Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

wachtwoord op specifieke windows folder

Anoniem
None
2 antwoorden
 • ik wilde een appart password zetten op 1 specifieke map, maar ik weet niet hoe ik dit kan doen!? leek me heel makkelijk, maar op een of andere manier geeft windows me alleen de mogelijkheid om passwords te zetten op de gebruiker en niet op een specifieke map.
  d8 dat het heel makkelijk was, maar kom er zelf niet uit. kan iemand me misschien helpen
 • Dat kun je op twee manieren doen. De map comprimeren of markeren als prive.

  Klik met de rechtermuisknop op de map die je wilt beveiligen. Klik dan via "kopieren naar" op "gecomprimeerde map". Open vervolgens deze gecomprimeerde map en klik bovenaan op "bestand" en dan op "wachtwoord toevoegen". De naam van de bestanden blijft wel zichtbaar, maar ze kunnen niet meer geopend worden zonder het wachtwoord.

  Je kunt onder XP een map ook als "prive" markeren. Deze map is dan alleen nog te bekijken als je bent ingelogd via je eigen account.
  Ga daarvoor naar de betreffende map, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer eigenschappen. Vink daarna in het tabblad delen de optie "van deze map een persoonlijke map maken" aan. Je account moet natuurlijk wel beveiligd zijn met een wachtwoord anders heeft het geen nut! :wink:

  Naast deze twee methodes kun je ook nog gebruik maken van speciale programma´s zoals "Folder Lock" of "My Private Files". Echt nodig is het gebruik hiervan echter niet, tenzij je echt zware beveiliging nodig hebt.

  Veel succes!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.