Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

IE 6 hangt bij aanklikken link

Anoniem
Lou van Wijhe
6 antwoorden
 • Beste vrienden,

  Een paar dagen geleden heb ik van een Amerikaan een DVD calculatie-programmaatje gedownload dat voorzien was van een keurige installatieprocedure.

  Tijdens de installatie kreeg ik een pop-up mededeling in de geest van "Sommige Windows-bestanden zijn niet up-to-date. Wilt u ze aanpassen?" Een beetje tegen mijn gewoonte in heb ik op Yes geklikt. Het kan toeval zijn maar sindsdien blijft Internet Explorer regelmatig hangen als ik op een link klik. Soms wel, soms niet. Soms bij een Java-script, soms bij een normale URL. De maker van het programma betwijfelt of er een verband is. Na de-installatie van het programma is de fout blijven bestaan.

  Ik gebruik Windows 98SE en IE 6. Mijn systeem is voorzien van Norton Antivirus 2002, ZoneAlarm Firewall, PestPatrol tegen cookies en MailWasher tegen spam (er zit nog geen bescherming op tegen domme handelingen). Een complete systeemscan heeft overigens niets opgeleverd.

  Heeft iemand een idee wat er fout zit en hoe ik de fout kan corrigeren?

  TIA!
  Lou
 • Tja, dit zal wel als mosterd na de maaltijd komen… Maar als je onder Windows 98 iets installeert/deïnstalleert dan hoor je, direkt daarna, de controle op de systeembestanden uit te voeren (Start—Uitvoeren…>sfc.exe). Bij het uitdraaien van de log daarvan weet je dan precies welke bestanden nieuw/vervangen/verwijderd zijn, en bij vervangen: welke bestanden door oudere versies zijn overschreven.
  Bij de instellingen van sfc moet je overigens wel expliciet vragen om een melding bij wijzigen/verwijderen, en het logbestand goed instellen.
 • Beter mosterd na de maaltijd dan helemaal geen mosterd. Ik kende dit progje niet, bedankt voor de tip.

  Lou
 • Ik heb inmiddels SFC.EXE gedraaid waarbij een bestand (SETUPX.DLL) werd aangetroffen dat door het programma werd gekenmerkt als "maybe corrupt". Het kan dus zijn dat er bij de installatie inderdaad is verkeerd is gegaan.

  Ik heb het oorspronkelijke SETUPX.DLL teruggezet maar dat heeft de fout uiteraard niet opgelost, mogelijk wel een volgend probleem voorkomen.

  Ik blijf uiteraard in de markt voor verdere tips.

  Lou
 • Check:

  You Cannot Open New Internet Explorer Window or Nothing Happens After You Click a Link
 • Ben,

  Bedankt voor de tip, deze link slaat inderdaad precies op het probleem dat ik heb. Echter, na het uitvoeren van alle aanbevolen correcties, controle van registergegevens en uiteindelijk het terugzetten van IE 6 naar IE 5.5 (een aangeboden optie via add/remove programs) is het probleem nog steeds aanwezig.

  Deze week heb ik andere klussen op de PC maar zaterdag wil ik IE 5.5 eerst geheel deïnstalleren, het systeem goed checken op eventuele restanten en vervolgens IE 6 opnieuw installeren. Ik hoop dat dat helpt, iets anders zou ik niet weten.

  Mocht iemand andere tips heb, dan houd ik me aanbevolen.

  Lou

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.