Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

tcpip flag

Anoniem
FoXiERotjEknoR
4 antwoorden
 • Ik heb norton internet security op mijn pc staan. Nu krijg ik als ik emule draai regelmatig meldingen van de firewall van iets of iemand die toegang zoekt tot mijn pc en een melding over de tcp/ip flag. Komt iemand dit bekend voor en weten julie wat hier aan de hand is. Moet ik mij bedreigd voelen?
 • Hoi Ahbart :wink:
  Antwoord op jou vraag = nee, ik denk van niet.
  Ten eerste is het zo dat emule een P2P programma is. Dus filesharing. Jij geeft wat weg en je krijgt wat terug.
  Ten tweede: op dit moment zijn vrij veel technische problemen op internet. Het gebeurd regelmatig dat IP pakketen ‘verloren’ gaan en hierdoor ergens anders belanden. Hierdoor kan een Norton firewall gek worden. Ik heb soms meer dan 1000 meldingen per dag.
  Ten derde: het is wel even verstandig om naast een firewall ook andere programma’s te draaien op je PC. Natuurlijk constant updaten. Ik gebruik 4 gratis progjes + als extra ook nog SpyStopper (deze is niet gratis, maar wel de moeite waard). Van de gratis programma’s (tegen indringers) SpywareBlaster is een goede en Spybot. Spybot haalt ook de ‘rotzooi’ weg maar als je de immuniseer functie activeert en update dan houd hij ook vrij veel tegen.

  grtz
  Falco
 • Klopt,

  Ik heb zonealarm pro, in het begin kreeg ik ook steeds 'high alerts'.
  Meestal stelt dit niets voor, dus ik heb de optie om deze alerts weer te geven uitgezet. Misschien is dit voor jou ook de beste optie.
 • Oke, dat stelt me gerust. Ik zal kijken of ik deze ip op negeren kan zetten. het is namelijk steeds dezelfde.
  Thanx, Bart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.