Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Valse virusmelding door Norton Antivirus 2002?

Anoniem
FoXiERotjEknoR
3 antwoorden
  • Gisteren kreeg ik van Norton Antivirus (voorheen nooit problemen mee gehad) ineens de melding dat er in ik-weet-niet-hoeveel files op een FAT32-partitie het W32.HLLW.Lovgate.G@mm virus zat. Dus ik eens kijken of ik die bestanden kon vinden .. waren er niet (ook niet verborgen). Tooltje van Symantec gedownload, dat vond ook niks. Met twee online scanners gecheckt .. ook niets. Enkele entry's die het virus in het Windows register zou maken gezocht en niet gevonden. Later nog met Linux gekeken op die partitie, ook daarmee kon ik de bestanden niet vinden. Na het herstarten van Windows geen nieuwe virusmelding, maar vandaag weer wél? En weer geen van die bestanden te vinden. Wat is hier aan de hand? Alvast bedankt voor de hulp.
  • Dit heeft Norton eerder gepresteerd. Ligt aan de virustabel, waarin een entry staat die ineens een verder onbekend virus in de meest onwaarschijnlijke bestanden vindt… Niets van aantrekken, bij een volgende update van de virustabel zal het weer worden rechtgetrokken…
  • Dus dit duurt nog enkele dagen en bij de volgende update is het weer verholpen? Ah, OK, dat stelt me gerust! En die bestanden bestáán niet eens, dat is het raarste van alles. Ik heb ze echt op geen enkele mogelijke manier kunnen vinden. Als ik ze in Linux niet zie, zijn ze er gewoon niet, want daar heeft een eventueel in Windows runnend virus niks te vertellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.