Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Paypal

Anoniem
JimBFB
24 antwoorden
 • Heeft iemand goede ervaringen met het betalen via Paypal?
  Of minder goede ervaringen?

  robkeb
 • Ik heb er goede ervaringen mee. Ik heb er ongeveer 6 transacties mee gedaan het afgelopen half jaar. Geen problemen.
 • Misschien een leuke topic, aangezien de online transacties in nederland toenemen. Veel mensen zijn er nog niet zo mee bekend. Bij mij roept het al direct de volgende vragen op: Is het veilig, moet je een credit card hebben, en hoe dit verder werkt.
 • Ja, je moet in ieder geval een creditcard hebben. Je geeft die gegevens door aan Paypal en die verifieren dat. De volgende keer dat je een betaling wilt doen via Paypal, hoef je die creditcard gegevens niet meer te sturen, die zijn bekend. Van oorsprong is het een Amerikaans bedrijf, maar het heeft inmiddels vanwege de groei in europa, ook een vestiging in Engeland en ook de euro maakt deel uit van de standaard valuta.
 • [quote:2de229d515="Peter Vooges"]Ja, je moet in ieder geval een creditcard hebben. Je geeft die gegevens door aan Paypal en die verifieren dat. De volgende keer dat je een betaling wilt doen via Paypal, hoef je die creditcard gegevens niet meer te sturen, die zijn bekend. Van oorsprong is het een Amerikaans bedrijf, maar het heeft inmiddels vanwege de groei in europa, ook een vestiging in Engeland en ook de euro maakt deel uit van de standaard valuta.[/quote:2de229d515]Ik kan het even niet meer volgen. Via Google vond ik een artikel op Webwereld:

  [i:2de229d515]Het Californische bedrijf PayPal, dat vooral populair is bij veilingsites, werkt met een alternatief betaalmiddel in plaats van creditcards. Wie zich bij het bedrijf aanmeldt, krijgt een soort rekening waar tegoeden op kunnen worden gestort. Als er dan iets besteld wordt, kan er betaald worden door een e-mailadres van de ontvanger en een bedrag in te vullen.[/i:2de229d515]

  Als nu zou blijken dat wel een creditcard nodig zou zijn, wat is dan nog het nut van deze tussenschakel? Als ik een en ander er over lees gaat het met name om kleine transacties tussen particulieren, waarbij creditcardbetaling erg veel rompslomp geeft, of wellicht helemaal niet mogelijk is. In elk geval dus een alternatief voor creditcards.

  Of het veilig genoeg is? Zelfde vraag geldt nog steeds ook voor gewone creditcard-betalingen via internet. De meningen erover zijn nog steeds verdeeld. Eén verschil is er wel, ze kunnen nooit meer leegroven, dan het bedrag dat op die tussenrekening staat, en dus nooit je hele bankrekening plus toegestaan crediet.

  Jan de Boer
 • Ja, wat jij beschrijft is ook een optie. Had ik niet meer aan gedacht, omdat ik altijd met de CC werk. Je kunt er van te voren een bepaald bedrag op een rekening storten en dat dan gebruiken om betalingen mee te doen.
  Ik heb zelf één keer een CC-betaling laten terug boeken omdat (naar later bleek vanwege een misverstand) een programma niet werd geleverd.
  Één telefoontje naar mijn bank was voldoende. Na een paar dagen kreeg ik een brief van Interpay (MasterCard) met het verzoek om info over de terugboeking. Men zou het verhaal checken. Als dat in orde was zou het hier bij blijven.
  Blijft natuurlijk wel, dat je uitermate voorzichtig moet zijn met het doorgeven vvn CC-gegevens.
  In europa is trouwens betalen via bankoverschrijving nu ook kostenloos, dus ook een optie.
 • Nog even terugkomend op mijn eerdere bericht in deze topic. Op zich lijkt het idee achter Paypal (hoe komen ze op die naam, "betaalvriend") niet zo gek voor die kleine transacties. Maar een met beetje bladeren op Google kom ik toch zoveel negatieve reacties tegen (inpikken van bedragen door Paypal van $4000 etc.), dat het mij behoorlijk afschrikt. Persoonlijk pieker ik er nog niet over om er gebruik van te maken! Volgens mij staat ook geen enkele bank garant. Naar verluidt zou ING-bank zich hieraan verbinden, maar dat ging niet door. Dus ………?

  Jan de Boer
 • Met name de veilingsites zijn erg bezig om een "probleemloos" betalingsverkeer te ontwikkelen. Op eBay Duitsland hebben ze een aan paypall gelijkend systeem draaien, echter nog niet internationaal.
  Ik denk dat de banken uiteindelijk wel met iets komen dat internationaal werkt. Ze kunnen er tenslotte aan verdienen en er is vraag naar een betrouwbaar betaalwijze die goedkoper is dan overboeken buiten europa.
  Ik verwacht een soort ontwikkeling waarbij geld wordt geparkeerd op een tussen rekening, waarna de ontvanger bericht krijgt om zijn levering te versturen, waarna de koper bericht geeft dat het gekochte in goede orde is aangekomen en het geld wordt doorgestuurd.
 • hoe zit het met die wallie card (nu zijn we toch over geld bezig)
 • Na de introductie niks meer over gehoord.
  Ik kom het ook niet tegen op internet.
 • Onderwerp is meer dan een jaar oud.H eb ik gezien, maar het is nog open, dus ga ik hier verder.

