Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Oplossing voor vele browserproblemen!!!!

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Ik kom in dit forum de berichten over browserhyjacking (hardnekkig gewijzigde standaard startpagina's), ongewenste pop-up schermen en allerlei andere surfnarigheid bij bosjes tegen. Er worden dan vaak goede adviezen gegeven (gebruik Spybot of Ad-Aware) maar het (volgens mij) beste advies zie ik tot nu toe niet: Nem definitief afscheid van Internet Explorer en gebruik Mozilla!!!!!! Bijna alle narigheid op het WWW is op IE gericht omdat dit nou eenmaal de meest gebruikte browser is en alleen al door het gebruik van een andere browser ben je al minder kwetsbaar. Verder kun je Mozilla veel fijner configureren voor de behandeling van cookies, Pop-ups, Javascript en andere actieve inhoud enz. Bij IE kun je vaak alleen maar alles in- of uitschakelen en met alles uitgeschakeld is surfen wel veilig maar niet meer leuk.

  GEWOON PROBEREN EN VEEL NARIGHEID ZAL U BESPAARD BLIJVEN!!!!!!!

  Jim
 • Oke, tijdje geleden Opera geinstalleerd. Ongeveer de helft van de pagina's die ik dagelijks bezoek, opent niet of heel slecht. Ik weet dat dat een beperking is van de site die ik bezoek, maar dat bewijst wel weer dat veel sites geschreven zijn voor Internet Explorer.

  Er is een HTTP-standaard, maar waarom houden de browser-fabrikanten zich daar niet aan dan? Geef mij maar gewoon IE. Lekker onbezorgd internetten, zonder pagina's die niet geopend kunnen worden en zonder andere narigheid die jij beschrijft…
 • Van Opera weet ik het niet maar ik heb met Mozilla weinig last van pagina's die niet goed weergegeven worden. En hoe bedoel je: ONBEZORGD Internetten met IE? IS DAT MOGELIJK DAN ????? ;)

  Jim
 • mjah tuurlijk is dat mogelijk … het vergt alleen net wat meer instellingen in je inet opties en aan je firewall pakket …

  de reden die leo aangeeft is voor mij ook de reden dak nog zelden opera of firebird gebruik … Te vaak armoe op sites …

  gebruik crazybrowser over IE heen …
 • Nou, zolang er nog ongeveer één keer per week of zo een nieuw veiligheidsgat opduikt in IE zou ik niet durven beweren dat je er veilig mee kunt surfen. Het valt namelijk niet mee om jezelf te beschermen tegen fouten die je nog niet kent.

  Dus toch:

  MOOOZILLAAAA !!!!!!! YEAH !!!!!!!!!

  jIM
 • Trouwens, dat vergat ik nog, Mozilla brengt ook een heel bruikbare E-mailclient mee die voor de verandering niet op z'n eigen houtje allerlei actieve inhoud probeert uit te voeren. Scheelt ook een hoop narigheid!!!

  Jim
 • Veilig internetten heb je helemaal zelf in de hand. Ook zonder aparte instellingen in mijn IE zit ik veilig genoeg op internet. Gewoon niet zomaar op Ja klikken als er weer een of andere plugin geinstalleerd moet worden, dan hou je de meeste rotzooi wel tegen.

  Ook Microsoft heeft tegenwoordig een e-mailclient die niet automatisch actieve inhoud uitvoert: Outlook 2003. Je moet zelfs apart aangeven of je externe HTML inhoud wil downloaden.

  Ik ben het ermee eens dat er veel te veel virussen geschreven zijn voor Microsoft producten, maar dat is niet omdat het zo lek is als een mandje, maar omdat het wereldwijd enorm veel gebruikt wordt. Ik vind niet dat Microsoft slechte producten maakt, er zijn er maar weinig die software kunnen maken, wat wereldwijd geaccepteerd wordt.

  Met de vele updates vind ik het nogal meevallen. Kijk zelf maar eens naar de vele nieuwe versies van Opera en Mozilla die uitgekomen zijn sinds jij de boel geinstalleerd hebt.
 • [quote:a159269c2a="Leo S"]Gewoon niet zomaar op Ja klikken als er weer een of andere plugin geinstalleerd moet worden, dan hou je de meeste rotzooi wel tegen.[/quote:a159269c2a]

  Jij weet dan dat je niet overal ja moet klikken, maar wat bij personen die minder bekend zijn met het internet. Ik vind het persoonlijk niet veilig om dan diegene IE te laten gebruiken. In zo'n geval is Mozilla een betere keuze, werkt hetzelfde maar met een stuk minder risico's.

  Je hebt wel gelijk als je zegt dat voor Opera en Mozilla ook wel veiligheidslekken zitten maar die worden zelden misbruikt… tenzij het overgrote deel die andere browser gaat gebruiken.

  groeten van een Opera gebruiker :wink:
 • @Leo S
  Veilig internetten heb je helemaal zelf in de hand.
  Ook al die ontwetende huis, tuin en keuken gebruikers?

  Ik denk het niet!
  Niet zolang je Internet Explorer gebruikt.

  Kijk eens naar de timestamp van mijn post, net thuis na een avondje herstellen bij een (huis tuin en keuken kennis).
  We hebben het dan over een XP machine met: toch alle patches, echter zonder firewall (die van XP steld nix voor, daar wandel je zo door heen).

  Vanmiddag nog internetten, computertje uit en boodschappen doen, thuis komen en vervolgens vraagt je (eigen) computertje ineens om een password!

  En…. dat heb je dus niet, niet van de nieuw aangemaakte account met administrator rechten/privileges.
  En dat alleen omdat Internet Explorer nog steeds zo lek is als een mandje, een vergiet!

  Je zou verschillende tests kunnen uitvoeren via Inet om te kijken of je brouwser secure is maar telkens weer is Interenet Explorer de zwakste.

  Back on topick:
  En dan dus de mensen die gewoon een PC hebben staan, zitten te surfen en af en toe een site bezoeken die wat rommel/troyans/koekjes en dergelijke bij je dumpen.
  Mensen die gewoon op Inet surfen!

  Die dus geen kennis van security hebben, geen Ad-Aware, Spybot, NAV of een andere virusscanner. Gewone mensen die via een PC prive project een PC hebben.

  Een site bezoeken die gelijkde hele content van je HD laat zien (met IE), de zelfde site met Mozilla en niets van je HD te zien krijgen. Thats the diverence.

  Greetz be mike
 • Op zich ben ik het eens met de stelling dat IE onveilig is (ik gebruik zelf Mozilla). Maar moet daar nou zo'n flame-topic voor worden geopend? De minder deskundige computeraars blijven toch bij IE omdat dat "zo makkelijk" is, net zoals je altijd lui zult hebben die geen antivirus draaien of op alle bijlagen klikken die ze ontvangen, ondanks alle waarschuwingen.

  Maak gewoon je eigen PC zo veilig mogelijk, maar begin geen kruistocht tegen onveilige software, daar schiet je niets mee op.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.