Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

geschiedenis wissen in IE werkt niet meer

Anoniem
Falconetti
6 antwoorden
 • Sinds enige tijd lukt het niet meer om via Extra/internet opties de geschiedenis en bestanden te wissen. Als ik de browser afsluit en weer opstart blijkt onder de button geschiedenis alles nog aanwezig te zijn.
  Ik gebruik XP home. Het lijkt erop of de laatste microsoft updates er iets mee te maken hebben, maar dat weet ik niet zeker. Ik ken het bestaan van allerlei privacyprogramma's maar ik wil dat het in windows werkt. Nu moet ik steeds de mappen in Documents and Settings legen. Of moet ik iets in het register wijzigen?
 • Normaal bij: Extra\Internet Opties\Geavanceerd lijst staat iets van: Map met Tijdelijke.. als je de PC afsluit. Dit moet aangevinkt staan.
  Maar dit maakt alleen je Tijdelijke Internet mapje leeg.
  Wat betreft mapje Geschiedenis je kan ook kijken naar je instellingen in: Extra\Internet Opties\Algemeen en dan tabje Geschiedenis wissen. Zet de waarde daar op 0.
  Een erg leuke en kleine progje is Disk Cleaner. Ik gebruik deze op alle 5 Pc’s hier, ook met XP. Je download het progje. Zet deze op de PC, start het op en vink je alles aan. Vervolgens klik op: Clean.
  Omdat ik per dag ruim 18 uur op internet zit gebruik ik deze programma 2-3 keer/dag.
  ‘Nadeel’ = je bent je cookies kwijt maar…PC draait lekker.
  Je kan Disk Cleaner hier downloaden = http://www.snapfiles.com/get/diskcleaner.html


  Ciao
  Falco
 • [quote:2d5b6d00bb="Falconetti"]………Normaal bij: Extra\Internet Opties\Geavanceerd lijst staat iets van: Map met Tijdelijke.. als je de PC afsluit. Dit moet aangevinkt staan………[/quote:2d5b6d00bb]Beste Falconetti,
  Je bent toch abuis, de map Tijdelijke (Temporary) Internetfiles en Geschiedenis zijn twee volledig van elkaar gescheiden zaken, in de eerste worden volledige pagina's bewaard, in de andere alleen de URL's. Ze beïnvloeden elkaar hoegenaamd niet. Dus onafhankelijk hoe dat vinkje bij tijdelijke internetbestanden staat, je moet altijd Geschiedenis kunnen wissen via Extra/Internet-opties.

  Waar dit nu aan ligt kan ik zo ook niet direct bedenken, maar als alles verder naar tevredenheid loopt, kun je in de verkenner ook de map geschiedenis leegmaken. Ook geschikt voor selectief wissen van URL's.

  Jan de Boer
 • Sorry Jan, maar je hebt het niet goed gelezen. Ik had het over vinkje voor de T.I.F. en afzonderlijk hiervan over het op 0 (nul) zetten van de Geschiedenis.
  Dat zijn dus 2 afzonderlijke zaken. :wink:

  Soms reageert de PC niet direct op de verwijder actie maar zodra men F5 indrukt is het wel goed.

  Wat hij nog als extra privacy bescherming zou kunnen gebruiken is: Tabje Extra\Internet Opties, vervolgens tabje Inhoud. Daarna op tabje AutoAanvullen klikken en in het nieuwe venster de vinkjes weghalen bij Persoonlijke Gegevens.

  Off-topic: Op dit forum ben ik Nieuw lid maar op andere forums heb ik honderden mensen geholpen met meer dan 2500 posting’s, soms samen met mijn oude kameraad Bennie (Ben Johnson hier). :)

  Ciao
  Falco
 • [quote:774fea23ff="Falconetti"]Sorry Jan, maar je hebt het niet goed gelezen. Ik had het over vinkje voor de T.I.F. en afzonderlijk hiervan over het op 0 (nul) zetten van de Geschiedenis.
  Dat zijn dus 2 afzonderlijke zaken. :wink:
  [/quote:774fea23ff]Dan had ik het toch goed gelezen, want dat zelfde schreef ik ook, dat dit twee afzonderlijke zaken zijn. Wat ik probeerde duidelijk te maken is dat dat vinkje bij T.I.F., dat jij adviseerde, niet nodig is. Dit geheel los van die andere adviezen.

  Jan de Boer

  Edit:
  Inderdaad staan in jouw eerste antwoord de beide zaken ook los van elkaar. Heb je gelijk in. Maar door het in een adem noemen van beide zaken leek het voor mij alsof het een met het ander in verband werd gebracht.
 • bedankt voor de respons. De suggesties had ik al ingesteld. geschiedenis staat op 0 dagen bewaren. Ook bedankt voor de tip van het programma diskcleaner. Maar als iemand nog een andere tip heeft om windows weer te laten doen wat het moet doen, dan houd ik me aanbevolen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.