Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

WINDOWS = ZO LEK ALS EEN ZEEF !!!

Anoniem
None
11 antwoorden
 • Is dit een goeie titel van dit topic om alle narigheden van microsuck's Windows eens op te sommen in 1 enkel topic?….

  Om te beginnen zal ik al eens een paar links tonen die de moeite waard zijn om eens goed te lezen :evil: :evil: :evil:—>


  http://home.wanadoo.nl/squell/tcpa-faq.html
  "A third key?!

  But according to two witnesses attending the conference, even Microsoft's top crypto programmers were astonished to learn that the version of ADVAPI.DLL shipping with Windows 2000 contains not two, but three keys. Brian LaMachia, head of CAPI development at Microsoft was "stunned" to learn of these discoveries, by outsiders."
  http://www.heise.de/tp/english/inhalt/te/5263/1.html  "The European Parliament reports have sparked Continent-wide anger. Questions
  have been raised by officials in Denmark, Germany, Norway, and Holland,
  while the Swedish government has launched an investigation into whether
  Swedish companies have been victims of covert NSA surveillance.
  In Italy, a Rome deputy district attorney has opened an inquiry to determine
  whether NSA activities violate Italian privacy law.
  More important, perhaps, the reports encouraged France and Germany to lift
  their restrictions on the use and sale of strong encryption software, which
  Washington has been trying to limit."
  http://www.chiark.greenend.org.uk/pipermail/ukcrypto/1999-September/005968.html


  "Germany's Bundiswehr is banning Microsoft software (and presumably other major American software packages) from use in critical environments due to concern over "back doors" suspected to have been placed for the use of U.S. spy agencies, particularly the NSA (National Security Agency).

  China, last year, declared Linux, particularly the home grown Red Flag Linux, the official operating system for Chinese government and commerce due to similar security fears."
  http://www.aaxnet.com/news/M010318.html


  http://netsecurity.about.com/library/weekly/aa021603a.htm
 • Zoals al zo vaak is geopperd is er niemand die jouw verplicht om Windows te instaleren, dus ik zie jouw probleem niet.
  Als je er dan zo tegen op zie om het te gebruiken, waarom gebruik je dan geen Linux-variant of stap je over op Apple. Deze voorgaande hebben ook gaten, maar zijn niet zo bekend omdat de meeste gebruikers toch wel Windows werken.
 • [quote:66b9a7b389="sjouken"]Zoals al zo vaak is geopperd is er niemand die jouw verplicht om Windows te instaleren, dus ik zie jouw probleem niet.
  Als je er dan zo tegen op zie om het te gebruiken, waarom gebruik je dan geen Linux-variant of stap je over op Apple. Deze voorgaande hebben ook gaten, maar zijn niet zo bekend omdat de meeste gebruikers toch wel Windows werken.[/quote:66b9a7b389]Helemaal mee eens. Zoveel mensen zoveel zinnen. Ik heb overigens wel af en toe de indruk dat het schelden op Microsoft nogal populair is in bepaalde kringen, ongeacht of het terecht of onterecht is. Zo'n discussie lijkt me dan ook niet zinvol.

  Ik dacht dat dit forum o.a. bedoeld is als vraagbaak. Elkaar helpen dus. Als dan af en toe iemand met een klein vraagje komt over één van de Windows versies, dan is hij of zij niet geholpen met een reactie met enkel: "Waarom koop je die troep van Bill Gates" of iets van die strekking. Niet relevant in zo'n geval.

  Jan de Boer
 • [quote:323ad23c35="J. de Boer"]

  Ik dacht dat dit forum o.a. bedoeld is als vraagbaak. Elkaar helpen dus.

  Jan de Boer[/quote:323ad23c35]


  dat is ook mijn bedoeling…elkaar helpen….door eens aan alternatieven te denken van dit dure, lekke en systematisch opgedrongen O.S. aan ons ; 'jan met de pet'…ik bekijk dit zoals bv. een niet-roker die een roker probeert te overhalen om het, in het verleden ook de heimelijk opgedrongen gewoonte,van roken af te leren……de rokers zullen ook zo een commentaar als jij bovenhalen ala : "waar bemoei jij je mee,ik rook toch waar ik wil , en als jij niet wil roken , dan moet je dat ook niet"…..doch rokers en Windows-gebruikers hebben volgens mij gemeen dat ze zich niet bewust zijn van de geld-geile machts-positie die deze monopoly firma's nastreven die hun deze produkten (windows en rookartikelen) leveren….l

