Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Hoe werk ik nou met een Router

Anoniem
XBL
2 antwoorden
 • Hallo beste mensen.

  Ik heb sindskort Chello Plus genomen. Daarbij heb ik een router aangesloten zodat mijn zusje ook kan internetten. Nu weet ik dat die router ook fungeert als firewall, probleem is dat ik dus geen enkel verstand heb van firewalls, en nooit de moeite heb genomen om er eentje te gebruiken :oops: . Hoe dan ook, nu heb ik er eentje en alles gaat naar wens, soepel internet, nog geen problemen tegen het lijf gelopen.

  Maar nu probeer ik een spelletje online te spelen (Track Mania), maar als ik dan inlog staat er alleen een lege lijst waar eigelijk dus gehoste spellen zouden moeten staan. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat dit het werk van de router is dus…

  Hoe dan ook, kan iemand me mischien een korte en bondige samenvatting geven van hoe je om moet springen met een firewall/router, en dan vooral ervoor zorgen dat hij bepaalde IP's wel blokt en andere niet. Behandel me maar als de grootste dummie die er is.

  Alvast bedankt
 • Je zal je dan toch iets moeten verdiepen in een en ander.

  Zoek uit of je spel [u:fe778f285e]en[/u:fe778f285e] je router (en misschien ook wel je kabelmodem) UPnP, ondersteunt, wanneer dat het geval is heb je geluk, dat moet je dan aanzetten, (meestal in de advanced setup) en dan zou het moeten werken.

  Is dat niet het geval dan moet je iets gaan uitzoeken met port-forwarding, oa welke poorten je spel nodig heeft om te verbinden met internet en dan moet je die handmatig openen voor het juiste protocol (TCP, UDP, of allebei).

  Succes.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.