Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Nod32 en Outpost? 'k ben helemaal genezen!!!

Anoniem
None
20 antwoorden
 • Heb je mail geïmporteerd misschien?
  Of bepaalde partities niet geformatteerd?
 • Ik heb in een andere thread vrolijk aangekondigd hét antivirusprogramma van het moment NOD32 te gaan installeren samen met dé firewall best getest net als Nod32 overigens; Outpost pro.

  Nou dat ging lekker. :-?

  Tot twee keer toe na installatie van beide programma's krijg ik het MS Blaster virus in mijn systeem, ik was op internet aangesloten, de programma's zouden me moeten beschermen…maar niet dus.

  Verder nog een flink aantal scherm-bevriezingen en vreemde flikkeringen van mijn scherm deden me verlangen naar good old Norton Internet Security.

  [b:fd609938e3]Dan is Norton maar bloatware, dan gebruikt het wat meer van je system resources: Na, voor de derde keer, geformat te hebben en Norton erop gezet te hebben. ging alles weer supersnel en smooth.

  Voor mij dus Norton.

  Sorry. :wink: [/b:fd609938e3]
 • Je moet ze natuurlijk wel goed configureren. Nod32 moet je zo instellen dat ie alle bestanden scant, en als ik me niet vergis is het zo dat Outpost poort 135 open laat. Je kunt een programma niet de schuld geven als een instelling niet goed is, al zou ik het beter vinden als ie out of the box alle bestanden scant.
 • Ik vind het sowieso een ongelofelijke blunder als een zojuist nieuw uitgekomen versie van een aangeraden firewall standaard poort 135 openlaat.

  Dat ik dan twee keer in 2 uur gepakt moet worden door MS Blaster moet dan ongelofelijk toeval zijn? :roll:

  Ik geloof (weet het niet zeker) dat men op het NOD32-forum van Wilders ook beweert dat NOD32 het Blaster-virus tegenhoudt, wel, NOD32 zat lekker te slapen…of moest ik dan weer een nieuwe instelling aanzetten alvorens die dit soort -in mijn ogen- standaard dingen gewoon moet oppikken?

  Met Norton heb ik nog nooit een virus binnen gekregen, ook geen Blaster-varianten…. :)
 • Als je een nieuwe installatie doet van Windows moet je zorgen dat je connectie met internet verbroken is. Installeer vervolgens je firewall en je antivirusprogramma. Internetverbinding in orde brengen, je virusscanner en firewall updaten. (eventueel eerst nog een aantal poorten dichtgooien). Dan Windows Update uitvoeren.
  Als dit alles gebeurd is kun je beginnen met surfen en mailen.
  Lijkt me toch sterk als je deze regels volgt dan je dan nog dat Blastervirus binnenhaalt. Tenzij hij zich nog ergens op je pc bevond……

  [edit] NOD32 is toch echt een aanrader [/edit]
 • Ik heb de installatie gedaan zoals je beschreven hebt, eerlijk waar. :cry:
 • Ofwel je geeft de schuld van een open staande poort direct aan agnitum… is wel zo simpel.:lol:

  Ja kijk, een firewall heeft alleen zin als je weet wat je ermee doet, en met een norton of ZA bv staat alles alsin een voorgeconfigureerd kant en klaar boxje met als fronttitel: "met onze firewall kun je alles wat je wilt en hoef je niets in te stellen, alles is door ons geregeld":-? (right) Hiermee kan de gemiddelde gebruiker dan idd makkelijk mee internetten, maar owee als er wat veranderd moet worden….

  Dus mijn boodschap is, leer eerst een firewall goed afstellen voordat je aan zulks goede firewalls begint.
  Norton is niets veiliger, schijnveiliger wel…

  PS.Dit Is geen aanval op de topicstarter, meer een melding dat veel mensen als makke schapen maar klakkeloos een firewall installeren en er vervolgens vanalles van verwachten.
 • Ik duik na installatie van zo'n programma direct in de configuratie: alle bestanden scannen, heuristics op maximaal, kijken welke regels er standaard ingesteld staan en of ik het daarmee eens ben, etc. Maar ja, misschien ben ik wel een beetje verknipt 8)
 • misschien wel jah, maar niet daarvoor iig ..

  Je zal wel moeten tegenwoordig
 • Tsja, je kunt ook overdrijven. Ik heb Kerio als firewall, en Kaspersky als antivirus. Maar alleen als scanner, niet als monitor. En ik heb in mijn leven misschien vijf keer een virus gehad, en de laatste keer is jaren geleden. Gewoon alles wat je download scannen, en geen mail bijlagen openen, dan ben je al een heel eind.
 • ik heb geen viruis scanner aanstaan en vandaag weer een virus aanval overleeft door niks onnodig te openen
  in deze week de 20 ste alweer

  geen virus op systeem door nadenken
 • Als je voor je veiligheid volledig afhankelijk bent van virusscanner en firewall ben je sowieso niet goed bezig. Virusscanners en firewalls zijn zeer nuttig als extra vangnet, maar het belangrijkste is toch gewoon gezond verstand. Daarbij hoort trouwens ook het goed instellen van virusscanners en firewalls; simpelweg een scanner installeren met de default opties levert alleen maar schijnveiligheid (ongeacht het merk!). Idem dito voor systeempatches.