  lees eens ZEER AANDACHTIG deze links –>

  http://www-cs-students.stanford.edu/~kkoster/microsoft/

  http://www.linuxlookup.com/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=1443&mode=thread&order=0&thold=0

  http://home.wanadoo.nl/squell/tcpa-faq.html

  8)
 • Jan met de pet op bewust? Bewust van wat? Jan met de pet op is allang blij als 'ie bij zijn PC geen extra besturingssysteem hoeft te kopen. Jan met de pet op is ook diegene die alles wat los en vast zit download en installeert, totdat z'n pc bezwijkt onder de Spyware of virussen. Narigheid van Microsuck???[img:5e0855ccb7]http://www.click-smilies.de/sammlung0903/spezial2/christo/Christo_pull_hair.gif[/img:5e0855ccb7]

  Wat betreft die links: je doet net of je het ei van Columbus hebt uitgevonden. Dat is nieuws dat zo oudbakken is als het maar wezen kan. :roll:

  En wat die monopolie-positie betreft (if any). Ik ben me daar wel degelijk van bewust. So what? :o De strekkking van je posts ontgaat me eerlijk gezegd een beetje…

  Happy Computing! :wink:
 • Ik vind de topicstart eigenlijk al vrij belabberd. Een schreeuwerige titel met hoofdletters en uitroeptekens en in de post gelijk gaan schelden met "microsucks". Mocht je inderdaad willen informeren en een normale discussie starten, maak dan een fatsoenlijke startpost met argumenten i.p.v. scheldwoorden.

  [quote:fb9b10d523="nougabolle"]doch rokers en Windows-gebruikers hebben volgens mij gemeen dat ze zich niet bewust zijn van de geld-geile machts-positie die deze monopoly firma's nastreven die hun deze produkten (windows en rookartikelen) leveren….[/quote:fb9b10d523]
  Blijkbaar moet je je dan toch meer gaan verdiepen over waarom gebruikers Microsoft Windows gebruiken. Net zoals Ben Jonson ben ik me bewust van de machtspositie van Microsoft en andere bedrijven. Dit weerhoudt me echter niet om Windows te gebruiken.

  Voor mij voldoet Windows als besturingssysteem. Voor jou blijkbaar niet, maar je bent dan ook vrij je eigen keuze te maken kwa OS.
 • [quote:bc4cc3056e="Ben Jonson"]Jan met de pet op bewust? Bewust van wat? Jan met de pet op is allang blij als 'ie bij zijn PC geen extra besturingssysteem hoeft te kopen.[/quote:bc4cc3056e]

  als je aan een modale koper (ik bedoel hiermee bijvoorbeeld iemand die gewoon voor zijn of haar zoon of dochter een computer wil kopen in een computer zaak ) zou vragen welk besturingssysteem op hun comp moet …zou waarschijnlijk bijna allemaal antwoorden dat ze het eigenlijk niet weten of niet kan schelen…en aldus stompt men ze maar een MS OS in hun comp…omdat dit "de gewoonte" is ….ik moet wel zeggen dat er al sommige , tot nu toe…sommige verkopers hun comp EXCLUSIEF EEN OS verkopen…wat al een goed teken is….

  [quote:bc4cc3056e="Ben Jonson"]Jan met de pet op is ook diegene die alles wat los en vast zit download en installeert, totdat z'n pc bezwijkt onder de Spyware of virussen. Narigheid van Microsuck???[/quote:bc4cc3056e]

  waarom is er dan zoveel herrie over de gaten , lekken en virussen en worms e.d. van 'microsuck' door de experten en specialisten….zij zijn toch niet 'jan met de pet'….en toch klagen en zagen zij ook over dit fenomeen…—>
  http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,113588,00.asp  [quote:bc4cc3056e="Ben Jonson"]Wat betreft die links: je doet net of je het ei van Columbus hebt uitgevonden. Dat is nieuws dat zo oudbakken is als het maar wezen kan.[/quote:bc4cc3056e]

  voor jou misschien..maar niet voor de hier aanwezige gemiddelde lezer van dit forum denk ik…


  [quote:bc4cc3056e="Ben Jonson"]En wat die monopolie-positie betreft (if any). Ik ben me daar wel degelijk van bewust. So what? :o De strekkking van je posts ontgaat me eerlijk gezegd een beetje…[/quote:bc4cc3056e]

  zei de struisvogel…en stak zijn kop terug in het zand…

  Happy Computing! :wink:
 • Het is lekker makkelijk om een OS af te kraken, maar een goed alternatief voor "Jan met de Pet" heb ik je nog niet horen noemen 8)
 • Voor mijn part mag hier een slotje op. Zinloos gedoe.
 • Tsja.

