Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

XP+Norton firewall04+adsl modem Alcatel speed touch+ usb sat

Anoniem
None
9 antwoorden
 • beste experts, ik ben een absolute amateur en dus ontmoet ik nogal wat problemen..
  mijn modem kan alleen worden geinstalleerd/geactiveerd als de firewall wordt gedeinstallleerd, aldus KPN
  heeft iemand misschien een oplossing? recent viel de stroom uit: gevolg
  opnieuw activeren van het modem, maar eerst weg die firewall.
  groeten
 • Het spijt me zeer. Ik snap de vraag niet eens….
 • [quote:d57e636579="El-Broosha"]Het spijt me zeer. Ik snap de vraag niet eens….
  [/quote:d57e636579]

  Inderdaad is de vraag niet overduidelijk gesteld… toch maar eens iets proberen. Bedoelen ze bij KPN de Norton Firewall of de ingebouwde van XP? Is de laatste trouwens wel uitgeschakeld? Twee tegelijk werkt nl. niet.
  Welk systeem hebt u trouwens? Een Intel of AMD processor? Pc's die uitgerust zijn met de Via chipset -wat bij een AMD prcessor meestal het geval is- leverenregelmatig problemen op met een USB modem. Misschien was een Ethernet modem vestandiger geweest. Maar goed, daar hebt u nu niets meer aan. Waarom trouwens de modem opnieuw geactiveerd moet worden als de stroom uitvalt is mij niet geheel duidelijk. Misschien komen er nog reacties weer u echt verder mee kunt.
  Succes namens een ander senior van 59 jaar.
 • je kan dan wel 59 jaar zijn :lol: .
  maar dat een viachipset niet met een usb modem om kan gaan is een FABEL.
  dat is echt gel*&^l uit de ruimte.
  firewall van xp uit zetten en gaan met die benaan :lol:
 • Toevallig heb ik net op de CD rom van alcatel mxstream usb modem
  bij de troubleshooting gelezen dat er soms problemen kunnen voor komen met VIA chips en dit ADSL modem, als het een fabel is gaat de KPN dus serieus in op fabels maar dit terzijde. Ik heb een 2e hands pc gekocht met een MSI k7t266pro moederbord en ik gebruik bovengenoemd modem, kan ik hier problemen mee verwachten, heeft iemand hier ervaring mee?

  http://www.arkelsvisserskoor.nl
 • Had ook eerst Alcatel USB modem (ADSL). Werkte niet op SIS Chipset. Heb nu Thomson speedtouch en die doet het wel. Ook als de XP firewalls ingeschakeld zijn.
 • Het lijkt er dus op dat, volgens de meegeleverde gebruiksaanwijzing, er wel degelijk conflicten kunnen zijn tussen dit modem en bepaalde chipsets.
  Dat een stroomuitval veroorzaakt dat het modem weer opnieuw moet worden installed is niet algemeen zou ik zeggen. In beginsel moet je zelf de stroom van het modem kunnen verwijderen om welke reden dan ook zonder daarna alles weer opnieuw te moeten herinstalleren.
  Vermoedelijk heeft de stroomuitval dus meer gedaan dan alleen het modem uitgezet. Ik zou er in aanmerking genomen dat de gebruiksaanwijzing over een conflict spreekt, toch niet al te zwaar aan tillen. Vermoedelijk een vervelende samenloop van omstandigheden.

  Zet om gewone installatie te proberen in ieder geval ALLE firewalls uit: NORTON en XP (op XP doe je dat via: Start -> Mijn netwerklocaties -> Netwerkverbindingen weergeven -> rechts klikken op het icoon LANverbinding -> eigenschappen -> tabblad geavanceerd -> vinkje weg bij Mijn computer beveiligen bla bla)

  Overigens kan je het in voorkomend geval ook proberen om een "oude situatie" terug te krijgen via systeemherstel. Uiteraard moet die optie dan wel aangestaan hebben :)

  Succes.
 • Ik wil nog even toevoegen dat je hierna je XP firewall het beste uit kunt laten staan. Zet er een andere op. Als de stroom uitvalt (of je drie-jarige dochter trekt de stekker eruit..) en de XP fw staat aan dan kun je weer opnieuw beginnen.
 • ik gebruik zone alarm, ik heb geen dochter maar als ik er wel een had gehad was die in de buurt van 37 jaar zijn geweest.
  Morgen krijg ik de nieuwe pc en ik zal mijn ervaringen met jullie delen.
  groet
  dries

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.