Vraag & Antwoord

Beveiliging & privacy

Spybot

Anoniem
FoXiERotjEknoR
2 antwoorden
  • Ik gebruik al enige tijd Spybot, die als je het programma draaide, netjes meldde of er wel of geen spyware gevonden was, en zo ja dan kon je die verwijderen. Nu heb ik Spybot onlangs opnieuw geinstalleerd; als ik het nu draai krijg ik meestal de melding 'Gefeliciteerd geen spyware gevonden' daaronder echter komen een fors aantal gevonden fouten te staan die ik in het verleden niet te zien kreeg. Voor de fouten staat een vierkant hokje met daarvoor een rood uitroepteken. Er wordt, een mij niets zeggende, uitleg gegeven over de fouten en daar achter staan de volgende kreten: Registersleutel, Register verandering, Registerwaarden, Bestand, Backup bestand, Directory, Lege cache, Verkeerd app pad, Vermiste shared dll enz. Mijn vraag is: waarom krijg ik die melding nu wel en vroeger niet, en wat belangrijker is, kan ik alles zonder gevolgen laten repareren. Alvast bedankt voor het meedenken.

    Edit: ik zag na het plaatsen dat er net voor mij een soortgelijke vraag gesteld was, maar toch…
  • a. je kon die vroeger ook krijgen: hing van je instellingen af - maar bij de nieuwe (beta)versie krijg je ze dus automatisch
    b. als ik het goed voorheb zijn die dingen géén spyware, maar wel 'sporen' die door programma's op je computer achtergelaten worden, vb welke cookies je nog op je systeem staan hebt, welke bestanden je laatst gekopierd hebt, welke dingen je laatst in/uitgepakt hebt.
    En die sporen kan je dus ook verwijderen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.