Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spamfilter

Anoniem
None
10 antwoorden
 • Dat Mailwasher het maar voor één account doet geldt alleen voor de gratis versie. Een lokkertje om hem even uit te proberen. De meesten zullen wel meerdere accounts hebben, en dan heb je er inderdaad weinig aan. Volgens mij voorziet de betaalde pro-versie daar wel in.

  Jan de Boer
 • Waarom kijk je niet meteen online je post en dat je wil houden laat je als nog met je e-mail programma op halen.
  Gr, NoNoAD
 • Je leest veel over het gemak van een spamfilter.
  Nu heb ik er een (K9), en blijkt zo'n filter alleen maar ongewilde en gewilde e-mail op de PC te scheiden. Het komt dus nog steeds binnen, of zijn er ook filters die ongewenste mail al op de server wissen?
 • [quote:2b2a3c39b5="con f16"]Je leest veel over het gemak van een spamfilter.
  Nu heb ik er een (K9), en blijkt zo'n filter alleen maar ongewilde en gewilde e-mail op de PC te scheiden. Het komt dus nog steeds binnen, of zijn er ook filters die ongewenste mail al op de server wissen?[/quote:2b2a3c39b5]

  Spamkiller van McAfee doet dat onder andere. Ik geloof ook Mailwasher, maar slechts voor één account. Verder is er nog een simpel programmaatje van Yeti-soft, QuickDelete. Kun je ook direct op de server kijken en wissen, maar geen automatisch spamfilter.
 • [quote:7e2619191c="NoNoAD"]Waarom kijk je niet meteen online je post en dat je wil houden laat je als nog met je e-mail programma op halen.
  Gr, NoNoAD[/quote:7e2619191c]Is inderdaad een veilige manier, misschien wel de veiligste. Maar ook een stuk omslachtiger. En er werd hier een vraag gesteld over een spamfilter dat dit werk toch voor een groot deel uit handen neemt. En dat kan dus een stuk gemakkelijker zijn. Op die vraag probeerden we een antwoord te geven.

  Jan de Boer
 • Het gaat over een analoge telefoonverbinding dus zit ik er inderdaad niet op te wachten alles on-line te bekijken, dan is een spamfilter ook niet echt nodig, of het moet voor het snel scheiden van gewenste en ongewenste mail zijn als er veel spam binnenkomt.
  Maar bedankt voor de tips, ik ga mailwasher proberen. :D
 • Kijk hier: http://download.com.com/3120-2001-0-1-0.html?qt=spam&author=&titlename=&desc=&dlcount=&daysback=&swlink=&os=&li=49&dlsize=&ca=

  70 a 80% is het programma goed te gebruiken en let ook op de versies van windows waar die programma's op werken.

  gr, NoNoAD
 • [quote:f752450f9c]Volgens mij voorziet de betaalde pro-versie daar wel in[/quote:f752450f9c]
  Klopt. Die heeft geen beperking voor wat betreft het aantal accounts.
  Ook zit er inmiddels een optie (is nog in verdere ontwikkeling) waarmee het programma zelfstandig spam kan verwijderen. De mail wordt dan vergeleken met een database van o.a. Spamcop.
 • Hallo

  Dit alles doorlezend betekent dus dat er eigenlijk nog geen goede spamfilter bestaat maar dat ze wel " in de maak " zijn ??
  Of is McAfee al "waterdicht" en bruikbaar binnen een bedrijf

  groet Paula
 • Ik denk ook niet dat een waterdichte oplossing bestaat. Het is net als met virussen, het is een constante wedloop tussen de makers en de programma 's om ze tegen te houden.
  Spamfilters zijn over het algemeen wel lerend, dus dat is dan weer hoopvol.

  Gelukkig heeft mijn provider (Demon) sinds kort een optie om op de server al spam te verwijderen. Dat werkt helemaal goed. Heel af en toe glipt er nog eentje door, maar niet meer dan dat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.