Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vreemde emails + bijgevoegde bestanden

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Hallo

  De afgelopen dagen heb ik een aantal vreemde emails binnen gekregen. Ik begrijp dat ik deze niet moet openen etc maar ik wil graag weten of iemand dit herkent.

  Wat is er aan de hand.
  Elke dag rond 22:00 stromen er emails binnen van onder andere Microsoft met als onderwerp: Microsoft Security Update. Deze email is opgemaakt met onder andere het logo van Microsoft. Oke, ik begrijp dat deze niet te vertrouwen zijn. Als bijlage is bijgevoegd een bestand van 1 kb met de naam: install43.exe
  Een andere email van Microsoft heeft het bestand: q257231.exe van 1 kb groot als bijlage. Welk virus is dit?

  Verder krijg ik elke dag emails van verschillende mailprogramma's met verschillende bestanden zoals: GBGP.exe, AZEPYY.exe, EBSXOW.exe.
  AL deze bestanden zijn maar 1kb groot.

  Kent iemand deze bestanden en zoja waarom herkent mijn virusscanner deze niet en waarom worden deze niet onderschept door de virusscanner van Wanadoo. Wanadoo heeft sinds kort een service waarbij al mijn emails worden gecontroleerd op 'ziektes' voordat ik ze binnenhaal. Dus als er een email met een virus op de server staat dan stuurt Wanadoo een email dat het betreffende emailtje is verwijderd.

  Wie maakt me wijzer?

  Aart
 • Het zou W32.Swen kunnen zijn.

  De verspreiding via e-mail geschiedt volledig willekeurig en is daarmee lastig te herkennen. In bepaalde gevallen verstuurt het zich als een nep informatie bulletin van Microsoft. Opvallend is ook het gebruik van een html opmaak van het bericht.

  Omdat het lastig is te herkennen heb je wellicht gelijk de verklaring waarom jouw online-scanner het niet oppikt.
 • ALLES (!) wat je ONGEVRAAGD binnen krijgt moet je gewoon als virus beschouwen en ruksichtloos shift+delete, of bij webmail in de vuilnisbak gooien.


  Ben je erg nieuwsgierig dan kun je het bestand altijd in kladblok of een hexediter openen en bestuderen, ik kom altijd tot de conclusie dat het een virus-trojan oid is….
 • even helemaal off topic
  waar vind ik zo'n hexeditor???
 • Volledig off-topic inderdaad, maar een aardige hexeditor (freeware) heb ik gevonden op http://www.hhdsoftware.com.
 • [quote:db5711f9a1="leijer"]even helemaal off topic
  waar vind ik zo'n hexeditor???[/quote:db5711f9a1]

  hier

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.