Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Onbekend internetverkeer

Anoniem
MGSpecial
8 antwoorden
 • Hallo, ik zit met volgend probleem. Ik heb een constant downloadverkeer van +/- 10kB/s, maar ik weet niet welk programma dat doet.
  Ik gebruik als firewall 'Sygate Personal firewall Pro'. Als windows volledig is opgestart, begint deze ongewenste traffic.
  Ik heb de volledige computer op virussen gecontrolleerd (met NAV 2003 incl. laatste update), ik heb Ad-Aware en Spybot volledig hun werk laten doen. Er zijn geen virussen, spyware of dergelijke met deze 3 programma's gevonden. Ik heb alle mogelijke programma's afgeloten via taakbeheer. Steeds blijft er een constante download. De upload blijft gelukkig op 0kB/s staan, anders was ik lang over mijn uploadlimiet gegaan.
  Wat zou dit kunnen zijn???

  [i:095aa4fdbc]Ik gebruik Win XP + SP1 en heb als internetverbinding vaste kabelaansluiting. Alle updates van windows zijn geïnstalleerd.[/i:095aa4fdbc]
 • De werking van Sygate ken ik niet. Na installatie van de firewall Zonealarm kun je wel achter de boosdoener van het downloadverkeer komen. Ieder programma dat internet wil gebruiken moet dan jouw toestemming krijgen.

  Suc6.
 • anders gooi je er toch ff een netstat uit …

  Kun je gelijk zien of er een verbinding is die er niet zou moeten zijn
 • Alvast bedankt voor de reacties. Ik denk dat dat ongewenst verkeer 'broadcast traffic' is. In mijn firewall kan ik zeggen 'Hide broadcast traffic' en dan zie ik op die graffiek van de firewall dat het verborgen word.
  Is er soms een manier om broadcast traffic tegen te houden? Kan dat enig kwaad?

  [i:d3d118cb5d]P.S. Mijn computer bevindt zich in een netwerk. Dit netwerk is op zijn beurt verbonden met het internet. Bij netwerkinstellingen zijn gateway, DNS, subnetmasker en ip-adres ingevuld. En internet gaat via een proxy-server.[/i:d3d118cb5d]
 • Als je Sygate in je systemtray aanklikt kan je toch zien welk proggie bezig is met het verzenden?
 • Ik heb al deze programma's afgesloten, maar nog steeds is er die ongewenste traffic. Als ik bij Sygate zeg om alles te blokkeren, dan stopt die ongewenste traffic wel. Als ik Sygate weer in de stand normaal zet, en alle applicatie blokkeer, is er wel een dowloadverkeer. :cry:
 • Je kan dan toch zien welk proggie Listen of Connect is?
  En aan welke poort?
 • [quote:17f582c297="MGSpecial"]Je kan dan toch zien welk proggie Listen of Connect is?
  En aan welke poort?[/quote:17f582c297]
  Waar kan ik dat vinden?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.