Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Vreemde virusmelding niet te verwijderen

Anoniem
None
3 antwoorden
 • Omdat ik de aankomende zomer voor een aantal jaren naar de tropen vertrek heb ik een site http://www.arubariba.tk (http://home.hccnet.nl/l.g.ike) in elkaar gezet met onder andere een beveiligde pagina om familie en vrienden de gelegenheid te geven met onze webcam mee te kijken. Site is gebouwd met behulp van publisher2003. Bij het aanroepen van de site krijgt iedereen de melding dat het Trojan.ByteVerify virus is gevonden en dat norton een 4-tal bestanden uit de temp internet files heeft verwijderd, t.w Blackbox.class/ VerifierBug.class/ Dummy.class/ Beyond.class. Daarom het ik de site van de server deleleted. Gescanned met de laatste virusdef (25/2), niks gevonden en weer teruggeplaatst. Dezelfde melding komt weer terug. Heb de instrukties van symantec http://securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/trojan.byteverify.html uitgevoerd en ook hier komt dezelfde melding weer terug. Heeft iemand enig idee hoe ik hier vanaf kom? Bedankt voor de moeite alvast.
 • Ik heb net je site gecheked, gebeurd niets met dat ‘virus’.
  Krijg jij wel nog steeds ‘virus’ melding?
  In het Windows map staat vaak nog een mapje: jpi_cache. Deze MOET leeg (weg).
  Heb je wel de herstelpunten van de PC verwijdert?


  Ciao
  Falco
 • Om de herstelpunt van windows te deleten moet je naar START > Configuratie scherm > Prestatie en Onderhoud nu zie je aan de linker kant een balkje waar staat "Stysteem herstel" klik dat aan.
  Nu zie je onderaan dat lap teks blauwe letters staan met de tekst "Systeem herstel instellingen" als je dit aanklikt krijg je meteen de keuze om systeem herstel uit te schakelen, vink dit aan en start opnieuw op.
  Van af nu heb je alle herstelpunten ge-delete + alle virussen die daar in zaten.
  Wil je Systeem herstel weer aan hebben, dan doe je het zelfde wat hier boven staat en haal je het vinkje weg bij "systeem herstel uitschakelen"

  succes, NoNoAD

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.