardig genoeg wel). Opnieuw installeren van IE6 gaf geen soelaas. Ik heb toen ten einde raad C geformateerd en Windows opnieuw geïnstalleerd.
  Was ik even zoet mee, maar het voordeel was weer een lekker schoon systeem. en toevallig werd dat een keertje tijd. Alles loopt nu weer lekker snel.[/i:7d3f771b42]

  Iets om rekening mee te houden?

  Jan de Boer
 • Nog even een kleine toevoeging:
  Je kan AdAware zo instellen, dat deze een backup maakt van alles wat wordt gedelete. Ik had toen helaas die backup niet.

  Jan de Boer
 • Ok dankjewel.

  Maar toch nog een toevoeging, ik had namelijk die back-up wel, alleen dat had geen zin, want na het terug zetten deed ie het nog niet. Opnieuw installeren heb ik al gedaan, ik had twee computers dus was ook lekker lang bezig.

  Ik weet nu dat het programma Imesh heel veel spyware bevat. En ben bang dat dat programma die wijzigingen aanbrengt.

  Groetjes Ronald
 • Als je weer je inetverbinding verliest zorg dan dat je LSPfix van: http://www.cexx.org/lspfix.htm op voorraad hebt.

  Grtz,
 • ok dank je wel. heb het al gedownload
 • Ik adviseer om in Ad-aware niet alles aan te vinken om te deleten. Bekijk de lijst tevoren toch goed en beperk het aanvinken tot exotische namen waarvan je wel kunt raden dat die niet bij Windows horen. Misschien blijft er dan een heel klein beetje spyware over, maar zo erg is dat ook weer niet.
 • Er zijn drie spywareprogramma´s die je voorlopig beter niet met Adaware kunt verwijderen, omdat dan je internetverbinding eraan kan gaan:
  New.net aka Newdotnet
  CommonName
  WebHancer
  Als dat mogelijk is kun je ze beter eerst via Configuratiescherm > Software verwijderen.

  Grtz,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.