Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Besmette emails meteen wissen door Norton Antivirus

Anoniem
webspider
5 antwoorden
 • Ik beschik over Norton Antivirus die voor mij fijn alle besmette emails detecteert. Ondanks dat ik heb geconfigureerd dat deze emails verwijderd moeten worden doet NA dat niet en moet ik ze vervolgens allemaal met de hand wissen. Zijn dat er een paar per keer dan gaat dat nog wel maar de laatste tijd zijn dat er tientallen.
  Doe ik iets fout en is NAV zodanig te configureren dat inderdaad alle besmette emails direct worden verwijderd?
  Bedankt voor een antwoord!
 • Is er hier geen sprake van een verkeerde interpretatie aan jouw kant?
  Volgens mij kan Norton enkel het virus gelijkverwijderen (of afschermen) en niet jouw gehele e-mail…..
 • [quote:8c7a24165f="NaMRorrIM"]Is er hier geen sprake van een verkeerde interpretatie aan jouw kant?
  Volgens mij kan Norton enkel het virus gelijkverwijderen (of afschermen) en niet jouw gehele e-mail…..[/quote:8c7a24165f]Volgens mij is de interpretatie niet verkeerd. Zelf heb ik een ander AV-programma, ik ken daardoor Norton niet zo goed. Maar in mijn AV-programma kun je dat instellen. Je hebt de keuze tussen o.a. cure-file, delete-file, move file, alleen waarschuwen enz. Het lijkt me sterk dat Norton deze opties niet zou hebben.

  Eén aspect zou ik wel even op willen wijzen. Stel een goede bekende stuurt je een mailtje met een uiterst nuttige of belangrijke inhoud, maar zijn of haar PC is besmet, en daarmee ook alle uitgaande mail. Zou je dan hebben gekozen voor verwijderen, dan mis je die boodschap, terwijl je met de instelling cure er wel kennis van had kunnen nemen. Weliswaar zijn de meeste virussen in e-mail afkomstig van internetvandalen, maar niet alle.

  Naast dit alles kun je natuurlijk wat betreft echte troep heel veel met berichtregels instellen, zodat bepaalde berichten direct van de server worden verwijderd zonder ze te downloaden. Waarschijnlijk is je dat echter wel bekend. Zelf hou ik op deze manier zeker zo'n 80% van alle troep tegen.

  Jan de Boer
 • je zegt het zelf al "Delete File" dus dat is meestal een besmette zip file of een attachment. En niet de email of het complete programma.
 • Ik blijf toch het idee houden dat zoals NammRorIM al schrijft dat het mogelijk moet zijn niet alleen het besmette bijvoegsel direct te wissen maar ook de bijbehorende email. Nu moet je toch nog steeds bij iedere besmette email een handeling verrichten en dat is jammer.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.