  Een bericht van Paypal, waarin me geadviseerd werd m'n creditcard gegevens bij te werken. Binnenkort zou namelijk de vervaldatum ervan verlopen. Dat is intussen weer een poos geleden, dus vraag ik me af of dit zuivere koffie is. De aanhef van het bericht bevat wel de naam die in mijn account aldaar staat.

  Wie kan hier wat duidelijkheid over geven?

  Alvast bedankt,
  Rob
 • Heb ik enige tijd geleden ook gehad.
  Als je naar hun website gaat vind je er informatie over.
  Bij mij was het destijds legaal.
 • Wel vreemd dat het bericht meer dan een maand na het verlopen van m'n kaart komt.
  Als ik inlog, krijg ik iig wel https te zien, de adresbalk wordt geel (in Firefox) en het slotje verschijnt. Alle elementen die de veiligheid waarborgen zijn dus wel aanwezig. Lijkt dus wel in orde te zijn.

  Groeten,
  Rob
 • Paypal is met name handig voor buitenlandse transacties.

  Ik heb hier goede ervaringen mee!
 • [quote:281d83eb37="#robkeb#"]Wel vreemd dat het bericht meer dan een maand na het verlopen van m'n kaart komt.
  Als ik inlog, krijg ik iig wel https te zien, de adresbalk wordt geel (in Firefox) en het slotje verschijnt. Alle elementen die de veiligheid waarborgen zijn dus wel aanwezig. Lijkt dus wel in orde te zijn.

  Groeten,
  Rob[/quote:281d83eb37]
  Pas op:
  ook een phisher maakt gebruik van https en een "slotje".
  Kijk (door te dubbelklikken op dat slotje) of het certificaat wel is toegewezen aan de instantie van wie je denkt dat het komt. Let op kleine "spellingsverschillen" (Paipal ipv paypal ofzo.) Dan ook nog kijken of het certificaat wel is uitgegeven door een trusted root, dan pas heb je meer zekerheid. Alleen https en een slotje zegt NIETS!
 • [quote:dd918eccce="rolfb"]
  Kijk (door te dubbelklikken op dat slotje) of het certificaat wel is toegewezen aan de instantie van wie je denkt dat het komt. Let op kleine "spellingsverschillen" (Paipal ipv paypal ofzo.) Dan ook nog kijken of het certificaat wel is uitgegeven door een trusted root, dan pas heb je meer zekerheid. Alleen https en een slotje zegt NIETS![/quote:dd918eccce]

  Voor zover ik er verstand van heb, is het een geldig cetificaat, uitgegeven door VeriSign Trust Network. Voor het geval iemand dat iets zegt.

  De naam paypal staat overal correct gespeld.

  Rob
 • [quote:a92151079b="J. de Boer"]Of het veilig genoeg is? Zelfde vraag geldt nog steeds ook voor gewone creditcard-betalingen via internet. De meningen erover zijn nog steeds verdeeld. Eén verschil is er wel, ze kunnen nooit meer leegroven, dan het bedrag dat op die tussenrekening staat, en dus nooit je hele bankrekening plus toegestaan crediet.
  Jan de Boer[/quote:a92151079b]
  Wat betreft PP heb ik nog geen slechte ervaringen gehad. Niet vergeten dat er heel wat transacties enkel met PP aanvaard worden.

  Wat betreft transacties (USA) met CreditCard heb ik zeker en vast een negatieve ervaring gehad. Als iemand geinteresserd is wil ik exact uitleggen hoe en wat. Laat het weten.
 • wat ik mij afvraag is hoe kan ik betalingen ontvangen zonder credit card te gebruiken???

  dit om een bedrag te ontvangen uit GB,, alleen ik moet mijn account dan eerst aktiveren :S
 • Da's een kwestie van even zoeken op:
  http://www.paypal.com/cgi-bin/webscr?cmd=p/req/index-outside

  Request Money

  Request Money allows you to receive or request money from anyone with an email address in 56 countries and regions that accept PayPal.

  To request money for an auction, invoice a customer or send a personal bill—just enter the recipient's email address and the amount you are requesting. The recipient gets an email and instructions on how to pay you using PayPal.

  Examples of uses for Request Money:

  * Receive secure, instant payments for auctions
  * Send an invoice to a customer
  * Organize a charity fund
  * Collect money for a group gift
 • ik ga het proberen via request,, hopen dat dat wel werkt dan,,

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.