Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Waar zitten die geïnfecteerde files?

Anoniem
hans43
8 antwoorden
 • Mijn virusscanner (Antivir) geeft steeds aan dat de file MaConnect[1].Cab geïnfecteerd is. Deze zou zitten in een folder onder Eigenaar\..\0VW1YDAR of vergelijkbare bestanden.
  Via verkenner kan ik niets vinden wat er op lijkt, laat staan dat ik de ellende kan verwijderen.
  Wie heeft er een tip voor mij?
 • Verborgen- en systeembestanden zichtbaar gemaakt in explorer?
 • Ze zitten mogelijk ook nog in je systeemherstelbestanden
 • Leeg je tijdelijke internet bestanden map eens:
  IE menu> extra> inter opties> tab algemeen button "bestanden verwijderen"
 • Ik weet niet hoe je verborgen bestanden zichtbaar moet maken.
  Ik verwijder zeer regelmatig alle tijdelijke bestanden, de geschiedenis en de cookies en toch komt de waarschuwing bij elke scan meerdere keren op het scherm. Daarbij komt dat ik kan zien dat er bestanden worden gescand waarvan ik dacht dat ik ze had verwijderd, maar die ik op geen enkele manier terug kan vinden om ze alsnog te verwijderen. Het lijkt er op dat Windows een soort schaduwbestand aanmaakt waar alle bekeken pagina's worden bewaard zonder dat ik dat zelf wil.
  Waar zitten die bestanden en hoe krijg ik ze weg?
 • Verkenner: extra - Mapopties - Weergave - en hier, bijna onderaan, : verborgen bestanden en mappen weergeven: aanvinken.

  (dan zijn alleen je systeembestanden nog verborgen en ook die kan je zichtbaar maken: bovenaan dezelfde lijst - maar wees hier wel voorzichtig mee ! Normaal hoeven die niet zichtbaar te zijn)
  Beide opties kan je nadien ook terug aan/afzetten natuurlijk
 • Alles bekeken.
  Volgens verkenner is de map Temporary Internetfiles leeg, maar kijk ik naar de eigenschappen dan geeft hij aan dat er bijna 400 MB (!) in zit aan bestanden. Bestanden die ik dus wel voorbij zie komenj tijdens de scan (.swf .htm en .asp bestanden) maar die ik verder niet kan traceren of verwijderen. Er zit een trojan in: TR/istbar.S die ik er nu dus niet uit kan krijgen.
  Kan ik deze map verwijderen zonder consequenties?
  Oh ja; ook ad-aware laten zoeken - viste er 127 spyfiles uit….
 • (begin al maar met spywareblaster te installen - freeware en houdt bijna alle spyware van je systeem af)

  die map mag gewoon leeg, maar de map zelf zal je - denk ik - niet kunnen verwijderen: windows gaat beginnen zeuren dat ze van hem is.

  Als je de bestanden in verkenner niet kan zien (alhoewel: zie mijn vorige post - en dat betwijfel ik dus) kan je eventueel vanuit de verkenner van softwareprogramma's naar de inhoud op zoek gaan en ze vanuit zo'n softwareprogramma verwijderen.
  (en dos gaat natuurlijk ook als je tenminste geen nfts hebt)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.