Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

POP3 over WLAN?

Anoniem
None
2 antwoorden
 • Hallo,

  Kan iemand mij vertellen / uitleggen of het veilig is om email via POP3 te lezen en te versturen over een wireless netwerk?

  De basis beveiliging van het wireless netwerk (access point aangesloten op een bedraad netwerk) moet goed zijn, 128 bit WEB en MAC registratie.

  Natuurlijk is geen netwerk waterdicht maar de reden dat ik dit vraag is dat ik gehoord heb dat POP3 cleartext is wanneer deze verzonden wordt over een WLAN.

  Alvast bedankt en met vriendelijk groet,

  Niels
 • POP3 zal vast clear text zijn, maar je wireless verbinding is 128bit encrypted; m.a.w. de [b:5a27118701]verbinding[/b:5a27118701] is encrypted en daarmee is de data die er overheen gaat niet fatsoenlijk te onderscheppen.

  Op het moment dat de data weer van wirelss naar een vast medium gaat - bijv. vanuit het accespoint naar de router en door naar de centrale van je provider - is de verbinding niet meer encrypted en zou de tekst weer gewoon te lezen zijn. Wil je dit vookomen, dan moet je bv. denken aan een VPN oplossing; dan wordt er een encrypted 'tunnel' verbinding gemaakt 'door' het internet heen naar een ander eindpunt en is alle verkeer door die tunnel encrypted. Dat werkt dus allen van eindpunt naar eindpunt (bijv. mailserver naar mailserver, of mailserver naar eindgebruiker).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.