  En dacht jij dat er in Linux minder gaten zitten/zaten? Vergeet het maar. Ze worden alleen een slag sneller gefixt, en bovendien zijn er (vrijwel) geen virusmakers die er gebruik van maken.

  Windows 2000 is een prima OS, nooit vastlopers. RedHat (Fedora Core ondertussen) is ook een prima OS, ook nooit vastlopers gehad, maar NVidia drivers installeren is een hel, om even een voorbeeld te geven.

  Windows is juist goed voor mensen die gewoon een PC willen. Misschien downloaden ze dan veel software en/of spyware (ik moet toegeven, sommige dialers zijn zo erg dat als je ze wist het hele modem niet meer werkt –> reinstall windows XP nodig), maar so what?
  Maak een backup, herinstalleer windows (makkelijk, recovery CD in je pc doen en je bent klaar), en zet je backup even terug.

  Een reinstall vanaf een recovery cd is nog altijd heel wat sneller dan een verse Limnux-install. Recovery CD ben je 5 minuten bezig en moet je 20 minuten wachten, bij Linux ben je 15 minuten bezig en moet je 3 kwartier wachten. No offence btw.

  Linux is leuk voor de hobbyist, maar op het moment nog steeds niet echt geschikt voor de jan-met-de-pet (ik wil hier geen flamewar mee starten, ik zie het gewoon zo).
  Windows draait alle software op die ik nodig heb (bv Indesign, ik heb nog niet geprobeerd dat te draaien onder Wine, maar ik vrees het ergste), en ik klooi lekker met linux.

  Ik ken genoeg mensen die linux als main OS gebruiken, prima, maar ik hou het bij Windows. Simpelweg omdat <alle> programma's onder windows draaien.

  Maar houd je vast. Ik weet niet hoe het ondertussen zit bij de overheid, maar ze waren van plan om open-source software te gebruiken. Als de overheid overstapt op linux (of freeBSD, of nog iets anders) zullen de softwaremakers hun software moeten porten. Dan zal er voor de thuismarkt ook vanzelf meer *n?x/BSD-software komen.

  [quote:ad09e296e0]en aldus stompt men ze maar een MS OS in hun comp…omdat dit "de gewoonte" is[/quote:ad09e296e0]
  Nee.
  Nee.
  Nee.
  Niet omdat het de gewoonte is. Gewoon omdat jan-met-de-piet het beste af is met Windows. Nu lijk ik misschien suf en not-aware-op-the-monopoly, maar het IS gewoon zo. Geef mij één reden waarom jan-met-de-pet beter af is met Linux?


  Hier, ik heb nog een mooie quote voor je:
  [quote:ad09e296e0="Gijs"][quote:ad09e296e0]onzin,

  Als ik een distro kies verw8 ik dat alles werkt. Dwz scanner, internet, printer

  de rest , lees technische kennis, komt dan later.[/quote:ad09e296e0]
  Mmm, klinkt ook een beetje als weinig doorzettingsvermogen. Voor de hapklare, werkende (ahum) brokken, moet je zeker Windows nemen. Dan weet je bijna zeker dat alles 'out of the box' werkt.

  Mijn ervaring met Linux is dat er soms (en dat worden er steeds minder) zaken zijn die niet direct lekker lopen. Dit vind ik gelijk ook het mooie aan Linux: m.b.v. de uitgebreide documentatie, en de hulp van soortgenoten, lukt het in 9 van de 10 gevallen alles snel op de rails te krijgen. Maar daar is soms wel wat geduld en doorzettingsvermogen voor nodig…
  [/quote:ad09e296e0]

  Maar idd, er mag wel een slotje op :-)
 • Die zit er nu ook.

  TS:
  - In titel vooral kleine letters gebruiken voortaan
  - 1 uitroepteken is genoeg (eigenlijk te veel)
  - Het is nog steeds microsoft, niet microsucks
  - We zitten op een nederlands forum, probeer de start post dan ook daar in te maken
  - Ik mis eigenlijk de argumenten.

  Rest:
  In plaats van vragen om een slotje in het topic, kun je het beter melden in f/s topic.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.