Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

welke (gratis) virusscanner is het beste?

Anoniem
Peter Vooges
18 antwoorden
 • Ik gebruik al een hele tijd AVG en dat werkt redelijk goed, alleen heb ik nu al een paar weken een virus dat ik niet weg krijg:

  het gaat om een Trojan horse Startpage.DD

  en het geïnfecteerde bestand is C:\WINNT\system32\ctrlpan.dll

  Ik heb ook al NOD32 geinstalleerd en Spybot etc niks krijgt het eraf

  wie kan mij helpen? of welk virusscanner moet ik installen?
 • [quote:6b0c9f0d0c="William_17"]Ik gebruik al een hele tijd AVG en dat werkt redelijk goed, alleen heb ik nu al een paar weken een virus dat ik niet weg krijg:

  het gaat om een Trojan horse Startpage.DD

  en het geïnfecteerde bestand is C:\WINNT\system32\ctrlpan.dll

  Ik heb ook al NOD32 geinstalleerd en Spybot etc niks krijgt het eraf

  wie kan mij helpen? of welk virusscanner moet ik installen?[/quote:6b0c9f0d0c]

  Norton Antivirus 2003 pro
 • Norton heb ik geen goede ervaring mee dus die komt er niet meer op bij mij..

  iemand nog andere suggesties? Kaspersky is dat een goede?
 • NIS 2002 werkt bij mij perfekt..

  Antwoord op jou laatste vraag = Kaspersky is dé Rolls Royce, ook qua service (online)

  Ciao
  falco
 • avg is ook niet betrouwbaar ik heb een tijdje avg en norton naast elkaar gehad maar norton vond en onderschepte aanzienlijk meer als avg
 • Ik heb Kaspersky en die bevalt uitstekend. Dagelijks nieuwe updates, en zelfs een e-mail bericht als er onmiddelijk een update uitgevoerd moet worden.
  Ook vragen worden snel en adequaat beantwoord per e-mail.
  Kaspersky is niet gratis, maar ik vind het niet erg om voor een goede virusscanner te betalen. Een goede scanner bespaart je een hoop ellende!
 • ok merci, dan zal ik ook maar eens gaan kijken voor Kaspersky
 • Antivir PE, ook een goede gratis virusscanner.
  http://www.hbedv.com/download/download.htm
 • Great White, ik keek net op jou link. Je moet het kopen om de gebruikers licentie te krijgen.
  En tja, als William een antivirus progje kan/wil kopen dan zou ik toch voor Kaspersky gaan. Ze hebben echt een top service.

  Ciao
  Falco
 • Kaspersky is erger dan Norton qua systeembelasting, dus ik snap niet waarom je er zo enthousiast over bent. Versie 3.5 heb ik lang gebruikt, maar versie 4 was een regelrechte afknapper. Zelfs de Zwitserse distributeur, die nota bene het produkt verkoopt, heeft een tijd de installatie van versie 4 afgeraden.

  Ik gebruik nu Nod32, een vrij onbekende scanner, maar wel een van de beste (zie de test op www.virusbtn.com). Dus als ie toch wil betalen, vind ik dat een betere keus.
 • [quote:af810e70fc="Falconetti"]Great White, ik keek net op jou link. Je moet het kopen om de gebruikers licentie te krijgen.
  En tja, als William een antivirus progje kan/wil kopen dan zou ik toch voor Kaspersky gaan. Ze hebben echt een top service.

  Ciao
  Falco[/quote:af810e70fc]

  Nee hoor, Antivir Personal edition is gratis voor thuisgebruikers. De pro versie is een betaal versie.

  @Brigitte W: je hebt gelijk. NOD32 is een uitstekende virusscanner.
 • Ik werk al maanden met Avast! virusscanner tot volle tevredenheid, haalde zelfs het nieuwste virus win32 NETSKY er vlekkeloos uit!

  update dagelijks automatisch of handmatig. heeft ook een Nederlandse taalmodule

  www.avast.com

  suc7 ..Hans
 • En Panda ? Ook dagelijkse updates, Nederlandtalig en een goede support. Per email zelfs in het weekend vlot antwoord.
  Systeembelasting is niet zwaar.
 • [quote:e3a4dcff4c="Peter Vooges"]En Panda ? Ook dagelijkse updates, Nederlandtalig en een goede support. Per email zelfs in het weekend vlot antwoord.
  Systeembelasting is niet zwaar.[/quote:e3a4dcff4c]

  Norton Antivirus 2003 Professional, geen problemen werkt snel, goede en snelle update's Mcafee vind ik onhandig en log en onstabiel, en gratis virus scanners vertrouw ik niet, met ondersteuning e.d en spyware en onstabiel
 • [quote:f2d81d55f6="taco78"]gratis virus scanners vertrouw ik niet, met ondersteuning e.d en spyware en onstabiel[/quote:f2d81d55f6]Dan zou je toch eens een gratis scanner uit moeten proberen, want gratis betekend zeer zeker niet dat het meteen flut is.

  Ik gebruikte tot voor kort altijd Antivir, die z'n werk prima deed. De laaste paar weken zijn de updates echter erg traag, dus ik heb AVAST eens geprobeerd en ik ben daar tot nu toe erg tevreden over. Hoewel ik de simplicity van Antivir prefereer, doet AVAST zijn werk ook zonder morren als je het allemaal een keer goed ingesteld hebt. Daarnaast ervaar ik het als erg pretting dat ie bij iedere systeemstart even snel kijkt voor een update. Dit gebeurd ongemerkt op de achtergrond en duurt maar een paar seconden. Erg handig!
 • Beste mensen, dit is toch een forum van hccnet?

  Ik weet niet welke provider er gebruikt wordt, maar als dat hccnet is dan kun je een bijna gratis abonnement nemen op hcc-veilig.
  Voor € 1,50 per maand ben je dan verzekerd van een goede beveiliging.
  Ik heb nu gedurende een half jaar nog geen virus (mail) binnengekregen, wel diverse keren de melding van hccnet dat een aan mij gerichtte mail een virus bevatte en dat het was onderschept, of ik de afzender hierover wilde informeren. En wie dat bedrag nog te veel vindt moet maar stoppen met computeren.

  Het lijkt mij dat andere providers ook wel een dergelijke service hebben.

  Overigens heb ik zelf ook nog NAV en deze pas opgewaardeerd naar 2004 en dat kost wat uiteraard. Deze zorgt er voor dat al m'n uitgaande mail gescand wordt zodat anderen niet door mij worden besmet als er toch iets op m'n systeem terecht is gekomen.
 • [quote:24e65190b1]Deze zorgt er voor dat al m'n uitgaande mail gescand wordt zodat anderen niet door mij worden besmet als er toch iets op m'n systeem terecht is gekomen.
  [/quote:24e65190b1]

  De grap is echter wel, dat trojans e.d. niet via outlook gaan maar vaak via een eigen oplossing. Dat betekent dus, dat Norton niet alles tegenhoudt, wat uit je PC komt. Daar zou een firewall naast moeten.
 • Peter als je verder in mijn antwoord leest dan staat daar dat ik ZoneAlarm heb geinstalleerd en Ad-aware en Spybot.
  Dus beveiligingen genoeg denk ik zo.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.