Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

WindowsXP en Zonealarm 2.6 kunnen niet door één deur?

Anoniem
teyfik22
11 antwoorden
 • Ik kwam mijn verhaal vrijwel letterlijk in "U Vraagt" Computer!Totaal van juni j.l. tegen. Alleen de vragensteller (Jaap van Kooten) had een modem en ik ADSL. De kwestie is dat je met InternetExplorer niet kunt inloggen. Je komt gewoon nergens. De pagina wordt niet gevonden. Nu wil het geval dat dit alles blijvend prima werkt onder Windows 98 en 98 SE. Niks aan de hand. Het antwoord dat Computer!Totaal in juni gaf zat er volgens mij dan ook naast. Er werd verondersteld dat de boosdoener ZoneAlarm was. Maar dat kan volgens mij niet. Immers als ik ZoneAlarm volledig verwijder kan ik in WindowsXP gewoon naar iedere website gaan. Ook als ik daarna ZoneAlarm weer installeer blijft alles goed gaan. Maar enige tijd later geheel onverwacht is het dan weer mis. Het enige dat er op zit is ZoneAlarm weer te verwijderen en daarna weer te installeren. Heeft XP soms een hekel aan ZoneAlarm? Zijn er behalve Jaap van Kooten nog meer mensen die dit kennen? Zijn er mensen die weten hoe je dit goed oplost?
 • ook ik heb daar mee zitten klungelen…de firewall van xp en zonealarm zaten elkaar constant dwars. uiteindelijk zonealarm eraf gehaald.
 • welke firewall gebruik je nu? alleen de XP firewall?
 • Hoe je porbleem op te lossen weet ik niet, maar als alternatief voor ZoneAlarm zou je Kerio kunnen proberen.
  De firewall van XP stelt weinig voor en werkt maar in 1 richting. (blokkeert alleen inkomend verkeer)
 • Accoord en bedankt voor de suggestie. Het is altijd mogelijk een andere Firewall te proberen. Vooral wanneer je zou horen dat die dan deze problemen niet heeft. Toch vindt ik het saggerijnig, want er is een keer geld voor betaald en ik ben er op mijn andere computers zeer tevreden over en ik denk gewoon dat er ergens iets moet zijn in te stellen waarna je van het gedonder af bent. Maar ja hoe??!!
 • Het kan ook in de instellingen van je firewall zitten. Overloop ze nog eens goed.
  XP-firewall al eens uitgeschakeld?
 • De vraag voorgelegd aan www.breekpunt.nl Ik kreeg dit antwoord:

  Hallo Jan,
  Voor zover onze informatie betrouwbaar is zijn er inderdaad problemen met
  Windows XP in combinatie met ZoneAlarm. Naar het schijnt kunnen die
  problemen pas in een volgende hoofdversie van ZoneAlarm opgelost worden. Wat
  je kunt doen is eens kijken of ZoneAlarm en de firewall van Windows XP niet
  gelijktijdig ingeschakeld staan. Dan kun je eveneens problemen krijgen.
  Is het dat niet, gebruik dan voorlopig de firewall van Windows XP zelf. Die
  is ook niet zo slecht. Of haal een andere gratis firewall van het internet.
  Groetjes,
  Wil
 • Zelf heb ik ook ADSL, XP home en Zone Alarm. Tot op heden draait het allemaal probleemloos. Ik heb de XP firewall uitgeschakeld.
  Wel heb ik wel versie 3.7.211 van Zone Alarm. Zou het kunnen zijn dat 2.6 een oude versie is, die misschien de conflicten veroorzaakt?
 • Birdlover, dat betekent dat het al gefixt zou zijn. Dat ga ik onderzoeken. Bedankt, over en sluiten voor mij is dit onderwerp hiermee afgesloten.
 • ZoneAlarm 2.6 is inderdaad een erg oude versie. Sindsdien zijn er een heleboel nieuwe releases langsgekomen. De huidige gratis versie is 3.7; de huidige Pro versie is 4.0. Beiden zullen binnenkort worden vervangen door ZoneAlarm 4.5.
 • Ik heb zonealarm ooit ook wel gebruikt, en had toen soortgelijke problemen. Bij mij raakte ie zijn configuratie kwijt, en kon je alles opnieuw instellen. Of ZA opnieuw installeren, en dan de rules opnieuw opbouwen. Ik gebruik nu al jaren Kerio, en die bevalt me uitstekend. De personal firewall is gratis voor prive gebruik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.