Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

email virus golf

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Beste mensen,

  Het valt mij op dat ik sinds een week of vier dagelijks een stuk of 4 a 5 mais binnenkrijg waar een virus in zit.

  Ik gebruk zelf zonealarm pro (volledige versie) plus Norton 2004. Deze ondescheppen deze virussen allemaal met succes.

  Maar wat ik me nu afvraag is:

  Is er momenteel een echte Virus plaag/golf bezig op het web?

  aangezien ik tot een aantal weken geleden bijna nooit een virus ontving.
 • Volgens mij zijn er momenteel heel wat virussen actief.
  Bij mij onderschept de virusscanner momenteel ook elke dag wel een stuk of 4-5 mails.
  Volgens Virus Alert zijn er momenteel een stuk of 48 actief.
  En dit schijnt nog maar een voorproefje te zijn op wat ons komend jaar te wachten staat…….
 • zucht…. :(  rotvirussen toch,
  vroeger had je tenminste nog van die "leuke" virussen. Pong bijvoorbeeld. Dan zag je zo'n balletje rondstuiteren over je scherm.
 • Ik heb het ook sinds een maand of 2. Een viertal steeds terugkerende virusmailtjes. Bijna allemaal rond de 75 kb attachements.
 • Als systeembeheerder scan ik alle binnenkomende mails. De afgelopen 2, 3 maanden is mij opgevallen dat het aantal virusupdates per maand drastisch is toegenomen, van ong. 10 voorheen tot meer dan 20 nu. En dat het aantal geinfecteerde mails eveneeens sterk gestegen is. (Dagelijks meer dan 100). Wat kenmerkend is, is dat het vooral nieuwe virussen zijn die zich er snel verspreiden (omdat de meeste mensen hun updates slechts eenmaal per week/maand doen), wat na een aantal dagen weer afzwakt.
 • hmmz ik had vandaag gewoon een netsky mail ding binnen …

  norton 2004 nod32 en panda pakten hem allemaal ….

  kreeg wel weer gelijk bevestiging van stommiteit van ouders … klikkerdeklikkerdeklik

  ow kijk nou er staat dat symantec deze mail heeft onderschept doordat het netsky virus erin zat …

  waarom maak je hem dan toch open ?? .. daar is je mail toch voor …

  en als symantec hem nu niet had gepakt? dan had het geen virus geweest ¿¿¿¿
  logica ??

  nou mams … symantec pakt ook niet alles hoor …

  :roll:
 • Beste mensen wat een heisa over die virussen. Altijd al geweest, en zal ook altijd wel zo blijven. Ondertussen lachhen de makers zich rot om al die opwinding. De grootste ramp is natuurlijk het gebruik van de PC door de kinderen. Als het helemaal stukloopt kun je het die lekker de schuld geven.

  Met een beetje gezond verstand zie je toch aan de titel van een bericht al dat het rotzooi is? Dus ongeopend wegsmijten, en je hebt geen centje pijn en ergernis.

  Jan de Boer
 • [quote:52da219512="J. de Boer"] De grootste ramp is natuurlijk het gebruik van de PC door de kinderen. Als het helemaal stukloopt kun je het die lekker de schuld geven.
  Jan de Boer[/quote:52da219512]

  De grootste ramp zijn niet de kinderen, maar de overantwoordelijke volwassenen die nog steeds verzuimen op een virusscanner en firewall op de computer te installeren en vervolgens zeer regelmatig te updaten…….
 • [quote:dfeb612e42="Mrs.Birdlover"][quote:dfeb612e42="J. de Boer"] De grootste ramp is natuurlijk het gebruik van de PC door de kinderen. Als het helemaal stukloopt kun je het die lekker de schuld geven.
  Jan de Boer[/quote:dfeb612e42]

  De grootste ramp zijn niet de kinderen, maar de overantwoordelijke volwassenen die nog steeds verzuimen op een virusscanner en firewall op de computer te installeren en vervolgens zeer regelmatig te updaten…….[/quote:dfeb612e42]Natuurlijk, maar ik dacht dat de sarcastische ondertoon van die opmerking over de kinderen wel duidelijk was.

  Jan de Boer
 • [quote:81e7986f64="J. de Boer"]

  Met een beetje gezond verstand zie je toch aan de titel van een bericht al dat het rotzooi is? Dus ongeopend wegsmijten, en je hebt geen centje pijn en ergernis.

  Jan de Boer[/quote:81e7986f64]

  Ben het er toch niet helemaal mee eens. Een vriend van me had al maanden geen internet gebruikt, maar wel de pc. Hij sluit internet weer aan opent geen enkele mail, alleen die van mij met een site van MS. En hij krijgt een schermpje dat de pc gaat afsluiten. msblaster.exe :-? We hebben geen flauw idee waar die vandaan moet zijn gekomen… We hebben niet eens de kans gehad om op internet te komen omdat de pc steeds uit ging. Het enige wat ie heeft kunnen doen is mijn mail openen en ik heb zeker geen virus! Misschien heeft het virus er al opgezeten maar die is dan pas actief geworden na het aansluiten van internet.
 • Blaster komt niet binnen via de mail, maar via een gat in de beveiliging van windows. Is toch een kwestie van je windows updates bijhouden, het beveiligingslek (en bijbehorend patch) waren ruim voor het blaster-virus actief werd voorhanden.

  Dus niet alleen een virusscanner+firewall maar ook regelmatig windows update draaien.
 • [quote:b14743bfc3="J. de Boer"]Met een beetje gezond verstand zie je toch aan de titel van een bericht al dat het rotzooi is? Dus ongeopend wegsmijten, en je hebt geen centje pijn en ergernis.[/quote:b14743bfc3]

  Raar wat jullie zeggen. Ik ben het 100% met J. de Boer eens. Op die manier heb ik nog nooooit een virus gekregen. Simpelweg weggooien en klaar is kees. En daarbij vertragen die virusscanners mijn compu alleen maar.

