Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

HELP! Ik wordt helemaal gek!

Anoniem
webspider
5 antwoorden
 • Het toppunt van het irritante mogelijk is nu denk ik wel bereikt. Wat is er aan de hand? Op een of andere manier is mijn emailadres (POP) in een "virusmailgroep" terechtgekomen. Ik krijg nu per dag ongeveer een kleine 50 tot 70 mails binnen met een geinfecteerde bijlage erin. Deze bijlages zijn meestal rond de 24, 41 of 57 kb. Mijn virusscanner houdt keurig alle virussen er steeds uit, maar ik heb geen zin meer om steeds overbodige data binnen te halen. Het gaat hier meestal om varianten van Netsky dacht ik. Verder heb ik zelf steeds de laatste updates gedownload van Norton en ik weet ook zeker dat mijn pc zelf virusvrij is!

  Mijn vraag is nu, weet er iemand een methode/manier om dit probleem op te lossen?

  HELP!!!
 • Tja, het enige wat overblijft zijn wat rules aanmaken die de mail automatisch verwijderen, kweet niet wat precies de tekst van het mailtje is, maar er zijn vast wel wat keywords uit te pikken die de mail herkenbaar maken.
 • Je staat gewoon in het adresboek van iemand (of meerdere iemanden) die een virus op hun pc hebben. Zo lang die persoon dat niet doorheeft, blijft hij virussen rondsturen.

  Hier is op zich weinig aan te doen behalve wachten tot het overwaait, eventueel kan je je mailprogramma instellen om je mails op een bepaalde kenmerkende tekst die in het virusmailtje voorkomt, te filteren en vervolgens deze mailtjes automatisch naar de prullenbak te verwijzen.
 • Maar het rare is, dat ik ook mails krijg met mijn eigen popmail-adres als afzender?

  [quote:8e24240d6d="PS"]Je staat gewoon in het adresboek van iemand (of meerdere iemanden) die een virus op hun pc hebben. Zo lang die persoon dat niet doorheeft, blijft hij virussen rondsturen.

  Hier is op zich weinig aan te doen behalve wachten tot het overwaait, eventueel kan je je mailprogramma instellen om je mails op een bepaalde kenmerkende tekst die in het virusmailtje voorkomt, te filteren en vervolgens deze mailtjes automatisch naar de prullenbak te verwijzen.[/quote:8e24240d6d]
 • [quote:af318e44a5="tomashesseling"]Maar het rare is, dat ik ook mails krijg met mijn eigen popmail-adres als afzender?
  [/quote:af318e44a5]

  Virussen nemen een willekeurig adres uit het adresboek als afzender ipv het adres waar vanaf ze zichzelf doorsturen. Dit is dus nep, en zo kan jij de eigenaar van de besmette computer niet achterhalen en waarschuwen dat hij een virus heeft.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.