Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Anti-virus, Firewall en Internetfilter voor thuisnetwerk

Anoniem
Heinek
4 antwoorden
 • Hallo,

  Wie weet een goede [b:826b5ac095]betaalbare[/b:826b5ac095] oplossing voor een goede beveiliging van de vijf computers (4 xXP en 1xW98) binnen mijn thuisnetwerk? Ik wil graag een all-in one pakket met antivirus, firewall, spamfilter en een internetfilter voor de kids. Ik werd geadviseerd om hiervoor Norton Internet Security voor 5 users te kopen, maar da's behoorlijk prijzig (€ 320). Bovendien bestaat dit pakket alleen in een Nederlandse versie, terwijl ik liever Engelstalige versies gebruik. Als ik single user versies zou gebruiken, moet ik elk jaar voor elke pc een afzonderlijk abonnement voor de virusdefinities kopen en dat lijkt me ook niet handig….
  Bijvoorbaat dank…
 • koop een router vigor 2200 ??.
  daar zit een hardware matige firewall in.
  en dan als virusscanner sophos
 • [quote:7a31277e79="plextor"]koop een router vigor 2200 ??.
  daar zit een hardware matige firewall in.
  en dan als virusscanner sophos[/quote:7a31277e79]

  Een hardware-matige firewall houdt alleen het binnenkomende verkeer in de gaten, dus om controle te houden om wat je pc uitgaat is een extra softwarematige firewall geen overbodige luxe.

  met losse programma's zou je idee wat makkelijker te realiseren zijn, omdat er voor sommige van je wensen goede freeware is te krijgen. Maar aangezien je een pakket wil, is Panda misschien een optie. Ik gebruik zelf de versie met alleen virusscanner dus hoe de firewall e.d. zijn kan ik niet beoordelen. Over de virusscanner ben ik zowel qua bescherming als bedieningsgemak erg tevreden. Bovendien is Panda een stuk goedkoper dan Norton.
 • http://www5.hccnet.nl/alt0128/toko/index.cfm?bedrijf=3&id=547&roots=alt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.