Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

ZoneAlarm 3 Pro deelt geen Internet op high

9 antwoorden
  • Hallo, Ik heb het volgende probleem: ik heb al enkele jaren een netwerkje bestaande uit twee PC's met in de ene twee netwerkkaartjes en in de andere één. Het werkt al sinds jaar en dag als een speer. Met Winroute Lite wordt het internet gedeeld en ook dat werkt perfect. Behalve als ik in ZoneAlarm Pro 3 de Internet zone op "high" beveiliging zet. Op medium werkt het wel maar zeker niet op high. Nu is het zo dat er bijna niks wordt opgevangen aan attacks op de medium setting dus ik wil high. Ik heb al van alles geprobeerd. IP adres van de tweede PC toevoegen aan de "trusted zone" het hele (privé) IP adresbereik toevoegen compleet met subnetmask en ga zo maar door. Ook staat ZoneAlarm netjes ingesteld als ICS gateway. Het internet op de eerste PC doet het wel altijd. Wat doe ik fout???? Alle hulp welkom, Jonge Rot
  • Heb je wel de laatste update van zonealarm? Met de vorige versie had ik hetzelfde probleem.
  • Ik heb dat hier ook en maar op medium staan.
  • Hallo, Het heeft even geduurd maar ik ben er weer. Ik had namelijk al eerder een nieuw antwoord getypt maar toen ik het wilde posten hield de server er maar mee op :-(. Alles dus voor niets getypt. Ik heb het (bijna) opgelost. Ik heb WinRoute Lite verwijderd en gebruik nu de standaard ICS van WinME. Ik heb de internet zone nu gewoon op high staan en beide PC's hebben feilloos internet. Met W98 ging dit niet destijds en vandaar mijn keuze voor WR-lite. Het werkte wel met W98 maar er werden UDP poorten hermetisch dichtgetimmerd zodat ik geen gebruik meer kon maken van "voice over IP" en dergelijke. Nu kan dat allemaal wel. Het "bijna" slaat op het volgende: alles werkt zoals omschreven maar als ik alleen de host inschakel, heb ik daarop geen internet. Ik moet dus eerst de client inschakelen. Dit zal zijn omdat ZoneAlarm Pro eerst het netwerk werkend wil detecteren denk ik. Daarna kan de client wel weer uit en werkt het verder normaal. Wie weet hier nog de helpende hand te bieden? Groet, Jonge Rot.
  • Hmmm, Kennelijk weet niemand hoe ik bovenstaand probleem moet oplossen. Het is dus zo dat mijn hostcomputer, die is verbonden met het internet alleen internet heeft als is eerst de clientcomputer, die het internet met mijn host deelt, inschakel. Wel krijg ik verbinding met de DNS server want het IP adres van de startpagina komt binnen maar daarmee houdt het op. Wat kan ik nog veranderen zodat de host intenetverbinding heeft als de client uitblijft? Groet, Jonge Rot.
  • Niemand die nu de oplossing heeft om op de Host High te gebruiken. Ik wil dat ook :cry:
  • Als je goed leest zie je dat ik dat nu heb. Ik heb de host dus nu op HIGH staan!! En dat werkt feilloos. Lees mijn tweede posting nog maar eens door. Het enige is nu dat ik wel de client aan moet hebben staan voordat ik de host opstart. Anders wordt het netwerk niet door ZoneAlarm herkent. Eenmaal de host opgestart kan de client wel weer uit, het blijft dan werken. Groet en succes.
  • toch erg vaag dat zoiets als dit 9 van de 10 keer met zonealarm gebeurt en bv nooit met de andere bekende gratis fw's ...
  • Ik heb ook geprobeert om eerst de client aan te zetten en daarna de host op te startten. Echter zonder resultaat kan nog geen high gebruiken. Stel dat het wel zou kunnen, dan had ik een ander probleempje omdat de host eigenlijk nooit uitgaat. Staat 24/7/365 aan, gaat af en toe wel even uit om wat te veranderen o.i.d.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.