Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Virus

Anoniem
BrigitteW
7 antwoorden
 • Ik krijg van een vriend het volgende door gestuurd, dat ik naar het volgende moet zoeken en verwijderen " jdbgm met een beertje " maar na het zoeken vind ik " jdbgmgr " in c:\windows\system32 " maar ik heb bij het scannen met verschillende programs niets ontdekt, Mag dit verwijderd worden
 • Nee! Da's een hele oude en slechte grap. Als je nog meer van die onnozele vrienden hebt die regelmatig zulke berichten sturen, wijs ze dan eens op www.virusalert.nl, onderdeel "hoaxes".
 • http://www.virusalert.nl/?show=hoax&id=38

  Het komt tegenwoordig toch weer terug die hele oude grap, ik heb ook al twee mailtjes gehad.
 • Persoonlijk vind ik het enigzins alarmerend dat nog steeds mensen daar in trappen. Daaruit blijkt maar weer hoeveel - met alle respect - computer-leken er op deze aarbol rondlopen.
 • [quote:49554879b5="Captain_Kansloos"]Persoonlijk vind ik het enigzins alarmerend dat nog steeds mensen daar in trappen. Daaruit blijkt maar weer hoeveel - met alle respect - computer-leken er op deze aarbol rondlopen.[/quote:49554879b5]
  Die twee mailtjes heb ik gehad van een maat en mijn stiefvader.
  Die hebben net een computer aangeschaft, en zijn momenteel al blij dat ze de aanknop hebben gevonden.
  Ze kregen zo'n mailtje en in paniek hebben ze het mailtje doorgestuurd, met de vraag wat ze moesten doen.
  Dus rekening houdende met het feit dat ze net een computer hebben, vond ik het in dit geval niet zo erg dat ze me mailde.
  Ik heb ze wel een aantal links gegeven voor de toekomst. :wink:
 • [quote:541d5ac973="De huismeester"]Dus rekening houdende met het feit dat ze net een computer hebben, vond ik het in dit geval niet zo erg dat ze me mailde.[/quote:541d5ac973]Dat komt me idd bekend voor. Maar goed, als ik dan weer eens een reply stuur op een hoax-waarschuwing, dan krijg ik als antwoord; "Ja, maar beter één keer teveel dan teweinig gestuurd"… Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar ik ben toch niet de enige die argwaan zou moeten krijgen, wanneer ik lees dat ik bv. met het sturen van een mailtje een discman kan winnen :-?
 • Of een gratis mobieltje, als je het mailtje naar 20 mensen doorstuurt, zo'n mailtje heeft mijn maat twee weken geleden ook gestuurd naar me.
  Vandaar dat ik ze wat links heb gegeven, want je heb wel gelijk, als je gewoon logisch nadenkt dan weet je dat er niks van zo'n soort mailtje klopt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.