  Om je PC tot twee keer toe door het MS Blaster virus te laten infecteren is gewoon dom, wat voor virusscanner je ook draait. In WindowsUpdate krijg je met grote letters

  [size=18:f35d71ed95][b:f35d71ed95]! Stappen ter beveiliging tegen de Blaster-worm en andere aanvallen[/b:f35d71ed95][/size:f35d71ed95]

  te zien; als je die stappen zelfs ná een besmetting nog niet hebt uitgevoerd dan neem je beveiliging simpelweg niet serieus. Dat heeft niets te maken met de gebruikte programma's, maar zegt wel alles over de gebruiker.
 • oeps, quote <-> edit :evil: :o
 • [b:d4e5a6779f]Het is voor sommigen dus echt teveel om te luisteren of in dit geval duidelijker te lezen, of moet ik duidelijker zijn? Kan ook natuurlijk.

  Mijn formatteerstappen:

  Ik installeer een OS: XP

  Ik installeer een AV

  Ik installeer een FW

  Ik ga het internet op om DIRECT ALS EERSTE WINDOWS TE UPDATEN.

  En meteen na 1 minuut internet en wachten op een <S scan, pats!–>MS Blaster.

  Ik formatteer weer, voor de zekerheid.

  Ik volg stappen zoals boven beschreven.
  Ik ga naar de MS site om meteen te updaten en pats!—->MS BLASTER.

  Duidelijk genoeg zo?

  Het enige wat mij te verwijten is is dat ik niet gecontroleerd heb of de firewall automatisch poort 135 dichtgooit maar zoals ik al eerder (zucht) schreef, je mag van een firewall waarvan net de laatste versie is gekomen, notabene een pro-versie, wel verwachten dat dat in orde is.

  Niet dus.

  Enne: "geen virus op systeem door nadenken" —> Laat me niet lachen.
  dat heeft zuiver en alleen te maken met bestandjes niet zomaar openen.

  Wat mij is overkomen kan elke 'nadenker' overkomen.[/b:d4e5a6779f]
 • nou lijkt mij dat je gewoon ff niet goed hebt naged8 …

  zeker die tweede keer had je dus gewoon op je vingers na kunnen tellen dat er niets zou veranderen, als je zelf niets veranderd …

  Jij bent zelf verantwoordelijk voor je pc, niet 1 of ander progje …

  Tis een begrijpelijke fout, maar na alle blasteraandacht, in mijn ogen, een beetje een domme :p

  Ook al zou het met norton bijvoorbeeld niet hoeven, het eerste wat ik doe na een schone install is dus idd die firewall erop zetten en een zooi porten dichtgooien … zeker na de blaster hype

  Maar goed .. Je moet maar denken … Gebeurt je niet nog eens toch?

  Ik vind dat je nog iets te verwijten valt, behalve die port 135, Verw8 niets van progjes, verw8 alleen dat wat je zeker weet … JIJ bent zelf verantwoordelijk voor je PC NIET 1 of andere fw

  In andere woorden: je wist niet zeker van die port 135, je verwachtte het, volgende keer zorgen dat je dat soort dingen zeker weet …
 • Ik heb nog nooit met Norton zulke rigoreuze problemen meegemaakt.

  Als Outpost zó goed wordt beschreven dan vind ik dat dít toch wel waard is te vermelden! :wink:
 • ik gebruik dus de norton firewall omdat dat degeen is die ik precies in kan stellen zoals ik wil …

  Ik heb inmiddels de afgelopen jaren bergen firewalls gebruikt, vaak naar volle tevredenheid, maar pas bij norton fiewall kon ik doen wat ik wilde en zou willen …

  Antivirus is een iets ander verhaal, maar ik geloof dat ik 1 van de weinigen ben die, ook alweer jaren, naar volle tevredenheid, met norton av werk. Inmiddels is dat op een paar pc's 2004 en dies ook gewoon weer fijn… En aangezien ik op andere pc's ( oa in netwerken ) ook weer andere av's moet gebruikenm kan ik nog best fijn vergelijken ook …

  Echter, kan ik mijn ogen ook niet sluiten voor de wijdverspreidde klachten erover…

  Waarvan de ergste imho is, dat norton wel eens 'een steekje' laat vallen…
  Maar goed, daar kom ik dan vanzelf achter als ik een virus heb, die dan niet door norton wordt gepakt, maar wel door panda, kaspersky of nod32

  Is nog nooit gebeurd trouwens…
 • je installeert NOD32, maar installeerde je ook de update's? Snap er geen jota van dat NOD dit zou doen, stond IMON wel aan dan? Nogmaals, NOD is geen krachtpatser als het gaat om Trojans end, maar virussen en wormpjes, daar weet ie normaal wel raad mee.

  greetz emmo
 • drom is mijn advies ook neem een trojanzoekertje erbij

  trojan remover of tauscan ofzo
 • [quote:12504cb7e7]drom is mijn advies ook neem een trojanzoekertje erbij [/quote:12504cb7e7]

  BOCLean of TDS zullen in combinatie met NOD32 niet misstaan, Tauscan kan ik niet aanraden eigenlijk

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.