Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

zonealarm update

Anoniem
None
8 antwoorden
 • tijdens het surfen krreg ik een mededeling van Zonealarm dat er een update beschikbaar was en of ik die wilde installeren. Dat wilde ik wel, heb het gedownload en toen startte Zonealarm niet meer op. Ik heb daarna de nieuwste totale versie van zonealarm gedownload en probeer het opnieuw te installeren. Maar krijg steeds de melding:[quote:e64fe5158b]
  Setup is unable to shutdown the TrueVector service. Install cannot continue without shutting down the TrueVector service.
  Please use the service manager to shut down the TrueVector service and then restart the installer program.[/quote:e64fe5158b] Ik gebruik windows ME en heb een kabel modem via Casema. Als ik cntrl-alt-del indruk dan zie ik in het pop-upschermpje geen truevector service staan en heb dus geen idee waar ik het moet uitzetten want surfen zonder firewall staat me niet echt aan.
  Ik daarna gepoogd om Kerio in plaats van Zonealarm te gebruiken, maar die hield mijn verbinding met de server tegen en dus heb ik deze maar weer gedeïnstalleerd.
 • Je hebt een ZoneAlarm icoon in de taakbalk bij de klok. Als je daarop rechtsklikt, en kiest voor Sluiten (dat moet nog een keer worden bevestigd), dan stopt de service - en kun je de upgrade installeren. Wèl even van internet af zolang ZoneAlarm niet aktief is.
 • Ik heb zonealarm gedeinstalleerd en dus geen icoontje meer in mijn taakbalk. Ik probeer gewoon een hele nieuwe installatie uit te voeren en die hikt tegen dat TrueVector bestandje aan
 • Normaal stopt ZoneAlarm bij het deïnstalleren eerst de True Vector service - daar zal iets scheef zijn gegaan. Dan maar op de andere manier:
  Start—Uitvoeren…>regedit
  en dan, in het venster van de Registereditor:
  Bewerken—Zoeken… en als zoekterm invoeren 'truevector' (zonder de aanhalingstekens natuurlijk!), en een vinkje zetten bij 'Waarden' en 'Hele tekenreeks' (de andere vinkjes mogen, maar hoeven niet, weg).
  Na een hele tijd zoeken staat TrueVector in het rechtervenster geselecteerd (ter controle: het mapje RunServices in het linkervenster is geopend). Druk op Delete, en we weten het zeker.
  Sluit de registereditor via het kruisje rechtsboven - herstart de pc - en installeer ZoneAlarm opnieuw.
  Succes.
 • Hartelijk dank, dit loste inderdaad het probleem van het installeren op, maar de herstart is al met al geen succes want nu kan ik het internet niet meer op. Wat is dat toch altijd voor een geklooi, een update installeren en je bent de hele dag aan het knoeien om de zaak op orde te krijgen wat al veroorzaakt wordt door rottige programma's in de eerste plaats. Nu kan ik dus met ZA aan geen contact maken met de server terwijl Za wel toesteming heeft gevraagd en gekregen de eerste keer dat ik het internet op wilde gaan.
 • Door in de alert en logs lijst te kijken en het eerste ipnr dat geblokkeerd werd na het aanklikken van de kabelverbinding toe te voegen aan de zones is het gelukt om op het internet te komen met de vuurmuur op.

  Groet
 • Pas op !

  De update is een update naar z Zone Alarm Pro !
  Een betaalversie dus !
 • Niet helemaal waar!!

  Je kan kiezen of je ZonealarmPro wil probeeren voor 15dagen of dat je de normale installatie ( gratis versie) wil.
  Jij hebt dus de keuze en kies je het als nog, dan kan je het later nog terug zetten naar de gratis versie, als je dat nog wil. :D


  succes.
  NoNoAD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.