Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Win32.Ladex worm

Anoniem
jorte
4 antwoorden
 • Deze heeft kennis dus (smss.exe en csrss.exe). Heb al op Google zitten zoeken, maar hoe ik dat kreng kan weghalen is me nog niet helder.
  We kwamen er achter doordat Word opeens raar begon te doen, dus geen vliegen op scherm zoals ik tot nu toe in de beschrijvingen zie, maar toetsenbord doet vreemd. Letters zijn verwisseld, en dat is raar bij dit virus/worm, althans, ik zie nergens iets hierover, maar misschien zijn er meer virussen binnengedrongen.
  Verder staat skinker.exe er op (op die comuter dus).
  Heb die computer maar even afgekoppeld van het net (adsl).
  Graag advies, vast dank!
 • http://club.cdfreaks.com/archive/topic/71540.html
 • Merci, maar daar had ik ook al gekeken.
  Lastige is dat ik nu thuis achter mijn eigen w98 comp zit, *S*….die snap ik tenminste.
  Maar ik heb dus uitdraai voor me van de actieve progs van die xp computer (sorry, niet eerder gezegd dat het xp was), en ik kan eerlijk gezegd geen chocola maken van het advies van jouw link (die van KasperX komt).
  (nb, ik bedoel dit niet onaardig, maar ik snap het gewoon niet).
  Maar klopt het dat ik nergens iets kan vinden dat het automatisch doet?
  Bovendien zijn de verschijnselen anders….het toetsenbord doet het in word niet goed meer….is raar…
  Ik heb nu (op eigen comp) allle actieve progs (uitdraai van systeemtaken) van xp gecontroleerd…zit wat spyware tussen, maar enige virus zo te zien is wat ik aan gaf.
 • Hoe weet je dat het Win32.Ladex worm is.
  Virusscanner op de computer aanwezig die de waarschuwing gaf ?

  smss.exe en csrss.exe horen op de computer aanwezig te zijn =
  [b:6f5111adcf]Smss.exe[/b:6f5111adcf]
  Session manager subsystem. Smss is verantwoordelijk voor het starten van de gebruikers sessie en daarnaast voor het starten van winlogon en csrss alsmede het zetten van systeem variabelen. Nadat deze activiteiten zijn verricht wacht het op het eindigen van d gestarte processen. Bij een normaal beeindigen van deze processen volgt een normale shutdown anders hangt het systeem.
  [b:6f5111adcf]Crss.exe[/b:6f5111adcf]
  Gebruikers modus gedeelte van het win32 subsysteem (het broertje van win32.sys dus) crss = client/server run-time subsystem. crss is verantwoordelijk voor console windows, maken en verwijderen van threads en gedeelten van de 16 bits virtuele MS-DOS omgeving. Dit proces moet ten alle tijde draaien.

  skinker.exe = onbekend of misschien hier fout vermeld.

  info van deze worm
  Als het alleen de letters zijn van het toetsenbord dan is er misschien een instelling fout, kijk wat er bij software>toetsenbord staat als taal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.