Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Microsoft mail met virus (30 per dag)

Anoniem
h4xX0r
5 antwoorden
 • Ik krijg de laatste paar dagen minimaal 30 mailtjes van microsoft over een critische update. Ik weet dat dit een virus is en norton maakt hem ook netjes onschadelijk als ik het mailtje ontvang. Ik heb ook al geprobeerd de afzender te blokkeren maar aangezien het adres iedere keer veranderd heeft dit ook geen zin. Wat kan ik doen?
  (dit word aardig iritant)
 • Je kunt niks doen behalve hopen dat die nitwit die er wel in is getrapt en nu virusmails aan het versturen is, erachter komt en z'n PC ontsmet. Ik heb op de account waar ik het ding binnenkrijg een paar filters gezet met trefwoorden in het onderwerp en de afzender. Nu komt er nog hooguit eentje per dag doorheen.
 • Dat is inderdaad misschien een idee, ik zal kijken of ik dit ook in kan
  stellen. Bedankt.
 • Duitse webmail, vandaar de Duitse termen. Hier filter ik op in het onderwerp:

  Mails deren Betreff "announcement" enthält oder "security" enthält oder "pack" enthält oder "error" enthält oder "notice" enthält oder "important" enthält oder "network" enthält oder "unknown" enthält oder "abort" enthält oder "update" enthält oder "upgrade" enthält oder "patch" enthält oder "undelivered" enthält …

  Als afzender filter ik op "MS", "Microsoft" en "Microsoft Security Bulletin".

  De eerste filterregel is nogal grof en houdt misschien ook andere mail tegen, maar na dik vijftig virusmailtjes was ik het zat en wellicht dat de filter over een tijdje niet meer nodig is.
 • Er wordt gesproken over filters plaatsen. Wordt er dan bedoelt een filter in Outlook, een zogenaamde rule? En zo nee hoe plaats ik dan wel een filter? Ik krijg per dag wel 50 van die mailtjes over zogenaamde updates.

  Ik gebruik nu namelijk de Rules and Alerts in Outlook 2003 en 90% van de betreffende mail wordt meteen gewist en komt niet in mijn inbox. Enkel Outlook blijft wel steeds in de systemtray aangeven dat ik nieuwe mail heb en laat ook het geluid klinken dàt ik nieuwe mail heb. Geluidsinstellingen bij de Rules werken ook niet naar behoren.

  Daarnaast is het zo dat ik niet eens wil dat die mail wordt binnengehaald want het scheelt allemaal bandbreedte. Een programma als mailwasher heb ik ook maar het gebruik van èn Mailwasher èn Outlook maakt het er niet makkelijker op. Het gebruik van 2 programma's is nog groter nadeel dan hierboven genoemde problemen.

  Ik hoor graag wat voor oplossingen er zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.