Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Heeft E-tech ADSL-router een firewall?

Anoniem
SnowCrash
8 antwoorden
 • Hallo, ik heb een e-tech adsl router, zit hier een ingebouwde firewall in of niet?
  In de handleiding en op de website staat hier niets over…

  Alvast bedankt!
 • http://www.speedtest.nl/TestSuite/TestController.asp?TestTypeID=,8,12,
  kijk hier eens als je kan pingen dan heb je geen firewall
 • wat de fok!!!! hij pingt gewoon!!! zelfs met zonealarm geinstalleerd, wat nu?
 • kijk hier eens , een firewall chekker , zo kunde uwe firewall testen http://www.dslreports.com/scan
 • kijk maar eens op de router's instellingen, zoek naar "Block IMGP requests", dat zou de oplossing moeten zijn…. tenminste dat is het bij mijn E-Tech cable/adsl router(beige)
 • Ja, E tech heeft een firewall, alleen de gebruiksaanwijzingen reppen hier niet over, ga naar misc configuration, DMZ enablen en doorverwijzen naar een ip adres die niet in jouw netwerk voorkomt.
  Ikzelf heb mijn netwerk in de 10.0.0.x reeks en de DMZ heb ik naar de 192.168.0.x reeks gedirect, vervolgens kun je de poorten, enz met bijv. shields up testen, bij mij staat alles potdicht, zelfs zonder softwarematige firewall,(volgens de verschillende testen van shields up en symantec).

  Als je het verschil wilt zien kun je ook de DMZ naar jouw pc ip adres verwijzen en je kunt direct het verschil zien (tenzij je met eensoftwarematige firewall de pc hebt dichtgetimmerd). 8) 8)
 • Overigens deze werkt alleen voor inkomend verkeer, voor het uitgaande zul je toch een softwarematige nodig hebben.
 • Hartelijk bedankt Drupke. Ik heb sinds gisteren zo'n ding ertussen hangen en vroeg me al af hoe ik dat moest aanpakken. Als je in de instellingen de firewall op "enabled" en "incoming" zet, wat toch logisch lijkt dan is je verbinding wonderlijk genoeg helemaal weg, of maak ik hier nou een denkfout? In de gebruiksaanwijzing staat er niets over en op de website van E-tech wordt je ook niks wijzer. Nu (nogmaals dank!) werkt het zoals gewenst: op Shiels up is alles mooi groen. Als je evt. nog zou willen uitleggen waar de logica van dit alles zit, dan graag.

  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.