  Nee, ik ben een doorgewinterde websurfer: met een beetje gezondverstand is een virusmail in één klap te herkennen.

  d.
 • Toch nog even een opmerking. Ik bedoel met mijn betoog over het omgaan met e-mail natuurlijk niet dat je daarmee helemaal veilig bent, en dat een update virusscanner daarmee overbodig zou zijn. Mijn pleidooi gaat alleen over hoe om te gaan met e-mail. PS en catillac hebben natuurlijk gelijk met dat E-mail niet de enige bron van virussen is. Maar het is wel de voornaamste, ik dacht dat alle deskundigen het daarover wel eens zijn. Ik verkondig ook niet iets nieuws met mijn instellingen. Het is in dit forum ook door andereen meer dan eens naar voren gebracht.

  Jan de Boer
 • [quote:59acd8ad87="FoXiERotjEknoR"]hmmz ik had vandaag gewoon een netsky mail ding binnen …

  norton 2004 nod32 en panda pakten hem allemaal ….

  kreeg wel weer gelijk bevestiging van stommiteit van ouders … klikkerdeklikkerdeklik

  ow kijk nou er staat dat symantec deze mail heeft onderschept doordat het netsky virus erin zat …

  waarom maak je hem dan toch open ?? .. daar is je mail toch voor …

  en als symantec hem nu niet had gepakt? dan had het geen virus geweest ¿¿¿¿
  logica ??

  nou mams … symantec pakt ook niet alles hoor …

  :roll:[/quote:59acd8ad87]

  Ieder zijn mening, OK. Maar ik vind het wel vreemd dat ik de laatste twee dagen 5x een mail kreeg die besmet was met het W32.netsky.B@mm virus. Dan kun je wel zeggen: niet openen, dat hoeft bij dit virus ook niet. Norton verwijdert de boosdoener al voor je iets geopend hebt. Open je het toch dan zie je alleen de mededeling van Symantec dat het virus is verwijdert. Wat het oorspronkelijke bericht was blijft dus een verrassing.
 • Ik heb al tijden een virusscanner en update auromatisch, Ik heb eveneens een firewall en ik heb alle updates die voorhanden zijn.
  Verder heb ik alle potentiële gaten dichtgetimmerd en alle "unpatchable leeks" in windows '98 gepatched.
  Verder heb ik de mails van mijn internetprovider die uit de virusscanner komen en besmet blijken geblokkeerd. (wat niet weet, dat niet deert)

  Nu heb ik in al de tijd dat ik een computer gebruik slechts 2 maal een virus of worm gehad.

  Ik denk dat ik zonder al die veiligheids maatregelen een zelfde aantal gescoord zou hebben, stomweg omdat ik met mijn achterdochtige aard alles grondig onderzoek voor ik het open of installeer.

  "Security allert" van MS via de mailbox? ha ha, meteen wegflikkeren, nog niet een blik waardig gunnen. Simpele logica: MS zal even al z'n tig ziljoen klanten een mailtje sturen om te waarschuwen, daaaag.
  Of attachments met de illustere namen als "Soblfg@bear.gif.exe" —>del.

  dus J. de Boer has got a[size=24:d570df6809].[/size:d570df6809]

  Maar misschien verander ik van mening als ik ooit noodgedwongen aan winXP moet, hopelijk nog even niet!
 • mijn probleem is famlie en vrienden die te lui/dom zijn om een fatsoenlijke firewall, virusscanner te instaleren.
  ik krijg een paar W32.netsky.B@mm per dag dankzij hun 8)
  en dan mag ik weer bellen om te zeggen dat ze een virus hebben..

  :evil: heel iritant :evil:
 • [quote:c78f4e34d4="=def=appelseal"]mijn probleem is famlie en vrienden die te lui/dom zijn om een fatsoenlijke firewall, virusscanner te instaleren.
  ik krijg een paar W32.netsky.B@mm per dag dankzij hun 8)
  en dan mag ik weer bellen om te zeggen dat ze een virus hebben..

  :evil: heel iritant :evil:[/quote:c78f4e34d4]
  Vraagje, hoe weet je van wie de besmette mail afkomstig is? Ik krijg er de laatste dagen ook regelmatig een, maar het virus wordt op voorhand verwijdert en de afzender is mij altijd onbekend. Er blijft alleen een txt- bestandje staan en als je die opent staat er dat Norton W32.Netsky.. verwijdert heeft.
 • Die ellende wordt verstuurd zonder een duidelijke afzender (logisch ook wel)
  de afzender in het briefhoofd is dus een fictieve afzender.
  Wat trouwens best "scary" is, is dat de onderwerpregel vaak een trefwoord bevat dat op een of andere manier wel bij je lijkt te passen.
  Als je bijvoorbeeld net een tijd gesurfd hebt op zoek naar "javascript" komt er geheid een berichtregel binnen waarin het woord javascript staat, ondanks dat er geen worm op je systeem zit, ondanks dat je regelmatie Adaware draait en ondanks dat je firewall op volle sterkte draait :o
 • i heb norton 2002 en daar staat geinfecteerd blabla ontvangen van DEZE GEBRUIKER <– is een link die het adres weergeeft (of iniedergeval lijkt het op die zin 8) maar onthou dat regeltje nooit)
  maar zoals gezegd is dit meestal toch fout.
  maar bedenk gewoon wie jouw e-mail hebben, en wie geen goede virus scanner hebben, dan kom je er zo achter wie ze verstuurd :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.