Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Norton virusscanner 2003, wat doe ik verkeerd?

Anoniem
taco78
8 antwoorden
 • Als ik en virus binnen krijg dan zegt Norten niet dat ik een virus heb binnen gehaald, reply ik dat virus (0m te testen) met het attachment dan zegt ie dat ik een virus de deur uit stuur. Er staat bij de instellingen toch beide opties aangevinkt, inkomende en uitgaande mail scannen :-? Hoe kan dit?
 • is het wel een virus wat je de deur uit stuurdt?
 • Ja dat geeft ie direct aan dat ik een virus wegstuur. Maar toen ie binnen kwam waarschuwde Norton niet :-? Ik vond het al vaag want heb al vaker virussen binnen gehad maar Norton zegt dan niets, gelukkig wist ik zelf dat het om virussen ging.
 • dan wordt het toch tijd voor een ander product.
  ik heb ook jaren norton gebruikt .
  maar als je dan online ging scannen dat zat er weer een trojan of een virus op die norton niet heeft gezien.
  ik ben nu over gestapt op NOD32 erg snel .
  en neemt bijna geen systeem tijd in.
  dus opstarten gaat nu erg snel.
  probeer die maar eens uit voor een maand gratis
 • Plextor heeft gelijk over NOD = het is een goede programma volgens kenners.

  Maar: is je Norton geupdate? Is de virus een 'attachement' (zo ja, wat voor een?)? Welke provider heb je? Heb je ook naam van de virus?

  Ciao
  Falco
 • Norton is absoluut ge-update.

  En tja, dat Nod32… Wat moet ik na die maand, ik heb hier Norton op cd, niet de goedkoopste :-? wel gekregen maar toch…

  Ik heb het virus al wegegooid natuurlijk maar het was idd een attachment en het ging om sober. Provider zonnet, maar waar het virus binnen kwam was bij de hotmail die ik heb geinstaleerd in mn outlook express.

  Edit:

  Ik krijg ook constant mailtjes van oal.com, nu net ook weer, dit stond in het bericht: Your document is attached. En daar zit een attachment bij van Your_letter.pif en is 17.4kb. Bij die andere mails van hen heb ik niet gekeken.
 • [i:699d2adfb6]Norton is absoluut ge-update[/i:699d2adfb6]

  Prima, je kunt de laatste datum lezen bij je statusscherm "virusdefinities".
  Heb je echter ook vrij recent een complete systeemscan gedaan?
  Ook de datum dat je dat voor het laatst heb gedaan wordt aangegeven.

  Het is overigens goed mogelijk dat je een mailtje binnenkrijgt en dat Norton deze laat passeren omdat die of de bijlage niet besmet is.
  Als jouw systeem echter wel besmet is en jij stuurt dat mailtje weer door naar een ander dat Norton dan protesteert en aangeeft dat je een besmet mailtje probeert te versturen.

  Ik gebruik NAV al vanaf 2002, en enkele weken geleden versie 2004 heb binnengehaald en ook heb moeten betalen uiteraard, tot volle tevredenheid. En uiteraard ook een firewall, Ad-aware en Spybot.
 • Ik was ‘even’ offline.
  Ik gebruik hier al ruim 2 jaar NIS 2002 en werkt perfect. Ik twijfel nog over versie 2004 omdat volgens sommigen deze nog erg belastend is en de PC wat trager wordt.
  Wat je wel kan doen:
  - je zou zonder te openen een bijlage op kunnen slaan. Je maakt ergens een nieuwe mapje met bijv. de naam: Bijlage’s. Na het opslaan je kan de bijalge eerst scannen. Anderzijds, als je een mail krijgt van een onbekend iemand, dan zou ik deze mail verwijderen.
  - Als extra veiligheid, download even Mail Washer. Daar kom je een eind mee. Je kan Mail Washer hier downloaden: http://www.mailwasher.net/

  Ciao
  Falco

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.